A vegades, necessitem donar més autonomia als espais perquè la nostra llar s’adapti millor al nostre dia a dia. A vegades, simplement, volem que hi hagi independència entre dos ambients però mantenint la relació fluida entre tots dos. La veritat és que existeixen moltes maneres de separar ambients a casa sense necessitat de recórrer a una paret.
En ocasiones, necesitamos dar más autonomía a los espacios para que nuestro hogar se adapte mejor a nuestro día a día. A veces, simplemente, queremos que haya independencia entre dos ambientes pero manteniendo la relación fluida entre ambos. Lo cierto es que existen muchas formas de separar ambientes en casa  sin necesidad de recurrir a una pared.

Ideas para separar ambientes en casa

Quines formes tenim de separar ambients de manera senzilla?

La pintura

És un recurs ràpid i senzill per a ajudar-te a distingir atmosferes en un mateix espai o fins i tot per a emmarcar racons. Però si vols una separació més notòria, et proposem altres solucions.

Quins són els millors colors per a pintar les parets de casa?

Portes corredisses

És una de les favorites perquè amb un simple gest pots unir i separar espais. A més, no ocupen superfície i minimitzen les zones de pas. La nostra recomanació és que optis per portes de doble fulla, que obrin àmplies obertures.

Cómo separar ambientes

Murs de cristall

El mateix ocorre amb un tancament de cristall, que permet que dos ambients estiguin junts i separats alhora. És molt recomanable per al binomi saló-cuina, perquè aconseguim mantenir a ratlla olors i fums fora de les zones d’estar.

A més, gràcies a la transparència del vidre, la llum té barra lliure i això té una conseqüència directa: més amplitud visual.

Una llibreria

Ens referim a una feta a mida, perquè s’adapti millor i compleixi la seva funció de separador. Al mateix temps, et servirà per a guardar coses i decorar. Si és del mateix color que les parets, passarà desapercebuda mentre que si optes per un altre to, ressaltarà com a element diferenciador.

Ideas para separar ambientes de casa

Una barra com a nexe

Ja hem comprovat en altres articles el funcional que resulta una barra. Si la teva cuina comparteix escena amb el saló i sempre has volgut distingir tots dos ambients, recorre a un d’aquests elements: barra, illa o península. Dependrà de com siguin els teus espais i de quin sigui el seu ús.

Làmines en vertical

La cerca de calidesa i disseny en un projecte decoratiu ens porta moltes vegades a utilitzar la fusta, ja sigui en els revestiments interiors o sostres. No obstant això, també es poden emprar com a element separador, creant un efecte molt original. És més lleuger que un envà i tampoc resulta un obstacle per a la llum.

Canvi de sòls

Jugar amb el paviment no és només qüestió d’estètica. També pots distingir ambients dins d’un mateix espai si combines colors, canvies material, nivell de sòl o recorres a solucions més enginyoses com dibuixar una catifa de mosaic hidràulic per a traçar una zona concreta.

Separar ambientes: ideas

Un armari, un muret o un moble baix són algunes de les altres idees que podem trobar per a separar espais a casa. Fins i tot un parell de graons aconsegueix que es distingeixen dues zones per l’altura, sense perdre el nexe totalment.

En qualsevol cas, quan aconsegueixes crear diferents ambients, la teva llar es transforma i els moments que pots viure dins, també.

Algunes idees per a separar ambients

Pot ser que a l’hora de separar ambients la primera idea que se’t vingui al capdavant sigui la utilització d’un paravent. Però hi ha moltes altres opcions més i a més molt econòmiques en les quals pot ser que no hagis reparat.
Si vols separar ambients d’una manera molt senzilla, aquí t’oferim algunes idees per a aconseguir-ho d’una manera ràpida i fàcil.

El clàssic paravent de tota la vida
La manera més coneguda per a separar ambients és amb l’ajuda dels paravents. Actualment hi ha una gran varietat d’ells per a tots els gustos i estils de llar: tipus gelosia, de bambú, de tela, de vímet… A l’hora de comprar-los tingues en compte diverses coses: l’altura, la resistència o si compta amb rodes per a desplaçar-ho d’un lloc a un altre per si en algun moment et ve de gust canviar-lo de lloc.

T’interessa: Les claus per a decorar pisos petits

Amb colors en la decoració o en el sòl
Els colors són també una estupenda manera de separar ambients dins d’una mateixa estada. Pots aplicar-los en la decoració. Per exemple, pots canviar el color de les cortines i uns altres tèxtils, per exemple, catifes, en dues zones per a així distingir-les entre elles, o fins i tot pots fer una reforma en el sòl. Diferents sòls poden ajudar a separar visualment diferents zones dins d’un mateix lloc.

Salons pintats en dos colors

Amb mobles auxiliars i plantes
Pots jugar amb la col·locació dels sofàs i altres mobles auxiliars per a separar espais. A més del sofà pots ajudar-te de taules, aparadors, armaris i fins i tot amb unes plantes embullades en una estructura metàl·lica o amb uns macetones amb falgueres grans o l’ocell del paradís o amb arbrets d’interior com una olivera o un llimoner. Una proposta que podràs dur a terme sense necessitat de disposar d’un gran pressupost.

Decorar amb plantes d’interior

Amb una prestatgeria de dues cares
Aquest tipus de prestatgeries ajuden a separar ambients amb molt d’estil. A més, són molt pràctiques. I és que pots visualitzar i gaudir dels teus llibres et trobis en la zona en la qual et trobis. Un element molt decoratiu i molt de tendència.

Com decorar amb prestatgeries?

Amb unes cortines de disseny
Una senzilla estructura en la qual puguis col·locar una cortina pot servir-te per a separar ambients diferents. Pots col·locar-la enmig d’un saló o en una habitació a manera de dosser al voltant del llit. Ideal per a crear espais amb molta intimitat.

Una dels avantatges de triar aquest tipus de separació és que pots canviar les cortines cada vegada que et vingui de gust, la qual cosa t’ajuda a renovar l’aspecte de l’espai sense necessitat de comptar amb un gran pressupost.

Com veus, separar ambients sense necessitat de reformes integrals és molt fàcil. Ara que ja saps com fer-ho, quin d’aquestes idees t’agrada més?