Les cuines ocultes van ser creades essencialment per a cobrir les necessitats d’instal·lació d’una cuina en espais realment petits, en els quals cada decisió resulta fonamental per a aconseguir alguns centímetres més.

 

Aposta per una reforma de cuina per a optimitzar l’espai. Demana pressupost ja!

 

Malgrat això, en l’actualitat, són moltes les propostes de cuines obertes al saló i el menjador que es dissenyen també com a cuines ocultes per a crear espais homogenis i buidats. Encara que poden romandre invisibles, aquest tipus de cuines, totalment o parcialment ocultes, estan completament equipades i perfectament dissenyades per a albergar tots els elements que componen una cuina tradicional.

Aquestes propostes mantenen un ordre impecable en la superfície en la qual se situen, aprofitant al màxim l’espai, en àrees de reduïdes dimensions. Poden utilitzar-se també en habitatges que precisin una segona cuina, en espais polivalents i porxos.

 

Sistemes i estructures per a ocultar la cuina

Existeixen diferents tipus de sistemes per a ocultar la cuina, entre els quals destaquen els tancaments de persiana vertical, perfectes per a cuines mini que requereixen una estructura exterior lleugera que oculti l’interior; les portes basculants, ideals per a dissenyar cuines ocultes de tall contemporani, que poden estar fabricades en infinitat de materials (lacatges, planxes d’acer, etc.) i generalment s’articulen mitjançant un motor que obre i tanca l’estructura basculant, i les abatibles, que permeten crear un espai que passi totalment desapercebut, ja que poden pintar-se en el mateix to que les parets.

 

Pel que fa a les cuines ocultes amb portes o persianes, en realitat, les opcions són infinites. Pots optar per aquest motor del qual et parlàvem o per un sistema manual, perfectament còmode si el material triat és lleuger (i, com et dèiem, les opcions de materials són infinites). Pots triar el tipus de porta que més t’agradi: tipus armari, més vintage i amb un aire encantador de casa de nines, una porta corredissa d’inspiració japonesa, o una porta d’acordió, al més pur estil d’una caravana. A més de convertir la cuina en un element sorpresa i d’ajudar-nos a guanyar espai i sensació d’ordre (no oblidem que la cuina sol ser l’estada més caòtica de la casa, així que als amants del minimalisme de ben segur els entusiasma l’opció d’amagar-la), poden convertir-se en un bonic element decoratiu. Si abans et recomanàvem pintar-les del mateix to de les parets, ara et suggerim exactament el contrari: per què no usar-les com a llenç per a un bonic mural?

Altres portes possibles per a ocultar la teva cuina són les escamoteables, semblants a les d’acordió, però que s’oculten als costats de la cuina, o les portes abatibles d’obertura horitzontal, que s’obren de manera semblant a la porta d’un garatge. Com veus, hi ha opcions per a tots els gustos!

 

Descobreix la nova gamma de cuines exclusives de Nexdom per a crear la cuina perfecta

 

Cocinas ocultas y mobiliario flexible
Mobiliari flexible per a la cuina

El mobiliari flexible de les noves propostes de cuines afegeix versatilitat a cada disseny per a adaptar-se a qualsevol mena de superfície. Aquests programes de cuines de nova generació es componen de mòduls independents, columnes i panells de paret que permeten generar fluïdesa en espais diàfans, oberts al saló i el menjador. Existeixen també opcions de penínsules o illes de cuina amb rodes, fàcilment transportables perquè facin les vegades de taula, ja sigui principal o auxiliar.

 

Distribució en equilibri: aposta pel disseny funcional i estètic

Com en qualsevol mena de cuina, oberta o no, la distribució dependrà essencialment de la forma de l’espai i de la ubicació d’elements fixos com a portes, finestres, columnes i altres peces estructurals, al que s’haurà d’afegir la distribució de la zona d’estar i el menjador, ambients que comparteixen la mateixa superfície. En qualsevol cas, una cuina oculta és especialment aconsellable en apartaments o lofts basats en el open concept, és a dir, en cuines obertes o americanes, situades en la mateixa estada en la qual està el saló menjador. Una cuina oculta pot ser la solució ideal si el open concept t’ha deixat de buscar i necessites un canvi però no tens ganes de fer una reforma o no vols instal·lar un envà i perdre la llum natural de la qual gaudeixes a l’hora de cuinar.

Cocinas ocultas y mobiliario flexible

La distribució ideal per a la teva cuina

Amb la distribució lineal es disposa sobre la paret més llarga de l’espai tot l’equipament necessari, tant per a la zona de la cuina com per al saló o el menjador, de manera que s’aprofita al màxim l’espai disponible. La distribució en filera, similar a la lineal, és perfecta per a superfícies rectangulars amb una paret lateral amb finestrals. D’aquesta manera, cada ambient comptarà amb llum natural. La distribució en ‘L’ és la millor proposta per a cuines obertes situades en una de les cantonades de l’espai general que comprèn també la zona d’estar i el menjador.

Quan s’afegeix una illa o una península de cuina, es delimita l’àrea destinada a la cuina sense perdre amplitud visual, lluminositat ni zona de magatzematge. Un altre avantatge d’aquests elements és que, a més d’ampliar la superfície disponible per a cuinar i fer elaboracions, ens serveixen com a taula per a menjar, la qual cosa ens pot ajudar a aprofitar millor l’espai. Amb una illa o península de cuina, podrem prescindir de la clàssica taula per a menjar present en moltes cuines, ja que amb alguns tamborets complirà la mateixa funció.

Si necessites ajuda per a les reformes de la teva cuina, no dubtis a contactar amb els professionals de Nexdom.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]