Alguna vegada has sentit parlar del open concept? Potser el nom no et sona, però, una vegada entrem en matèria, segur que sabràs a què ens referim. Es tracta d’una tendència en interiorisme i decoració que s’allibera d’envans i parets innecessàries, és a dir, que aposta pels espais oberts. Exacte, la qual cosa antany cridàvem *loft s’ha estès tant en adeptes com en classes d’habitatges.

T’interessa: reformes integrals per a crear la llar dels teus somnis

T’agrada aquest tipus de distribució? Creus que pot encaixar amb el teu estil de vida? En aquest cas, continua llegint per a aprendre més sobre els espais oberts en la llar!

casa-espacios-abiertos

Els avantatges dels espais oberts

Segur que ja se t’han vingut diverses al capdavant… En efecte, una casa amb espais oberts, és a dir, amb el menor nombre d’envans possible, es converteix en un lloc diàfan i tranquil, que dóna sensació d’amplitud i on, per tant, es respira millor. També és un lloc molt més lluminós, ja que s’aprofita al màxim la llum natural.

Com separar ambients?

casa-espacios-abiertos

Què necessites saber per a la distribució dels espais oberts?

Si tots aquests avantatges t’han convençut, passem ara a plantejar-nos algunes idees, trucs i recomanacions per a aconseguir una casa amb espais oberts perfecta per a tu.

Planteja’t què vols…

Vols una casa totalment oberta o busques espais oberts però amb una certa delimitació? Totes dues coses poden ser possibles. El open concept és contrari a envans i parets, però això no vol dir que no puguis usar-los en alguns llocs. Una mitja paret pot servir per a aprofitar la llum natural en totes les estades mentre mantens una certa privacitat en el dormitori, per exemple. D’altra banda, hi ha diverses maneres de delimitar espais: pots fer-ho amb colors i canvis en la decoració, amb mobles de gran envergadura com una llibreria o amb algun element estructural, com una columna.

Inspiració: Guanya llum i separa ambients amb parets de cristall

I què pots tenir

D’altra banda, has de tenir molt clara l’estructura del teu habitatge abans de posar-te a tirar parets… Perquè les parets mestres subjecten l’estructura de l’edifici i no poden derrocar-se així com així! Aquí és on necessites el treball d’una empresa especialitzada com Nexdom, que pot valorar quina classe de reforma desitges i com dur-la a terme. Res és impossible, només cal executar-ho pas a pas i amb l’ajuda de professionals!

T’assessorem perquè sàpigues què és el millor per al teu habitatge

casa-espacios-abiertos

Pensa bé en la distribució

Una dels desavantatges dels espais oberts és que les olors i els sorolls viatgen tan lliurement com la llum, així que planteja’t si veritablement vols que cap paret separi, per exemple, el despatx del saló. Si busques un open concept total, allunya les zones on sola haver-hi més sorolls i olors, com la cuina, d’aquelles en les quals necessites més tranquil·litat, com el dormitori o l’espai de treball. I inverteix en una bona campana extractora perquè les olors de la cuina no ho impregnin tot!

Cuida també la il·luminació: per exemple, és recomanable col·locar el saló en la zona millor il·luminada, però també hauràs de planificar com entrarà la llum i on col·locar els punts de llum elèctrica.

Més inspiració: Cuines obertes que inspiren

casa-espacios-abiertos

Mantingues una unitat estètica

Una casa sense parets demana a crits un mateix estil i una paleta de colors unificada, si bé pots introduir contrastos per a delimitar les zones visualment. Tria unes característiques decoratives que t’agradin (per exemple, fusta i blanc) i utilitza-les com a base en tots els espais.

Quins són els millors colors per a les parets?

casa-espacios-abiertos

Què et sembla el open concept? Estàs desitjant tenir una casa amb espais oberts? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’enviarem un pressupost complet per a la reforma dels teus somnis!