Plena de sabors, textures, aromes… La creativitat en la cuina mai dorm. Cada dia, una història diferent. El menjar ens uneix però també ens fa feliços. I els colors tenen el mateix poder. En parets, mobles, peces triades com a tèxtils… és fàcil aconseguir un espai únic i amb personalitat. Inspira’t amb aquestes cuines de colors per a començar el dia amb un somriure.

Reformes de cuina per a crear la cuina perfecta per a tu!

cocinas colores

Sabem que el blanc mai falla. Precisament per això, no ho deixarem de costat en aquest article. Amb ell, aconseguiràs alleugerir el pes visual dels armaris, més sensació d’amplitud i fins i tot d’higiene. Però hi ha vida més enllà, especialment si vols donar-li un caràcter únic a aquesta estada.

Els mobles en les cuines de colors

Un mobiliari amb color canvia radicalment la teva cuina. Tingues en compte que els mobles tenen molt protagonisme així que convé prendre aquesta decisió amb calma. Per a començar, pots considerar aquestes pautes:

  • Si vols incorporar color de manera discreta, tria els tons pastel, pedra o els grocs pàl·lids i sorres deslavados.
  • Si prefereixes una cosa més atrevida, el verda oliva o el grisa antracita fan un bon pont cap al costat més radical, que està compost per negres o vermells. En aquest cas, sempre és millor pintar les parets en blanc.

Cuines en blava i blanc, dóna-li un toc estiuenc a la teva casa!

També pot influir la ubicació de la teva casa. Si vius prop de la mar, per què no pintar de blava la teva cuina? Aconseguiràs crear una atmosfera refrescant i d’essència marinera, que estarà en sintonia amb l’entorn. I de la mateixa forma, si ets a la muntanya, és possible que a la teva casa li asseguin bé els tons més càlids, com el vermell bordeus o el verd més british, per a completar un estil molt campestre i natural.

Pinta els mobles de la cuina per a renovar-la

Cocinas colores

Una cuina amb tocs de color

Si et sembla massa canvi pintar el mobiliari, comença per peces independents com les cadires, l’illa de la cuina o un armari de rebost. A poc a poc, aniràs veient com de tolerant ets a aquest nou resultat.

  • Si tens una cuina blanca i t’agradaria mantenir, en la mesura que sigui possible, la seva essència, pots pintar en negre les taules i les cadires. Tu decideixes fins a on arribar. El que és evident és que amb aquest duo es poden crear espais elegants i personals.
  • Atreveix-te amb pintura per al sòl. Sí, has llegit bé. És una forma fàcil i ràpida de fer més original aquest espai. L’única cosa que has de tenir en compte és el material que vols pintar. Fusta, gres porcelánico, rajoles de fang cuit… Cadascun necessita diferents tipus de pintura i tractament. També és important que sigui resistent a l’aigua, per a netejar-se amb facilitat. Si tens taulells, recorda aplicar una capa de imprimación per a un resultat més durador.

Vols pintar altres parts de la teva casa? Si et ve de gust anar més enllà de la cuina, descobreix aquí més consells per a triar el color.

cocina colores

Altres colors imprescindibles en les cuines

Aquest any, el gris s’està utilitzant més que mai. Ens ofereix moltes opcions. Des d’un gris pàl·lid, que combina molt bé amb fogons de marbre blanc i electrodomèstics negres als més freds com el gris núvol, que reforça l’aire contemporani i serè en aquesta estada. D’altra banda, els armaris de cuina grises ofereixen flexibilitat i versatilitat a l’hora de barrejar i combinar accessoris. Agrega un color cridaner, com a groc, taronja o verd, i il·luminaràs tota la cuina.
Això ens porta a les cuines en rosa. Lluny de ser cursi, aquest color fa que els espais siguin més sofisticats i relaxats. Ens encanta combinat amb gris o fins i tot negre. En cuines obertes, és una perfecta opció per a emmarcar diferents zones.

Del verd ens quedem la seva versatilitat i la seva facilitat per a reflectir pau en aquestes estades on hi ha molt de ritme de vida. Els acabats més blavosos com el verd òpal són energizantes i el sàlvia, és una tonalitat ideal per a cuines petites, capaç d’aportar frescor.

cocinas colores

Pantone ens proposa el Classic Blue com a color de 2020

El blau fosc perlatge és una de les tendències més importants en la cuina en aquests moments i això que deien que suprimeix l’apetit. Res més lluny de la realitat. Elegància, classe i fins i tot relaxant. Pot ser que no sigui tan flexible a l’hora de combinar-ho amb altres colors, però amb el blanc o els tons de gris mai falla.

El Classic Blue pot utilitzar-se en el mobiliari de cuina. Si busques originalitat i un aspecte atemporal per a una cuina que comparteix escena amb el saló- menjador, no descartis aquesta proposta.

Arribats a aquest punt, a nosaltres ens han entrat ganes d’omplir la cuina de color. I a tu? Descobreix més inspiracions per a la teva cuina en el nostre blog. Ja saps que sempre et deixem les portes obertes.