Penses pintar la teva casa nova o donar un nou toc d’estil i de color a les parets de la teva llar? Si aquest és el teu cas però no saps per on començar a triar el color ideal de la pintura de les parets, deixa de preocupar-te. Et donem un cop mà amb nou consells sobre com triar el color de les parets i no morir en l’intent. Idees per per encertar i marcar estil.

1. Decideix si vols parets amb personalitat o neutres: si vols deixar el protagonisme a la resta de la decoració. En aquest cas, tria gammes de colors com el blanc, el beix o el gris.

2. Valora l’espai: a les habitacions petites o amb poca llum, millor aplicar pintures de colors clars, perquè reflecteixin millor la llum i contribueixin a donar més sensació d’amplitud. Als espais grans, pintures d’un color intens poden crear un ambient més acollidor.

3. Tingues en compte el tipus de llum: com més llum natural, més s’apreciarà el color real que hagis triat. En canvi, amb una llum incandescent els colors tendeixen a un to més groguenc càlid. Sota de fluorescents, es veuran més freds i blavencs.

4. Utilitza el color per crear ambients i estats d’ànim:

  • El blanc s’associa a puresa i elegància.
  • El negre també és molt elegant però en petites dosis.
  • El gris funciona bé com a neutre i dóna un estil elegant i sofisticat.
  • El marró és el color de la tradició i un ambient familiar.
  • Els colors freds, com el blau o el verd, relaxen. A més, ajuden a veure més grans els espais petits. Això els converteix en ideals per a dormitoris, banys i qualsevol habitació en general.
  • Les pintures de colors càlids, com el groc, el taronja o el vermell, són sociables, creatives i donen energia, i alhora poden crear sensació de calidesa i intimitat. Són colors adequats per a la sala d’estar, una habitació de jocs o una oficina.
  • Els violetes inspiren, sobretot, creativitat, mentre que el rosa és romàntic i femení.

5. Els mobles i la decoració poden ajudar-te: si tens dubtes, tria un color que ja estigui a la teva decoració. Ja saps que t’agrada i que combina amb la resta.

6. Pensa que, sobre la paret, els colors es veuen més foscos. Quan et decideixis per un, tria un o dos tons més clars dins de la seva gamma de colors.

7. Demana mostres de les pintures que t’agradin i prova-les a la paret o sobre d’un full blanc ben gran que puguis deixar penjat. Deixa-les uns dies i valora com es veuen en diferents moments del dia.

8. Tingues en compte els acabats: les pintures brillants són poc populars a la llar. Encara que són més fàcils de netejar i reflecteixen més la llum, també poden ser estridents. Els acabats en mat s’embruten més, però dissimulen millor les imperfeccions de les parets.

9. Pots utilitzar diferents aplicacions de mòbil per veure l’efecte d’un color o un altre a la teva llar.

Esperem haver-te ajudat en la tria del color de les parets de la teva llar. Recorda que a Nexdom som especialistes en revestiments i pintures.