Descobrim com dur a terme la reforma del bany i la cuina, amb pressupostos ajustats i les millors idees per gaudir de dues estances renovades, més funcionals i eficients.

Reforma baño Barcelona

En general, les dues estances que es renoven més sovint són la cuina i el bany, uns espais que quan es rehabiliten ens permeten gaudir d’una llar més funcional i eficient, a més de decorativa. Després de més de dos anys de pandèmia, ens hem adonat que necessitem fer canvis importants al nostre habitatge i l’objectiu principal és la reforma de la cuina i el bany. Es tracta de dues rehabilitacions en què s’han de fer inversions importants, especialment a la cuina, però és possible dur a terme aquesta mena de millores sense que el pressupost es dispari, amb alguns consells imprescindibles. Tenir un professional que dissenyi cadascun dels espais i que ens proposi diferents solucions quant a materials i distribucions ens ajudarà a reduir els costos, sense que la qualitat de la cuina i el bany es vegi minvada. Un dels primers consells que et donem des de Nexdom és que si t’estàs plantejant reformar la cuina i el bany de casa teva, abordis la reforma en conjunt. No facis primer la cuina i al cap d’un temps després facis el bany, ja que es pot estalviar en tràmits i costos de materials.

Cuines amb estil amb un pressupost ajustat

El motiu principal de l’alt cost de reforma del bany i cuina és que es tracta de l’espai que té més nombre d’instal·lacions, es necessita enrajolar gran part de les parets de la superfície, col·locar taulells de cuina, moblar completament i adquirir els electrodomèstics necessaris, unes partides que acostumen a ser costoses.

No escatimis en la renovació de les instal·lacions de fontaneria, gas o electricitat, tant a la cuina com al bany.

Reforma cocina Barcelona

Quan es planifica la reforma d’una cuina és fonamental saber quines partides són imprescindibles i quines són secundàries, per poder reduir el cost de la rehabilitació. Des de Nexdom, et recomanem que no escatimis mai en la renovació de les instal·lacions, com la fontaneria, el gas i l’electricitat, ja que és imprescindible aconseguir una cuina funcional, moderna i segura, a més de complir la normativa vigent. Per això, és fonamental tenir un equip
de professionals que t’assessorin de manera adequada, ja que t’orientaran en els tràmits que s’han de dur a terme, quins materials són més convenients per a cada cas, podran controlar l’execució dels treballs i assegurar-se que es duen a terme segons les directrius marcades en el projecte i, en cas que sorgeixi algun imprevist, et podran plantejar solucions per resoldre’l de manera més econòmica. A més, si disposes de l’ajuda d’un professional, interiorista, arquitecte o arquitecte tècnic, podràs treure més partit a l’espai, ja que et pot proposar canvis de distribució i possibles solucions d’obertures, més o menys senzilles, en el cas que vulguis obrir la cuina al saló i al menjador.

Quant a reduir costos, has de tenir en compte que una de les partides que sol ser més elevada té a veure amb l’elecció del material del taulell de cuina, una peça imprescindible a la qual no pots renunciar, però sí que pots triar un tipus de taulell fabricat amb un material més econòmic, com els taulells de cuina laminats, una proposta que té nombrosos avantatges, com la gran varietat d’acabats que simulen altres materials, l’alta resistència a les taques, la facilitat d’instal·lació, el manteniment i la neteja. Per una reforma econòmica de la cuina i el bany, triar un enrajolat parcial de les parets, visible només a la zona de la paret a la vista, entre els armaris i no al darrere, també suposa una rebaixa considerable en el pressupost final de la reforma.

Reforma de cuina i bany: idees econòmiques

Per crear un espai més acollidor i original pots instal·lar un paper pintat en alguna de les parets de la cuina, de manera que aconsegueixis personalitzar l’espai, sense complicacions i amb un cost inferior.

També pots dissenyar una cuina impactant, a baix cost, si instal·les un paviment sobre el terra original, amb la qual cosa evitaràs la retirada i el desenrunament del terra antic. Entre les diferents alternatives de paviments que pots triar trobaràs models laminats, vinílics, linòleum i microciment, unes alternatives ideals per evitar les obres. En qualsevol cas, t’has d’assegurar que el tipus de terra que triïs sigui apte per a espais com la cuina —i també el bany—, on es genera molta condensació i humitat.

Valora també la possibilitat de reduir el cost del pressupost de la reforma de la cuina amb l’equipament interior del mobiliari. Els calaixos, les gavetes i les safates amb sistemes extraïbles sempre encareixen el preu final d l’obra, en comparació amb els armaris amb portes i els prestatges simples. Això sí, cal que tinguis en compte que aquestes propostes d’equipament interior són una gran solució per gaudir d’una cuina més funcional.

Quant als electrodomèstics, trobaràs models en una forquilla de preus molt àmplia. Si no vols equipar la teva cuina amb electrodomèstics d’alta gamma, tria una opció intermèdia, que tingui les prestacions energètiques més eficients, perquè, a curt o mitjà termini, puguis estalviar en el consum d’aigua i energia.

Aborda conjuntament la reforma de la cuina i el bany: aconseguiràs reduccions importants en el pressupost global.

 

Un bany més funcional, a baix cost

Reforma baño rustico

La reforma integral d’un bany se sol dur a terme cada 15 anys, tot i que és possible fer petites modificacions per actualitzar l’espai amb modificacions senzilles, com ara canviar l’aixeteria, el color de les parets o els accessoris. Tal com hem comentat, reformar la cuina i el bany alhora t’ajudarà a reduir el pressupost global de les dues intervencions, per la qual cosa val la pena que t’ho plantegis com una bona solució, ja que en els dos casos necessitaràs intervenir en elements comuns com les instal·lacions, el tipus de paviment o les rajoles.

Decanta’t per mobiliari que compleixi els objectius d’emmagatzematge que necessites i disseny atemporal, perquè la percepció estètica de l’espai perduri més en el temps, sense passar de moda. Tal com passa amb la cuina, la intervenció d’un professional serà fonamental per treure el màxim partit a una superfície que acostuma a ser de mida petita o mitjana, a més d’assessorar-te en les millors opcions de materials i alternatives de mobiliari i sanitaris que hi ha al mercat. Al bany també pots triar una solució d’enrajolat que no revesteixi la totalitat de les parets, instal·lant les rajoles únicament en àrees determinades, com la zona del rentamans a l’interior de la banyera o la dutxa, de manera que en la resta de l’estança només hi hagis d’aplicar pintura. Tria sempre una pintura que sigui resistent a la humitat, amb capacitat hidròfuga i que sigui rendible, resistent als fongs, al vapor i als canvis de temperatura.

Si necessites una reforma a Barcelona o voltants, no dubtis a posar-te en contacte amb Nexdom. T’ajudarem a aconseguir la llar dels teus somnis.