Ideas para decorar un espacio pequeño

Segons l’INE, a les ciutats de més de 100.000 habitants, la grandària més freqüent d’un habitatge se situa entre 76 i 90 metres quadrats. Però això no significa que no pugui haver-hi apartaments més petits. En qualsevol cas, encara que es redueixi la superfície, podem treure partit de cada racó amb les millors idees de decoració.

Imaginació i una proposta de solucions és el que et proposem en aquest article per a guanyar amplitud i personalitat sense que importe la grandària.

Ideas para decorar espacios pequeños

5 grans idees per a la decoració d’espais petits

  • Reduir el número i grandària dels mobles és clau per a tenir una altra visió de l’espai, molt més àmplia. A més, el nostre cervell és sensible als obstacles visuals i quants més elements percebi, encara que siguin petits, més sensació d’aclaparament sentirà. L’important és que trobem una distribució final equilibrada on es mantinguin les prioritats i que, al seu torn, ens permeti respirar.
  • Pot ser que no estiguem acostumats a pensar en vertical però en termes de decoració, ens permet multiplicar l’espai i aconseguir grans resultats. Les dobles altures són un recurs d’eficàcia provada, especialment si l’estada disposa d’una altura suficient (mínim 3,5 m). Si és el teu cas, pots crear un altell en el qual situar un dormitori o un racó chill out.

Decorar espacios pequeños

  • Derrocar parets i unificar espais és positiu per dos motius: d’una banda, permet que la llum natural arribi a tots els racons; i per un altre, augmenta el sentit de perspectiva i recuperem zones que abans podien estar poc aprofitades. Per exemple, obrir la cuina al saló o eliminar algunes portes. Hi ha alternatives per a delimitar de manera més lleugera i que tot es vegi més ampli, com els fogons, les illes i penínsules de cuina. També les portes corredisses, els panells mòbils o les separacions de cristall que no posen impediments al pas de la llum i aconsegueixen duplicar la grandària de l’estada.
  • La llum natural és important però quan la nostra casa és especialment petita, també hem de recórrer al poder de la il·luminació artificial. Un bon projecte lumínic pot canviar totalment la percepció i fins i tot aprofitar millor la distribució generant zones d’ombra o creant una il·luminació “plana” que elimina la sensació de volumetria. Un bon truc és recórrer a les llums que es projecten des del sostre, ja que eleven la mirada cap amunt i proporciona sensació d’altura.

Si necessites més idees t’expliquem com decorar un bany petit i com decorar un rebedor petit.
Ideas para decorar espacios pequeños

  • Finalment, els dissenys ad hoc són la millor solució per a aprofitar al màxim els espais més petits o els més complicats per la seva distribució. També tens l’opció de recórrer a mobles modulars, més econòmics i flexibles per a adaptar-se a qualsevol àrea.

Amb aquests recursos i molts més que l’equip de Nexdom et pot proposar, deixaràs de pensar en els metres de la teva casa per a començar a imaginar tot el que pots viure en ella.