Encara que la forma estrella de qualsevol saló és la rectangular, amb la correcta distribució i els mobles adequats, decorar un saló quadrat serà més fàcil del que sembla. Analitzem tots els punts que cal tenir en compte i els millors recursos estilístics per a aconseguir el millor resultat.

Aprofita millor l’espai del teu saló amb una reforma!

Cómo decorar un salón cuadrado

Abans de decorar un saló quadrat…

No podem oblidar-nos d’allò més important: les mesures. Amb un metre, un paper i un llapis, dibuixarem la forma del saló, paret per paret, incloent cada element: finestres, pilars, portes, endolls… També afegirem les mesures en el mateix pla i quan el tinguem tot clar, podrem passar al següent pas. Com vestirem l’estada regna de la casa?

  • La peça més important probablement és un sofà raconer, ja que aprofita al 100% l’espai d’un saló quadrat. Acompanya-ho d’una taula en el centre quadrada i uns puff per a aconseguir un espai acollidor en el qual la comunicació sigui fluida. Les butaques també són un complement que combina molt bé en aquest conjunt.
  • Mantingues alguns espais buits, perquè són imprescindibles perquè una distribució es vegi còmoda. Fins i tot en els espais més mini, sempre cal respectar les mesures mínimes i zones de pas. Per exemple, entri entre sofà i butaca, 40 cm. I és que a l’hora de decorar un saló quadrat, el que impera és l’espai lliure. Evita omplir-ho de mobles o accessoris. El millor set l’aconsegueixen un sofà de dues places i una butaca en cantonada. Suficient per a una família de quatre persones.
  • Si el saló és quadrat però gran, el nombre de possibilitats augmenta. Podem col·locar, per exemple, dos sofàs en L en lloc d’un esquinero, cosa que ens permet, a més, jugar amb l’estètica i barrejar estils. Els dos sofàs no tenen per què ser iguals ni del mateix color! T’interessa: tendències per a decorar salons moderns

Decoración para salones pequeños

  • Mantingues alguns espais buits, perquè són imprescindibles perquè una distribució es vegi còmoda. Fins i tot en els espais més mini, sempre cal respectar les mesures mínimes i zones de pas. Per exemple, entre sofà i butaca, 40 cm. I és que a l’hora de decorar un saló quadrat, el que impera és l’espai lliure. Evita omplir-ho de mobles o accessoris. El millor set l’aconsegueixen un sofà de dues places i una butaca en cantonada. Suficient per a una família de quatre persones.
  • Cerca la lleugeresa. Sempre és millor que triïs mobles de línies rectes i pures per a no recarregar l’espai. Inspira’t en l’estil nòrdic per a agafar més idees. Per exemple, en el cas de les butaques, amb braços estrets o directament, sense ells. Si afegeixes una taula auxiliar, l’ideal és que quedi al costat d’un sofà o butaca, a uns 20-30 cm.
  • Si a més de ser quadrat, també és petit, pensa en una distribució que atorgui més protagonisme a l’exterior. El motiu? Quanta més gran sigui la profunditat, major sensació d’espai tindràs. Un bon recurs és situar el sofà en les parets sense finestres i deixar les que tenen sortida, per a col·locar mobles baixos.
  • En un saló quadrat, la catifa ens permet delimitar la zona d’estar, que és on trobem el sofà i les butaques. En els salons quadrats, evitarem les de forma circular de gran grandària perquè farien semblar l’espai més petit. Millor que siguin quadrades i serveixin per a recollir els seients. Un detall important: el sofà ha de quedar dins, almenys les potes davanteres sempre. Les butaques també han de tenir la mateixa posició.

Ideas decoración para salones pequeños

  • Si el saló és el lloc on desconnectes veient una pel·lícula o una sèrie, hauràs de distribuir els mobles perquè et resulti còmode. El més pràctic és que el sofà principal quedi enfront del televisor. Tanmateix, en un saló quadrat no sempre és possible que això sigui així. Existeixen sistemes que et permetin orientar el televisor per a col·locar-lo enfront del sofà quan l’usis o canviar la seva orientació en la resta dels casos.

Inspira’t amb més tendències per a salons moderns en aquest article.

Inspiración de salones cuadrados

És una de les formes més comunes però com hem vist, requereix enginy i alguns trucs per a encertar en el resultat final. Si vols més consells per a decorar el teu saló quadrat, no dubtis a compartir amb nosaltres les teves inquietuds.