Són dues maneres diferents de començar el dia o de desconnectar el cap de setmana. La dutxa és més pràctica i ràpida. La banyera, més pausada i ens demana dedicació i temps. Per això és inevitable que sorgeixi el debat de què és millor. Tot dependrà de les prioritats de cadascun però també, de com és el nostre bany, la seva accessibilitat o dimensions. La bona notícia és que, canviar la banyera per un plat de dutxa és una obra relativament senzilla i a més, és un pas molt sostenible, perquè estalviaràs més aigua. A més, és més còmoda i fins i tot segura per a tots els que viuen a casa, gràcies als acabats i materials actuals.
Cambiar bañera por ducha

5 motius per a canviar la banyera per dutxa

  • Guanyaràs espai i amplitud. Quan prescindeixes d’una banyera de gran dimensions, un nou bany et sorprèn i tens més possibilitats per a decorar.
  • La dutxa també pot ser neta gràcies a la instal·lació d’una mampara adequada. S’emporten les transparents i les corredisses, que passen pràcticament desapercebudes. A més, en tractar-se d’una superfície plana i en ocupar menys que una banyera, la neteja es realitza de manera més còmoda i en menys temps.
  • Relaxa’t tant com en una banyera. Cada vegada hi ha més opcions per a instal·lar columnes i ruixadors amb diferents tipus de doll. Un moment de plaer que tu mateix podràs dissenyar i que es farà realitat res més posar el peu en el plat de la dutxa.
  • Una de les tendències enguany són els plats enrasats, que es fusionen amb el sòl i produeix encara més sensació d’amplitud. La seva instal·lació és més complexa pel que, en alguns casos, es recomana optar per un plat que està el més prop del sòl possible. Com sempre, els experts podran assessorar-te millor.
  • I finalment, s’estalvia molt més, al llarg de l’any, en la factura de l’aigua, perquè es gasta menys en cada dutxa. Així i tot, cal no oblidar que el malbaratament també depèn de l’actitud i consciència de cadascun. Segons dades de l’OMS, una dutxa de 10 minuts consumeix 200 litres d’aigua però si volem fer-ho bé, la recomanació és reduir-la a 5 minuts i estalviar 100 litres. Menys temps, més estalvi. En canvi, en una banyera, com a mínim, sempre gastaràs 100 L.

Però no podem donar finalitzada aquesta reforma sense pensar en els accessoris que ens serviran per al magatzematge de gels, xampús i altres productes d’higiene i bellesa. El més aconsellable és tenir-ho en compte en el moment de l’obra i crear prestatges ad hoc, per exemple, a les cantonades, assegurant-nos que seran més duradors i resistents.

 

Cambiar bañera por ducha

Quant es triga a canviar una banyera per una dutxa?

En un parell de dies, aquesta petita reforma pot estar llesta. Després, caldrà esperar almenys 24 hores més per a poder estrenar-la i assegurar el segellament de la mampara, si és que has instal·lat una. Finalment, assegura’t que tens, com a mínim, quatre anys de garantia.
Cambiar bañera por ducha

En la nostra secció de projectes, pots veure algunes de les reformes que hem realitzat en banys. Com sempre, en Nexdom volem aconseguir el que estàs buscant per a sentir-te a gust a la teva casa.