Cocinas con isla para aprovechar el espacio

Per què triar la cuina amb illa?

No hi ha cuines petites si no poc aprofitades. La bona notícia és que una illa de cuina és una de les solucions més enginyoses que existeixen per a treure més partit als espais reduïts. A més, una cuina amb illa és pràctica i estètica. A vegades, es confon amb un altre concepte: península de cuina encara que no es tracta del mateix.

  • Una illa de cuina és un conjunt de mobles que serveixen com a element organitzador, magatzematge i superfície de treball. El que li fa diferent és que es pot accedir pels quatre costats, perquè no està ancorada a cap paret.
  • Una península de cuina també serveix com a element organitzador, magatzematge i superfície de treball però únicament es pot accedir per tres costats. Per tant, és una prolongació de la paret.

Diseño para cocinas con isla

Quin disseny triar per a una cuina amb illa?

Hi ha illes de molts models. Pot contenir o no els focs, l’aigüera o la placa de cocció, tot depèn de quin sigui la grandària o l’ús que vagis a donar-li. Les illes són recomanables per a cuines obertes. És llavors quan més s’aprofiten. També són ideals per a convertir-se en un element de separació entre la cuina i l’ambient contigu, com pot ser el saló.

Si afegim uns tamborets, aconseguirem fàcilment un office per a desdejunar, prendre un aperitiu o fins i tot rebre als teus convidats mentre prepares el sopar. Això sí, en aquest cas, s’aconsella respectar l’ample que ocupa cada comensal assegut, és a dir, el buit que necessita per a asseure’s còmodament i col·locar els braços. Aquesta mesura és 60 cm, com a mínim. Divideix el llarg total de la teva illa de cuina i sabràs quants tamborets pots col·locar.

Ideas de cocinas con isla

Un altre dels punts a favor és que guanyes més espai en la resta de fogons. Si t’agrada passar temps en aquesta estada i tenir-ho tot ordenat, és l’opció més recomanable.

Algunes illes incorporen una barra volada, és a dir, uns fogons que no ocupa massa visualment i que es prolonga més enllà de l’illa. Una altra idea és crear una solució intermèdia adossada a l’illa de la cuina; és a dir, afegir una barra més baixa i “pegada” a un lateral del mòdul de l’illa o fins i tot una peça més gran, que faci la funció d’una taula. Quedarà ben tant si és del mateix material que els fogons de l’illa com si és un altre que contrasta.
Ideas de cocinas con isla

Descobreix més tendències decoratives per a la teva cuina aquí

Què tenir en compte per a instal·lar la cuina amb illa?

A l’hora d’instal·lar la teva illa, és recomanable que tinguis en compte:

  • Les mesures. Les zones de pas haurien de ser, com a mínim, de 90 cm encara que millor, a partir d’1 metre. Si no tens aquest espai, pots optar per un element portàtil a manera d’illa. L’altura de la barra és la mateixa que la dels fogons de cuina (normalment sol ser entre 87-90 cm).
  • Un altre aspecte bàsic és la il·luminació. No podem oblidar-nos que a l’illa també passarem temps. Per tant, haurà de ser còmoda i segura.
  • I finalment, si la teva illa inclou la placa de cocció, necessitaràs una campana decorativa damunt, que també hauràs d’adaptar a la teva cuina.

Cocinas con islas

Així doncs, pensa en com la faràs servir perquè serà essencial per planificar les preses de corrent, gas, aigua, i tota la resta que necessitis. Com sempre, pots comptar amb l’equip de Nexdom per a buscar la millor illa que s’adapti a la teva cuina. Nosaltres també creiem que és el cor de la casa així que millor dedicar-li temps i entusiasme.