Ha arribat el moment que feia temps que estaves esperant: reformar el bany. Normalment, en el moment de buscar habitatge, un avantatge que fa que un pis o una casa determinada pugin posats en la nostra llista de possibles compres és que estigui reformat i ens estalviï després la despesa de diners i d’energia que suposa embarcar-se en una reforma just després de comprar. Tanmateix, això significa que, uns anys després d’instal·lar-nos, segurament ens entraran ganes de renovar el bany i la cuina per a adaptar-los millor als nostres gustos o necessitats.

Necessites assessorament personalitzat per a reformar el bany? Contacta amb nosaltres!

 

Una de les primeres coses que hem de triar a l’hora de fer la reforma del bany és el sòl. I no és tan fàcil com sembla! Avui dia existeixen moltíssimes opcions, així que l’elecció potser ens costa una mica més del que pensàvem. Vegem què tenir en compte per a triar el sòl del bany.

¿Qué tener en cuenta para elegir el suelo del baño?
Factors a tenir en compte per a triar el sòl del bany

L’espai amb el qual comptes

En primer lloc, hem de pensar en la mena d’espai del qual estem parlant. El bany és el lloc més humit de la casa, on ens dutxem i ens endrecem, així que és important que el sòl que triem sigui antilliscant i resistent a la humitat. També és convenient que sigui fàcil de netejar. Imagina, per exemple, que tries un sòl en el qual qualsevol goteta o humitat deixa una taca visible. Hauries de passar-te el dia netejant-lo! O imagina que rellisca fàcilment: què passarà quan surtis de la dutxa? A més de bonic, és important que sigui pràctic i segur.

Més informació: Idees per a banys petits

Les característiques del bany

En segon lloc, haurem de tenir en compte les característiques del nostre bany, és a dir, la superfície i la llum natural de què disposem. Si és un bany petit, ens convindria instal·lar taulells i rajoles més grans, ja que d’aquesta manera guanyarem sensació d’amplitud. També serà millor optar per colors neutres en lloc de colors més cridaners, sobretot si, a més d’una superfície limitada, no disposem de molta llum natural. Un avantatge extra de les rajoles grans és que, com hi ha menys juntes, són més fàcils de netejar. Recordem que la humitat del bany provoca que a vegades les juntes s’enfosqueixin o ennegreixin fins i tot en alguns punts, la qual cosa fa que el manteniment de l’enrajolat requereixi una mica més d’esforç.

D’altra banda, triar unes rajoles petites i de colors arriscats en un bany petit, encara que d’entrada no sigui l’opció més recomanable, pot tenir bons resultats. No obtindrem sensació d’espai i amplitud, però podríem construir un bany amb personalitat i caràcter, d’aquests que es queden gravats en la memòria de tots, com alguns banys originals i colorits que trobem en els bars de moda.

¿Qué tener en cuenta para elegir el suelo del baño?
L’estil que volem

Segur que, en començar a idear la teva reforma del bany, tenies al cap algunes imatges o algun estil en concret. Perquè, òbviament, el sòl que triïs haurà d’adaptar-se a la paleta de colors, l’estil i el caràcter que vulguis donar-li al teu bany. Per exemple, si volem un estil nòrdic o industrial, encaixarà molt millor un sòl de microciment que no uneixo de fusta, que és més càlid.

Necessites idees per a reformar el bany?

¿Qué tener en cuenta para elegir el suelo del baño?
Quins materials pots triar per al sòl del bany?

Una vegada tinguem clars els factors que comentàvem en l’apartat anterior, és hora de pensar en els materials. Vegem quins són els principals:

Ceràmica

La ceràmica és un clàssic en els sòls dels banys. És resistent a la humitat i les parets, fàcil de netejar i mantenir i, a més, hi ha una gran varietat de dissenys i colors.

Porcellana

El sòl porcelánico és encara més resistent que el ceràmic, encara que una mica menys econòmic. Es tracta d’un material de gran resistència, així que és difícil que es trenqui i pot durar moltíssims anys. També és antilliscant i de fàcil manteniment i, també com el sòl de ceràmica, està disponible en infinites opcions de colors, acabats i formes.

¿Qué tener en cuenta para elegir el suelo del baño?
Rajola hidràulica

El bany és una molt bona opció per a atrevir-nos amb els cridaners estampats del sòl hidràulic, que a més són resistents a la humitat i, gràcies a les juntes gairebé inexistents, també de fàcil manteniment.

 

Pedra natural

Per a aquells que busquin un bany elegant i inspirat en la naturalesa al més pur estil wabi-sabi, la pedra natural és una bona opció que ha anat guanyant adeptes en els últims anys. És un tipus de sòl molt demandat per al bany, no obstant això, no és de molt fàcil manteniment, ja que cal fer un tractament d’impermeabilització perquè resisteixi bé a la humitat i segellar-ho cada dos o tres anys.

 

Marbre

El marbre, un altre clàssic, també és una opció molt elegant, resistent a la humitat i també al pas del temps. És un material molt dur, així que aguanta bé qualsevol tipus de cop. El desavantatge? És més car, tant el preu del material en si mateix com la instal·lació.

¿Qué tener en cuenta para elegir el suelo del baño?
Microciment

És una opció molt còmoda, ja que és totalment llest i sense juntes, la qual cosa facilita molt el seu manteniment i dóna sensació d’amplitud. A més, és resistent a la humitat i antilliscant.

 

Fusta

Encara que fa uns anys a ningú se li hauria ocorregut instal·lar sòls de fusta en el bany, avui dia és una opció molt popular, gràcies a l’existència en el mercat de fustes, acabats i tractaments resistents a la humitat. És ideal per a banys amplis amb colors neutres i d’inspiració natural.

 

Preparat per a prendre decisions? Ara ja saps tot el que has de tenir en compte per a triar el sòl del bany. És hora de posar-se a la feina! Compta amb Nexdom per a la teva reforma de bany.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]