Coneixes les claus de la decoració minimalista? És un dels estils que més agrada, sobretot en cases urbanes i encara que alguna vegada t’ho hem esmentat en aquest blog, hem actualitzat les últimes propostes més minimal per a tenir-les resumides en aquest article. Hi ha novetats però l’essència continua sent la mateixa. I és que aquest estil mai passa de moda i té molt clara la seva inspiració: menys és més.

Decoración minimalista

Més inspiració minimal: banys en gris i blanc

Totes les claus de la decoració minimalista

Buida la teva casa

El minimalisme compta amb els elements imprescindibles, sense renunciar a l’estil, això sí. El seu objectiu és aportar el màxim de practicitat en el nostre dia a dia i per a això, considera que no és necessari recarregar-ho. Tot allò que sigui prescindible, es queda fora.

Per a guanyar calidesa, no poden faltar les fustes en tons clars que es combinen amb colors són molt suaus i lluminosos. A més, destaquen els acabats llisos i tractats.

Decoració d’estil escandinau

Ideas para la decoración minimalista

La decoració minimalista també té les seves pròpies regles quant a revestiments

Parets i sòls guanyen en textura, sempre en la seva versió més senzilla (que no simple). L’objectiu és que passin desapercebuts. Els sòls en ciment blanquejat són ideals. En les parets, pots crear una mica de textura amb papers que aporten trama sense motius serigrafiats o dibuixats. Una altra opció? Els llistons de fusta o les parets que mostren alguna imperfecció tractada.

Dos dels sòls més populars en aquest disseny són els de ciment polit i fusta.

Parets buidades

Això no significa que hagin d’estar completament buides. Els miralls són uns bons aliats: donen sensació de profunditat i amplitud. Si vols un toc diferent, tria un model amb un marc antic. Una altra idea: els vinils.

Decoración minimalista ideas

Mobiliari amb línies senzilles

El look minimal es caracteritza per mobles de disseny rectilini, acabats en mat i sense excessos. Evita els metalls i les seves lluentors.

Els tèxtils no solen tenir massa estampats

El més important és el color de base, normalment neutre, encara que es poden veure detalls en vermell o negre per a destacar.

Els petits detalls importen

I molt. Perquè en un ambient on no hi ha excés de mobiliari, sempre s’agraeix trobar petits objectes que desperten la inspiració. Per exemple, les peces d’una vaixella o el material d’escriptori.

Cada vegada és més normal veure un minimalisme combinat amb altres estils. Per exemple, amb l’industrial. Una paret de maó a la vista en un ambient completament blanc amb línies rectes és molt interessant a nivell estètic.

Decoración minimalista

Aposta per peces atemporals

Que es pari el temps. I això ho diem perquè moltes de les peces que encaixen amb el minimalisme són atemporals i, per tant, mai passen de moda. Si comprarem menys, això és el que més sentit té. Un chéster és el clar exemple de peça atemporal per a donar estil al nostre saló.

Mobles adaptatius per als nens

I per als nens? Queda’t amb aquest concepte: mobiliari infantil evolutiu. Així no hauràs de canviar-ho tan sovint sinó simplement, adaptar-ho als seus nous gustos o necessitats.

Consells per a decorar una habitació infantil

Decoración minimalista inspirción

Un altre motiu pel qual ens agrada aquest moviment és perquè ens convida a valorar l’important, a viure amb menys i ser més feliç i més conscient del que tenim.

Així que acabem amb aquesta reflexió i una recomanació, el documental de Netflix: Minimalisme: les coses importants, que mostra els avantatges del “menys és més” . I tu, has caigut en aquesta filosofia de vida?