Reformar la cuina s’ha convertit en una de les demandes principals dels usuaris. Et mostrem quatre reformes de cuines amb estil en les quals s’ha intervingut total o parcialment per a dissenyar espais de tendència més funcionals i eficients.

 

La situació provocada per la pandèmia i el fet d’haver hagut d’estar més temps a casa han evidenciat unes certes mancances i deficiències a les nostres llars, especialment en espais com la cuina, per la qual cosa s’ha multiplicat el nombre de reformes en aquests àmbits de la casa. L’equip de professionals de reformes a Barcelona de Nexdom, ha projectat quatre cuines diferents, cadascuna desenvolupada a partir dels objectius i necessitats marcats pels clients.

reforma de cocina estilo en Barcelona

 

Reforma d’una cuina oberta per a dos

A la primera cuina, l’equip d’interiorisme Nexdom va realitzar una intervenció total per a dissenyar una cuina oberta a la zona d’estar. Per a aconseguir aquest sorprenent i ampli disseny es va fer una redistribució de l’espai destinat al rebedor, el saló i la cuina original, de manera que es va projectar una estada completament diàfana i de caràcter social. Aquesta reforma de cuina es presenta com l’autèntic cor de l’habitatge, perquè el matrimoni que habita en aquesta casa pugui gaudir d’una estada més social i integradora amb la resta dels ambients de dia.

El joc de contrastos que es genera gràcies al paviment triat i la fusta utilitzada per al disseny del mobiliari, en to roure natural, ens mostra una estada acollidora, funcional i de tendència. Com a element principal descobrim una gran illa central que articula la zona de dia de l’habitatge, equipada amb la placa de cocció, una gran superfície de treball i l’àrea destinada a la barra, un element essencial per a prendre els desdejunis i menjars de diari. Sobre l’illa de cuina destaquen les lluminàries suspeses –el disseny Pleat Box de Xavier Mañosa & Mashalla per a Marset–; es tracta de dues peces de ceràmica amb l’interior d’esmalt blanc brillant, que generen una llum molt càlida, ideal per al disseny global d’aquesta reforma integral de cuina amb estil actual. La resta de la cuina es distribueix en forma de L, una de les distribucions més eficients en les cuines de planta quadrada o rectangulars, obertes al saló i al menjador.

En el lineal principal situat a la paret més llarga que recorre l’ample de l’estada se situen la zona d’aigües, la columna de forn i microones i la nevera emplafonada, al costat de la resta dels elements de magatzematge, que el seu frontal destaca per la naturalitat de la fusta reixada. En el lineal més curt destaca un gran mòdul de sòl a sostre com a peça de magatzematge principal, el cos central del qual es dissenya obert i amb prestatges per a multiplicar la sensació de dinamisme de la proposta decorativa.

La zona d’aigües es dissenya com un element independent, encara que perfectament integrat a la resta de la cuina, amb mobles alts en tons beix i un quadre de comandament del mateix tipus de fusta que la instal·lada a la resta de la reforma de la cuina. Cada detall va ser estudiat de manera meticulosa per a obtenir un espai elegant, funcional i de gran qualitat.

Cocina reformada abierta con encimera a ambos lados y ventanal al fondo

 

