Cocinas con isla para aprovechar el espacio

Per què triar la cuina amb illa?

No hi ha cuines petites si no poc aprofitades. La bona notícia és que una illa de cuina és una de les solucions més enginyoses que existeixen per a treure més partit als espais reduïts. A més, una cuina amb illa és pràctica i estètica. A vegades, es confon amb un altre concepte: península de cuina encara que no es tracta del mateix.

T’interessa: Tendències per a la reforma de la teva cuina

Una illa de cuina és un conjunt de mobles que serveixen com a element organitzador, magatzematge i superfície de treball. El que li fa diferent és que es pot accedir pels quatre costats, perquè no està ancorada a cap paret. 

Una península de cuina també serveix com a element organitzador, magatzematge i superfície de treball però únicament es pot accedir per tres costats. Per tant, és una prolongació de la paret.

Diseño para cocinas con isla

Quin disseny triar per a una cuina amb illa?

Hi ha illes de molts models. Pot contenir o no els focs, l’aigüera o la placa de cocció, tot depèn de quin sigui la grandària o l’ús que vagis a donar-li. Les illes són recomanables per a cuines obertes. És llavors quan més s’aprofiten. També són ideals per a convertir-se en un element de separació entre la cuina i l’ambient contigu, com pot ser el saló.

Més idees, aposta per una cuina amb barra!

Si afegim uns tamborets, aconseguirem fàcilment un office per a desdejunar, prendre un aperitiu o fins i tot rebre als teus convidats mentre prepares el sopar. Això sí, en aquest cas, s’aconsella respectar l’ample que ocupa cada comensal assegut, és a dir, el buit que necessita per a asseure’s còmodament i col·locar els braços. Aquesta mesura és 60 cm, com a mínim. Divideix el llarg total de la teva illa de cuina i sabràs quants tamborets pots col·locar.

Ideas de cocinas con isla

Un altre dels punts a favor és que guanyes més espai en la resta de fogons. Si t’agrada passar temps en aquesta estada i tenir-ho tot ordenat, és l’opció més recomanable.

Algunes illes incorporen una barra volada, és a dir, uns fogons que no ocupa massa visualment i que es prolonga més enllà de l’illa. Una altra idea és crear una solució intermèdia adossada a l’illa de la cuina; és a dir, afegir una barra més baixa i “pegada” a un lateral del mòdul de l’illa o fins i tot una peça més gran, que faci la funció d’una taula. Quedarà ben tant si és del mateix material que els fogons de l’illa com si és un altre que contrasta.
Ideas de cocinas con isla

Descobreix més tendències decoratives per a la teva cuina aquí

Què tenir en compte per a instal·lar la cuina amb illa?

A l’hora d’instal·lar la teva illa, és recomanable que tinguis en compte:

Les mesures

 Les zones de pas haurien de ser, com a mínim, de 90 cm encara que millor, a partir d’1 metre. Si no tens aquest espai, pots optar per un element portàtil a manera d’illa. L’altura de la barra és la mateixa que la de les plaques de cocció de cuina (normalment sol ser entre 87-90 cm).

La il·luminació

Un altre aspecte bàsic és la il·luminació. No podem oblidar-nos que a l’illa també passarem temps. Per tant, haurà de ser còmoda i segura. 

On se situen els electrodomèstics

I finalment, si la teva illa inclou la placa de cocció, necessitaràs una campana decorativa damunt, que també hauràs d’adaptar a la teva cuina

Cocinas con islas

Així doncs, pensa en com la faràs servir perquè serà essencial per planificar les preses de corrent, gas, aigua, i tota la resta que necessitis, per exemple, quina classe d’emmagatzematge extra necessites. Què penses guardar a la teva illa? Vols armaris per a utilitzar com a rebost o prestatgeries per a mostrar la vaixella? Tot això serà un condicionant a l’hora de triar l’estil i fins i tot la grandària de l’illa.

Cuines obertes que inspiren

Alternatives a les illes de cuina

Encara que sigui una solució estètica i funcional, la veritat és que instal·lar una illa de cuina no sempre és viable, sobretot perquè necessitem comptar amb una superfície prou gran perquè l’illa sigui pràctica i quedi bé. Què fem si no la tenim? La primera opció és ampliar la superfície de la cuina amb una reforma. Tirant l’envà que separa la cuina del menjador obtindrem una cuina oberta i, pensant una mica la distribució, segurament d’aquesta manera podem afegir una illa. Però i si això tampoc ens basta?

Una barra de bar

Si l’illa de cuina no queda bé ni tan sols després de tirar l’envà, podem instal·lar una barra, que pot funcionar exactament igual que una illa, a manera d’extensió de la placa de cocció, com les penínsules de cuina. De fet, pot ser un híbrid entre península i barra si té prestatgeries o calaixos sota. El que la diferència de l’illa és que estarà unida a la paret o a la resta de les plaques de cocció per un dels extrems.

Una taula

Potser la falta d’espai no és un problema, però una illa de cuina et resulti massa voluminosa com a element central. En aquest cas, sempre podem recuperar un clàssic: la taula de cuina. Encara que tampoc és necessari que optis per la típica taula rodona. Avui dia hi ha tants tipus de taula diferents que segur que trobes un que encaix amb la decoració de la teva cuina.

Inspiració: cuines en tons verds

Cuines de color rosa

Solucions intel·ligents

Què és el que més et crida l’atenció d’una illa de cuina? Emmagatzematge extra? Que serveixi com a taula per a menjar en el dia a dia? O potser disposar d’una superfície extra quan la necessitem? En un cas com aquest, seria molt útil tenir una illa de cuina “de posar i treure”. Doncs bé: és possible amb una mica de bricolatge. Si tens en la teva cuina un armari de rebost o armari de mitjana altura o disposes d’espai per a col·locar-ho, pots buscar un amb rodes o afegir-les-hi tu per a poder utilitzar-ho com a illa quan ho necessitis. Quan estigui contra la paret, funcionarà com una extensió més de la placa de cocció. Que volem cuinar en família? Podem desplaçar-ho al mitjà de l’estada per a cuinar tots junts, en lloc d’un al costat de l’altre.

Como siempre, puedes contar con el equipo de Nexdom para buscar la mejor isla que se adapte a tu cocina. Nosotros también creemos que es el corazón de la casa así que mejor dedicarle tiempo y entusiasmo. ¡Pídenos presupuesto!