Amb els peus en la terra però també, la mirada. Això és el que ocorre gairebé sempre, quan visitem una casa amb sòl hidràulic. El seu atractiu és indiscutible i, automàticament, l’espai s’omple de personalitat i força. La seva versatilitat fa que s’adaptin a qualsevol estil, com veurem més endavant. A més, es pot instal·lar en exteriors i estades com a cuines i banys, això sí, amb un vernís per a protegir-lo de la humitat. Ara que és plena tendència, també podem trobar-li a preus més assequibles.
Ideas suelos hidráulicos

Què saps del sòl hidràulic?

Aquestes rajoles de ciment pigmentat es fabriquen amb una premsa hidràulica. D’aquí el seu nom. El seu origen ens porta fins a França, a la fi del segle XIX, i de seguida van tenir molta presència a Europa. Inspirats en el moviment de l’Art déco i el Modernisme, van arribar a Barcelona gràcies a un dels arquitectes més reconeguts, Antoni Gaudí.

El sòl hidràulic sempre ha estat present en la decoració però ha viscut èpoques en les quals ha tingut més protagonisme. Ara, precisament, ha tornat a convertir-se en una proposta decorativa amb força. Ja sigui pel seu encant únic, per la seva originalitat, per la seva resistència o fins i tot pel seu preu, un sòl hidràulic sempre és un encert.

Ideas suelos hidráulicos

Com triar el sòl hidraúlico ideal?

  • Actualment, existeixen moltes possibilitats per a integrar les rajoles en la decoració de la teva casa. Ens referim al sòl però també a les parets, o fins i tot en el sòcol o sanefes.
  • També pots posar-ho en els esglaons d’una escala, per a canviar una part de la casa que normalment queda en un segon pla.
  • Com hem vist, hi ha infinitat d’estils però les rajoles hidràuliques de disseny marroquí són molt cridaneres i tenen un gran atractiu visual. Si vols un aire exòtic a una part de la teva casa, aquesta idea t’encantarà.

Ideas suelos hidráulicos

  • Per a ambients mediterranis, el sòl hidràulic blau és un encert. Aconseguiràs un efecte més bohemi i relaxat.
  • Un altre dels motius més populars són els geomètrics. Ideals per a cases d’estil nòrdic o una mica més atrevits, com el nouveau.
  • Seguint amb els estils, els mosaics florals també estan presents, especialment en les decoracions més clàssiques. Pel seu patró o colors, sol ser molt combinables amb la fusta.
  • El sòl hidràulic d’inspiració clàssica representa l’estil dels anys 60 i 70. En moltes cases senyorials i d’època, encara conserven els originals.
  • No hi ha dos mosaics iguals, sobretot si t’atreveixes amb el patchwork hidràulic. En aquest cas, es tracta de combinar rajoles de diferents colors i dissenys, deixant-te portar la creativitat i sense pensar si encaixen entre si. El que compte és que el resultat final t’enamori.
  • Un model diferent en cada estada. Si ets dels quals estimes el sòl hidràulic, aquesta idea et convencerà, perquè podràs gaudir de molts més dissenys sense sortir de casa.
  • Hi ha qui tria aquestes rajoles per a crear solament efectes visuals, per exemple, simular una catifa, amb la finalitat de fitar una zona o la part de sota la taula del menjador.

Ideas de suelos hidráulicos

Avui dia, encara es continuen elaborant artesanalment de forma pràcticament igual que en els orígens. Per això, apostar pel sòl hidràulic, és una declaració d’amor a l’original i autèntic. Una tendència que ens fa parar el temps i fixar-nos més en els detalls de cada rajola.
Ideas de suelos hidráulicos

Amb aquesta dosi d’inspiració, només ens queda recordar-te que els professionals de Nexdom podem ajudar-te a triar el sòl hidràulic que millor s’adapti a tu.