Guanyar espai en un bany petit, especialment quan la família creix i es produeixen moments de caos en hores de molt enrenou, sembla, si més no, impossible. No obstant això, tenint en compte alguns trucs, és possible aconseguir un espai més ampli al bany i fer que l’organització i la convivència de tots els membres de la família siguin molt més fàcils.

1. Millor dutxa que banyera

Davant un bany petit, aquesta és la principal recomanació. Les dutxes ocupen menys espai, hi ha menys risc de caure, i amb un terra antilliscant no tenen res a envejar a les banyeres.

2. Les dutxes obertes

Obertes o amb una mampara de vidre, fixa o corredissa, no només ocupen menys sinó que contribueixen a donar major sensació d’amplitud al bany. Per a més intimitat, optar per vidres temperats. I si es tracta d’espai, els plats de dutxa cantoners ajuden a aprofitar fins a l’últim racó.

3. Mobles suspesos i/o amb armari i calaixos

Treuen poc espai i són útils per a guardar les coses bàsiques del bany, o dins del moble o sota d’ell. Alguns fins i tot s’adapten als rentamans més antics amb pedestal fins al terra. Ien banys molt petits, els rentamans quadrats a les cantonades deixen més espai lliure per moure’s.

Baño reformado visto des del fondo, con la puerta en frente, armarios a la derecha y las picas a la izquierda

4. Cercar mobiliari i accessoris petits

Avui dia trobem accessoris de diferents formes i mides per donar resposta a totes les opcions. Intenta buscar idees en plataformes com Pinterest, per exemple.

5. Decorar amb colors clars i miralls

Colora clars i miralls grans que accentuïn la sensació de llum i d’amplitud. Encara que no facin el bany més gran, aquests consells de decoració sí que ajuden a guanyar en confort. També poden funcionar els motius geomètrics que donin sensació de perspectiva.

Amb aquests consells, una mica d’imaginació i l’ajuda dels professionals de Nexdom, moure’s còmodament en un bany, per petit que sigui, pot ser possible.