Pocs poden resistir-se a l’encant d’incorporar peces de dècades anteriors a una casa. Personalitat, història, estil. Tot això i molt més és el que aconsegueix l’estil vintage. Si no saps com introduir aquesta decoració a la teva llar, apunta 5 claus que t’inspiraran a l’instant.

Tendències en decoració per a aquesta tardor-hivern

decoración estilo vintage

El vell i el nou són aliats en l’estil vintage

Per això és normal trobar un sòl de rajola desgastat amb alguns elements moderns. Tampoc falten els mobles decapats. En aquest sentit, el que fa més màgic aquest efecte és que continuï reflectint l’edat del moble. A Barcelona pots trobar molts pisos amb rajoles hidràuliques tan típiques.

Reformes integrals a Barcelona

decoración estilo vintage

Com pots aconseguir aquest acabat? Fes-te amb qualsevol moble antic en fusta i restaurar-lo amb pintura al guix Chalk Paint i les ceres d’acabat.

In & Out

En l’estil vintage, és habitual que els mobles exteriors entrin a casa. Unes cadires metàl·liques d’un jardí poden acabar en la cuina i el resultat, ens encanta!

Vols un dormitori vintage? Només necessites 3 claus per a aconseguir-ho:

– Un cabecero metàl·lic
– Un paper pintat vintage
– Una còmoda antiga restaurada.

estilo vintage

Estampats sense normes i un entapissat icònic

Flores grans, motius geomètrics… Són un clàssic en l’estil vintage que veiem principalment en paper pintat o tèxtils: coixins, tapisseries, cortines o roba de llit. Que entapissat triomfa? Un que sigui mullido i decorat amb botons: el capitonat. Segur que ja estàs pensant en el sofà Chester, veritat?

El bany pot ser vintage? Per descomptat. Una peça essencial és una banyera de línia retro amb potes contornejades. Potència el caràcter a través dels detalls de l’aixeteria o triant els revestiments adequats (rajola hidràulica, mosaic o gresite).

decoración estilo vintage

Tocs metal·litzats

En coure, bronze o llautó. Són els materials que ens porten al passat a l’instant. Els elements de forja també són un clàssic que omplen d’encant peces singulars com a taules velador, cadires de jardí o llums.

El metall s’identifica amb el vintage més industrial. Si pots, incorpora una vitrina o prestatgeria metàl·lica. Quants més defectes estètics tingui, com la pintura saltada, millor. Més personalitat. Les antigues vitrines de consulta de metge o de farmàcia són les peces favorites dels amants del vintage.

En Nexdom també ens fixem en altres tendències. Has vist l’article amb les claus de l’estil Memphis?

Galery Wall

Dóna curs a la teva creativitat per a combinar en una composició de paret fotografies i làmines en blanc i negre amb altres en color. També està permès barrejar tot tipus de marcs, des dels més senzills fins als més sofisticats, amb motllures recarregades, per exemple. Pots provar-ho en la paret del teu saló o en la d’un llarg passadís.

Necessites assessorament per a actualitzar les parets? Compte amb nosaltres!

Pròxima parada…

Si aquest estil t’agrada tant com a nosaltres, no hauries de deixar de visitar alguns dels mercats ambulants o botigues vintage de la teva ciutat. Segur que trobes aquests objectes tan especials dels anys 50, 60 i 70 per a la teva casa i t’inspiren molt més per a donar la benvinguda a l’autèntica deco vintage.