Per a evitar que les reformes d’una segona residència o un habitatge de lloguer tinguin un pressupost excessiu, hem de tenir en compte certs factors que ens ajudaran a reduir el cost, sense perdre funcionalitat i estil. Descobrim quines són les millors idees per a realitzar una reforma low-cost.

Dur a terme una reforma parcial o integral low-cost pot ser més senzill del que sembla si sabem quin tipus de materials, partides o distribucions hem d’aplicar. Aquests recursos poden ser especialment interessants en segones residències o habitatges de lloguer, unes solucions que serviran per a renovar l’aspecte de cada ambient sense haver de realitzar una gran inversió econòmica.

 

reformas baño low cost

 

Reformes low-cost per a la cuina

La cuina és un dels espais que requereixen una major intervenció i, segons el tipus de materials i solucions que es triïn, és possible que el pressupost es dispari.

Per a evitar-ho i aconseguir els millors acabats possibles i òptimes distribucions, és imprescindible triar correctament els materials que s’instal·laran, especialment per als fronts dels armaris i calaixos i per a la placa de cocció i el quadre de comandament.

 • Els mòduls de cuina post-formats en blanc lluent o mat, o els fronts de cuines en laminatge llis, disponibles en múltiples tonalitats, són una bona solució, ja que resulten econòmics i resistents. Per a evitar que el pressupost es dispari, és convenient prescindir d’alguns extres que sí que s’instal·len en altres cuines, com els mecanismes automatitzats d’obertura de portes i calaixos, o els calaixos compartimentats de primera categoria. Aquest tipus d’elements, encara que molt eficaços, solen incrementar el preu total de la reforma.
 • Les campanes extractores són també un tipus de peça que encareix, per la qual cosa decantar-se per un model de campana folrada en OSB (taulers d’encenalls orientats) és també un bon recurs per a aconseguir una reforma low-cost, especialment en campanes situades sobre una illa. En el cas dels models de paret, és recomanable triar un disseny telescòpic i extraïble, integrat sota els armaris, una solució eficient a preu reduït.
 • La placa de cocció és una peça fonamental en la reforma o disseny d’una cuina nova, ja que, a més de ser la taula de treball, és un element decoratiu essencial. En aquest cas, i especialment per a apartaments, segones residències i habitatges de lloguer, podem decantar-nos per plaques de cocció laminades, de microciment o acer inoxidable, si estem buscant l’opció més econòmica, o les fabricades en granit, quars o marbre si volem instal·lar una peça d’una qualitat superior, sense que sigui excessiva. En qualsevol cas, dins d’un mateix material, la forqueta de preus pot ser molt àmplia, ja que influeixen la marca de la placa de cocció, els acabats, el color o la textura.
 • Les aigüeres i aixeteries d’acer inoxidable es converteixen en una opció estètica, funcional i econòmica, que permet aconseguir una reforma low-cost. Existeixen infinitat de models i solucions que s’adaptaran a les necessitats de cada espai.

 

reformas cocina low cost

Reformes low-cost per a espais petits

Per a reduir els costos i aconseguir una reforma low cost en habitatges de reduïdes dimensions i apartaments d’estiu, podem intervenir en diferents aspectes.

 • Una cuina oberta al saló i menjador en la qual s’unifiquin els materials, ens ajudarà a crear major sensació d’amplitud i lluminositat de l’espai. Per a aconseguir-ho, és necessari igualar paviments i revestiments.
 • Substituir el paviment d’un habitatge per un de nou, és una de les reformes més segures i funcionals si es vol transformar radicalment l’aspecte de la llar; això és el que proposa l’equip d’interiorisme Nexdom.
 • Els sòls de tarima flotant, els laminatges i els paviments de vinil poden instal·lar-se fàcilment sobre el sòl original i en un sol dia, en el cas que no hi hagi mobles; si és necessari retirar el mobiliari, amb dos dies serà suficient, per la qual cosa el cost de la mà d’obra es redueix notablement, i ens permet aconseguir, una reforma integral low-cost.

 

reformas espacios pequeños

 

Banys low-cost a l’última

La reforma d’un bany és imprescindible si es vol llogar un habitatge en bones condicions. Reduir el cost de les instal·lacions i la mà d’obra o decantar-se per l’ús de materials més senzills són factors clau per a aconseguir un pressupost més ajustat.

 • L’elecció de sòls i revestiments ceràmics o de porcellana en gran format ens ajudarà a disminuir aquests costos.
 • Alicatar les parets únicament en la zona d’aigües del rentamans i la dutxa o banyera i utilitzar pintura per a la resta de parets pot ser una gran alternativa.
 • Per a crear un efecte sorprenent existeix l’opció d’utilitzar uns taulells diferents emmarcant la zona del rentamans i unes peces més senzilles en la resta de l’espai.
 • Substituir la banyera per un plat de dutxa o canviar els sanitaris per dissenys nous serà de gran ajuda per a augmentar la sensació d’amplitud del bany, i així gaudir d’una estada més funcional i confortable, sense haver d’assumir massa càrregues econòmiques.

 

Si necessites realitzar algun tipus de reforma en la teva llar, no dubtis a posar-te en contacte amb Nexdom. Som especialistes en tota mena de reformes a Barcelona i la seva àrea metropolitana.