Reforma parcial d’una cuina familiar amb molt d’estil

Cocina reformada completamente en madera, con suelo de mosaicos

Aquest projecte de reforma de cuina va partir del requisit dels clients d’adaptar una cuina existent en un habitatge de nova construcció a les necessitats específiques de la família. Adaptar-se al màxim possible als elements prèviament dissenyats per la constructora va ser un dels majors reptes de l’equip de professionals Nexdom. El disseny d’aquest projecte es va articular a partir de l’obertura de la cuina al saló, per a poder gaudir d’una visió més àmplia de l’espai. A més, resulta imprescindible millorar la zona de treball de la cuina, en origen escassa i poc eficient. D’altra banda, es va intervenir també en una petita habitació situada al passadís i distribuïdor de l’habitatge, per a dissenyar un safareig obert que permeti destinar un espai específic a fer la bugada i que, a més, multipliqui la sensació d’amplitud de l’espai de passadís i distribuïdor. Una gran illa de cuina, en la qual se situen la zona d’aigües, el rentavaixella, els calaixos de magatzematge i una barra amb tamborets per als menjars de diari, presideix l’espai. La zona de cocció, la nevera i la resta dels elements de magatzematge es dissenyen en un sol lineal, per a crear una estada més ordenada i funcional. El contrast que es genera a partir dels materials triats per al mobiliari –en el qual es combinen fronts de fusta natural per als mòduls baixos i els elements verticals que allotgen la nevera, i el color negre per als armaris alts– produeix un efecte espectacular i de tendència, un dels requisits indiscutibles en el disseny d’aquesta reforma de cuina amb estil de primera qualitat i estètica sorprenent. La placa de cocció de quars que revesteix l’illa de cuina i el lineal de la zona de cocció multiplica la funcionalitat d’aquesta cuina oberta, que permet una alta interacció i comunicació entre els diferents integrants de la família.

 

Reforma d’una cuina amb estil distribuïda en paral·lel

La intervenció en aquest pis situat en el barri de l’Eixample de Barcelona va partir de la necessitat de redistribuir completament cadascuna de les estades –l’ús de les quals va ser durant molts anys el d’una consulta odontològica– per a tornar a utilitzar-ho com a habitatge. Per a aconseguir els objectius proposats es va recuperar l’antiga estada destinada a la cuina, a la qual es van sumar els metres que corresponen a l’habitació de servei, per a així dissenyar una cuina-safareig, amb zona de menjador, més àmplia.

El mobiliari i els acabats es trien tenint en compte que l’habitatge serà destinat a lloguer; per tant, amb colors i dissenys neutres i atemporals, fàcils de mantenir i personalitzar. La distribució en paral·lel dels mobles de la cuina permet crear una estada més eficient i funcional, ja que s’aconsegueix reduir les distàncies entre les diferents zones que la conformen –la zona de cocció, la d’aigües i la de magatzematge–, de manera que els futurs inquilins podran gaudir d’un espai dissenyat per a optimitzar els recursos. L’absència de tiradors en els fronts d’armaris i calaixos, l’elecció del color blanc per al mobiliari de cuina i la placa de cocció i el frontal instal·lats de quars blanc de Silvestone ajuden a multiplicar la sensació de continuïtat horitzontal i l’amplitud de l’espai, i aconsegueixen així una estada totalment funcional i atemporal.

cocina distribuida en paralela

 

Reforma integral al servei de la família

Dissenyar una cuina més pràctica i de qualitat va ser l’objectiu principal d’aquesta reforma de cuina amb estil actual, per a una família de quatre integrants. Per a aconseguir-ho, l’equip de professionals Nexdom va desenvolupar un projecte de reforma total: va mantenir el paviment de gres porcelànic existent, que simula l’acabat i la textura de la fusta i redistribueix el mobiliari i les instal·lacions, i va crear una zona de columnes on s’oculten la rentadora, l’assecadora i la caldera, una zona de treball i una península amb barra.

A partir d’aquesta nova distribució s’aconsegueix guanyar practicitat en l’ús de la cuina i els electrodomèstics, amb un disseny sobri i net, perfecte per a mantenir l’espai sempre ordenat i impecable. L’ús de la superfície de quars Silestone, color Coral Clay poliment, per a la placa de cocció i el frontal de la cuina afegeix el detall de calidesa en una estada en la qual predomina el color blanc del mobiliari, que destaca per l’absència de tiradors en els fronts dels calaixos i armaris, disposats en forma de L, i per la península independent habilitada com a zona de barra, per a així crear un punt de reunió familiar de gran valor estètic i social a la llar.

Necessites realitzar una reforma a Barcelona o voltants? Si vols adaptar la teva llar a les teves necessitats i a les de la teva família, amb Nexdom només hauràs de preocupar-te de gaudir del resultat final.