Sens dubte, el paper pintat s’ha convertit en un autèntic imprescindible en la decoració actual. La gran varietat de propostes i motius decoratius que ofereixen els diferents fabricants donen més valor a aquest tipus de revestiment –molt fàcil d’instal·lar– per renovar l’aspecte global d’un habitatge de la manera més ràpida i ­econòmi­ca.

Parets de tendència

Hi ha diferents tipus de papers pintats. En primer lloc, tenim el de paper –és a dir, amb una composició de paper i base tèxtil–, que és perfecte per col·locar en espais poc transitats, ja que és el més delicat. Es col·loca mitjançant l’ús de cola, amb la qual s’ha d’impregnar tant la paret com el rotlle de paper. En segon lloc, el paper pintat teixit no teixit (TNT), que està compost per una base tèxtil i una capa de vinil. És molt resistent al desgast, la humitat i la incidència dels rajos solars, per la qual cosa és ideal per a zones d’alt trànsit i espais més delicats, com ara la cuina, el bany, el passadís, els dormitoris infantils, etc.

Per instal·lar-lo en condicions òptimes, només cal encolar la paret i aplicar directament el paper. I finalment, hi ha el paper pintat vinílic, compost per una base de paper i una capa de vinil. És altament resistent i es pot netejar utilitzant un drap humit. A diferència del paper pintat TNT, en aquest cas caldrà encolar el paper per tal d’enganxar-lo a la paret. Alguns fabricants ofereixen propostes de papers pintats vinílics que es poden utilitzar en zones humides amb un alt grau de condensació, com ara a l’interior d’una banyera o dutxa, al bany, al costat de la zona d’aigües, a la cuina, etc., una autèntica revolució en el camp del paper pintat.

La pintura segueix sent un dels recursos que més es fan servir per renovar l’aparença de les parets. Escollir el color adequat dependrà del tipus d’espai, així com de l’amplitud i la lluminositat natural. En ambients de dimensions reduïdes o amb poca entrada de llum natural és recomanable triar tonalitats clares que multipliquin tots dos factors, de manera que sembli una superfície de dimensions més grans i més lluminosa. Els més agosarats poden optar per colors foscos per marcar una paret d’accent en combinació amb tonalitats clares i neutres. Reservar els colors intensos i foscos per a ambients amplis amb una bona entrada de llum solar, serà el més encertat.

Revestiments 3D. Tecnologia a les parets

Els actuals revestiments tridimensionals ceràmics s’han convertit en una de les tendències més importants per vestir les nostres parets. Els seus sorprenents volums i jocs de llums i ombres produeixen un efecte meravellós que aportarà una pinzellada de singularitat a qualsevol estança.

El seu ús no està destinat únicament a cuines i banys, sinó que poden instal·lar-se també a qualsevol ambient amb tonalitats vibrants per crear una paret d’accent o tons marcadament neutres, amb blancs i negres com a protagonistes absoluts, per dissenyar parets d’impacte.

Els revestiments 3D ofereixen moltíssimes possibilitats decoratives, des de grans volums a detalls geomètrics que permeten jugar amb la il·luminació de diferents maneres, per mostrar efectes sorprenents afegint textura i profunditat a la decoració interior. 

Industrial. Més enllà del ciment polit

Els espais de tall industrial segueixen sent una de les propostes més actuals. Les parets tenen un paper fonamental per tal d’aconseguir uns ambients inspirats en aquest estil, fins i tot en habitatges que poca cosa tenen a veure amb els característics lofts amb parets d’obra vista. Utilitzar revestiments de formigó, microciment (molt més versàtil i fàcil d’aplicar que el ciment polit), planxes d’acer corten, plafons corrugats o rajoles envellides, ens proporcionaran el look industrial que estem buscant. Aquest tipus de materials tècnics poden instal·lar-se amb força més facilitat del que podem arribar a pensar. Actualment hi ha plaques de poliuretà, molt lleugeres i resistents, que imiten l’acabat i textura de les autèntiques plaques de formigó i que són, per tant, una solució decorativa perfecta per crear ambients d’aquest tipus. A més, són ideals per utilitzar com a aïllament tèrmic i acústic.

Marbre, bellesa i noblesa naturals. Els revestiments de marbre de gran format o peces combinades revelen la bellesa i singularitat de les parets de qualsevol espai.  Les noves propostes de marbre es modernitzen per poder utilitzar-les també en ambients actuals. 

El clàssic terratzo es renova. Una de les grans apostes decoratives de cara al 2019 és la reincorporació del terratzo com a element en terres i parets. El peculiar acabat stracciatella, molt popular durant dècades per tenir un preu baix, ara torna a sorgir per convertir-se en un dels imprescindibles. 

Recorda que l’equip de professionals de Nexdom et poder assessorar i ajudar-te a aconseguir un espai adaptat al teu estil i necessitats.