Quan fa uns anys, aquest estil es va convertir en tendència, el va fer per sempre. Lluny de ser una cosa temporal, la decoració nòrdica té molt clares quines són les seves característiques i ha conquistat cases de tota mena i en qualsevol part del món. És evident que per alguna cosa serà. Si encara no has provat aquest estil i vols donar-li una oportunitat, amb aquestes idees encertaràs des del primer canvi fins a l’últim.
Va ser a principis del segle XX quan va néixer als països del nord d’Europa com Finlàndia, Noruega, Suècia i Dinamarca però es va anar introduint en la resta del continent. Al llarg de les dècades, aquest estil també ha evolucionat i fins i tot s’ha tornat més minimalista. Avui dia, destaca per la seva base funcional, senzilla i natural, i sempre amb un resultat molt atractiu.
Altres tendències decoratives per a aquest 2020 aquí.
Com és la decoració nòrdica?
La decoració nòrdica crea un espai senzill barrejant materials
- La llum és la inspiració. Als països nòrdics, la llum natural és escassa, així que el que tenien clar és que volien contrarestar aquesta falta de claredat. Totes les decisions decoratives que es prenen tenen com a objectiu multiplicar la il·luminació. D’aquí ve que en els seus ambients predominen sempre els colors clars, en parets, sòls i mobles.
- La naturalesa es cola a casa. Se solen triar mobles en fusta natural, com les de bedoll o el faig europeu que combinades amb els tons clars, creen ambients lluminosos i relaxats.
- Suma de materials. No obstant això, la decoració nòrdica ha anat canviant en les últimes dècades i incorporant nous materials més enllà de la fusta, com el coure o el llautó. Així s’aconsegueix un resultat més actual i modern. El marbre en tons blancs és una de les últimes incorporacions.
- Teles naturals. De nou, els materials de la naturalesa tenen més representació en aquests interiors. Els més característics són el cotó, el lli o la llana. La base en tons clars permet que a l’hora de triar estampats dels tèxtils, puguem deixar-nos portar pels dibuixos de flors, fulles i animals.
Combinar mobles i petits objectes clau donarà a la teva llar l’estil nòrdic que busques
- Senzillesa com a prioritat. Es busquen línies rectes i depurades combinades amb suaus i sinuoses corbes. El més important és no sobrecarregar els espais. Quants menys mobles, millor. L’objectiu és aconseguir un espai net i al seu torn funcional.
- Motius geomètrics. Aquest tipus d’estampats són molt emprats en l’estil nòrdic, principalment en blanc i negre, encara que cada vegada és més freqüent donar pas a altres colors. Aquesta estètica tan ordenada i simètrica es repeteix en els patrons de mantes, fundes nòrdiques, tèxtils de cuina, catifes o coixins.
- Juga amb els estils. En aquests ambients estan permesos altres peces decoratives i mobles d’un aspecte vintage o industrial. Es tracta de crear estades personals i gràcies a la combinació de diverses tendències, és possible.
Una idea: aconsegueix una peça antiga i restaura-la per a col·locar-la en alguna part de la casa.
- Recicla i reutilitza. I és que una altra de les claus és donar una segona vida a determinades peces o accessoris. Sabies que unes maletes de viatge es poden convertir en tauletes de nit? O uns palets poden ser el nou capçal del teu dormitori. La filosofia DIY és un must.
- Plantes d’interior. Mai pot faltar un toc vegetal, sobretot en els banys. Les plantes sempre són sinònim d’alegria i calidesa a una estada.
- En família. A les cases nòrdiques, els ambients no sols són acollidors sinó també personals. Hi ha fotos de familiars o de viatges, composicions de quadres personals o dibuixos de nens. El conjunt sembla que conti una història, la dels seus protagonistes.
Encara que visquem en un clima més càlid, la decoració nòrdica ha estat molt ben acollida al nostre país. Per això no és estrany que encara que arribés fa uns anys, continuï estant eternament de moda. Qui no vol espais diàfans, ben il·luminats i acollidors que ens facin sentir a gust a casa? Amb aquesta senzilla guia i el nostre equip al teu costat, ho tens tot al teu abast.