El dormitori dels més petits de la casa ha de despertar-los la creativitat, les ganes de jugar i aprendre però, al mateix temps, ha de ser el seu lloc favorit per a relaxar-se i tenir dolços somnis. Semblen molts requisits, però amb les decisions encertades podem aconseguir decorar una habitació infantil on se sentin còmodes i segurs.
Decoración habitación infantil

Què tenir en compte per a decorar una habitació infantil?

Tant la zona de joc com la zona d’estudi comparteixen espai. Com podem separar-les? Per a començar, és important saber que durant els primers anys, tindrà prioritat la primera. A partir dels cinc, caldrà donar prioritat a un racó per a fer els deures, llegir o dur a terme un altre tipus d’activitats intel·lectuals. Un bon estímul perquè li agradi estudiar és crear un espai còmode i agradable. Així doncs, es recomana comptar amb tres espais diferenciats en la mateixa estada: per a jugar, per a estudiar i per a dormir. Per a equipar-los correctament, hi ha tres mobles que són imprescindibles:

  • Una taula: s’aconsella que mesuri, com a mínim, 1,20 m de llarg x 60 cm d’ample. Si té calaixos, millor.
  • Una cadira: amb una altura proporcional a la de la taula i un suport alt.
  • Una prestatgeria: així tindrà els llibres ordenats i guardar un altre tipus de detalls més personals.

La seguretat

A les habitacions de bebès, no necessites molts mobles però sí que comptar amb una zona tova. Una catifa i diversos coixins poden aconseguir aquest efecte. Evita les superfícies dures. A mesura que vagin creixent, la decoració d’una habitació infantil anirà canviant o, més ben dit, adaptant-se al nen. El que mai pot ignorar-se és la seguretat. És fonamental que totes les portes funcionin bé o que no hi hagi elements lliscants. Així estaràs tranquil mentre estiguin jugant.

El seu color favorit

Els nens són capaços de saber quin color els agrada més. A l’hora de decidir la pintura per a la seva habitació, podem parlar-ho amb ells. Així i tot, hi ha alguns consells a tenir en compte:

  • En la primera etapa, tria colors bàsics i neutres. Els tons més suaus afavoreixen el descans del teu bebè. Les fustes clares són les més adequades per al mobiliari infantil. Si trobes a faltar els colors vius, introdueix-los en els complements i tèxtils.
  • Entre els 2 i 5 anys, els nens ja identifiquen accions, així que podem reinventar les parets amb murals.

A partir dels 6 anys: ja són molts els contes que han llegit i les històries que t’hauran demanat abans d’anar a dormir. En aquest cas, pots triar murals més didàctics i creatius, per a estimular la seva imaginació.

Amb una base neutra en els mobles i parets, es pot fer que l’habitació s’adapti edat del nen.

Ideas decoración para habitaciones infantiles

Els llits

Als germans els encanten les lliteres, però pensant a llarg termini, és una de les opcions menys còmodes per a fer el llit. La veritat és que si hi ha poc espai, són ideals però, en aquest cas, tria models convertibles, com les lliteres que es poden desmuntar, dividir en dos llits individuals i posar-les separades. Una alternativa que mai falla són els llits niu, especialment útils perquè són molt còmodes i perquè amb solo lliscar i aixecar, ja tenen el llit preparat.

L’originalitat és cosa de nens

Ells sempre ens deixen sense paraules amb les seves invencions i somnis. Així que si hi ha una habitació de la casa que ha de ser creativa, és la d’ells. Busca peces diferents i originals, com a armaris que sembli les taquilles dels col·legis, o un racó de lectura amb algunes bandes en la paret per a donar suport als llibres de front i tenir sempre a la vista, les portades. Guarda les joguines en cistells i col·loca alguna peça original perquè es moguin una mica més, com unes anelles que pengen del sostre. Recorda que els encanta pintar així que una petita pissarra o un mural de suro són ideals.

Ideas para decorar una habitación infantil

La decoració d’una habitació infantil ha de complir 3 requisits: Inspirar-nos, tenir tot el necessari i estar ordenada.

Però si ens preguntes a nosaltres, ho tenim clar: sobretot, no copiïs idees ni intentis crear una habitació que hagis vist en algun lloc. Explica’ns les teves idees i t’ajudarem a dur a terme la decoració d’una habitació infantil. La clau? Aconseguir un dormitori únic. Al cap i a la fi, el teu fill és únic i s’ho mereix.