La millor manera de renovar l’aspecte de casa teva fàcil i rapidament, i aconseguir unes parets d’impacte és pintant les parets. Pots dissenyar una d’elles utilitzant pintura decorativa, paper pintat o murals fotogràfics. Descobreix quines són les idees i solucions decoratives de tendència perquè les teves parets llueixin a l’última.

per Esther Algara

Si has de pintar les parets de casa teva tria els colors tenint en compte, el tipus d’habitació, la lluminositat i superfície disponible. Les característiques essencials d’un color o un altre poden afectar en l’estat anímic de les persones, la percepció visual de l’espai o l’estil de cada estada.

Colors càlids

Intensos i vibrants, els colors càlids, grocs, taronges i vermells, afegeixen una dosi extra d’energia i vitalitat a qualsevol espai en el qual s’utilitzin.
Són tonalitats vitals, molt alegres i perfectes per a utilitzar en habitacions de grans dimensions, afegir sensació de calidesa i confortabilitat. Procura utilitzar-los amb moderació, per a marcar parets d’impacte en espais socials com el saló, el menjador o la cuina.
Evita fer-los servir en excés per a pintar la totalitat de les parets dels dormitoris, ja que podrien resultar massa agressius i poden afectar el somni i el descans.

Colors neutres

Blancs, grisos, marrons, beiges, negres o perlatges, els colors neutres s’han convertit en una de les alternatives cromàtiques més utilitzades per a pintar les parets de qualsevol ambient, tant per a usar-los en la totalitat dels murs com per a combinar amb altres tonalitats.
Tria el blanc si vols multiplicar la sensació de lluminositat i amplitud, el gris, per als espais de tall contemporani o nòrdic i els marrons i sorres per a aportar calidesa a l’espai. Aplica el negre amb mesura, per a crear ambients sofisticats molt actuals.

Colors freds

Aquestes propostes aportaran calma i relaxació en qualsevol espai que s’utilitzin. El blau resulta ideal per a dormitoris i salons en els quals es necessiti multiplicar la sensació de serenitat. El verd, mescla de blava i groc, és equilibrat i fresc, ideal per a qualsevol tipus d’estada. Tria els malves, liles i violetes, colors molt femenins, per a afegir alguna pinzellada de serenitat i misteri a l’espai.

paredes con papel

Paper pintat: més personalitat per a parets d’impacte

El paper pintat s’ha convertit en una de les tendències decoratives per a aconseguir unes parets d’impacte, el recurs perfecte per a afegir caràcter i singularitat a qualsevol espai, de manera ràpida i eficient.
Descobreix quins tipus de papers existeixen i com utilitzar-los.

Paper pintat comú

Compost per paper sobre una base tèxtil, està recomanat per a utilitzar-se en espais de poc trànsit, a causa de la seva fragilitat i delicadesa. Per a un pegat perfecte és imprescindible encolar tant la paret com el revers del paper, per la qual cosa la seva col·locació és més complicada que la resta de propostes.

Papers vinílics

Un dels més demandats, els papers pintats vinílics es componen per una base de paper coberta per una capa de vinil o plàstic que impermeabilitza la seva superfície.
Utilitza-ho en qualsevol tipus d’estada, especialment en cuines i banys, espais en els quals es genera una condensació i humitat molt alta. A més, els papers vinílics es poden netejar fàcilment utilitzant un drap lleugerament humitejat.
Tria dissenys d’estampats en gran format per a dissenyar espais d’impacte, motius tropicals perquè les teves parets llueixin a l’última o acabats texturats que simulen altres materials i efectes decoratius sorprenents.
En l’actualitat trobaràs models que poden aplicar-se fins i tot a l’interior de dutxes i banyeres, l’alternativa perfecta per a substituir taulells de manera ràpida i senzilla.

Paper TNT
(teixit no teixit)

Aquest tipus de paper combina una base tèxtil i una capa de vinílic, per la qual cosa aporta molta resistència al desgast produït pel sol i la humitat. Per a col·locar-ho, tan sols és necessari encolar la paret, per a pegar correctament el rotllo de paper.

Quants rotllos necessito?
T’aconsellem calcular un percentatge superior a l’hora d’adquirir-los, especialment en el cas dels estampats que hagin de casar correctament, ja que sempre es produeix algun desajustament.

 

Parets d’impacte: vestir les parets amb murals fotogràfics

paredes de pisos modernos

Sorprenents i molt realistes, els murals fotogràfics s’han convertit en un recurs decoratiu de màxima actualitat. Es tracta de fotografies impreses en alta qualitat i gran format, preparades per a col·locar a les parets, a mode de paper pintat; per a cobrir la totalitat o una secció d’un mur, els murals fotogràfics creen un efecte innovador que ajuda a trencar amb la monotonia cromàtica, afegint una perspectiva visual realment molt cridanera i impactant. Aquest tipus de murals provoquen una gran impressió, especialment si abasten tota una paret. Per això és aconsellable situar-los en espais amplis, amb suficient distància, per a poder apreciar la totalitat del motiu.

Dissenys originals per a parets d’impacte

Existeixen murals fotogràfics de multitud de temes, dissenys i colors: des de fotografies hiperrealistes relacionades amb la naturalesa, composicions abstractes, retrats, motius arquitectònics, gastronòmics, científics o infantils, a més de dissenys que simulen fidelment acabats de materials com a pedra, maó vist, pissarra, o de marbre, etc.
Fins i tot podràs triar el teu propi disseny, personalitzat, utilitzant alguna imatge que hagis fotografiat tu mateix, el recurs ideal per a afegir personalitat i estil a qualsevol ambient.
Tria dissenys d’arquitectura per a vestir el saló o el menjador, motius florals i vegetals per a aportar serenitat i naturalitat al dormitori o murals que imitin materials de construcció per a crear una sensació impactant, molt realista, ideal per a col·locar en qualsevol tipus d’ambient. Gaudiràs d’una paret renovada, sense obres.

Instal·lació

En el cas dels murals fotogràfics, sempre és imprescindible que la col·locació la realitzi un professional de les reformes, ja que una instal·lació incorrecta podria produir que sortissin arrugues que espatllarien la imatge.

T’ajudem a renovar les teves parets, des d’allisar i pintar-la, triar la millor pintura o instal·lar correctament el paper o el mural fotogràfic que més t’agradi, ja que estaran en les millors mans de professionals. Posa’t en contacte amb Nexdom sense cap compromís.