Ens agrada passar temps en elles, ens permeten desconnectar de tot i reunir els nostres amics en llargs menjars que s’acaben convertint en sopars. A més, ens posen de bon humor, perquè allí passem els millors moments quan arriba el bon temps. Però abans, per a gaudir de les nostres terrasses, cal posar-les a punt i treure’ls el màxim partit. Pren nota perquè aquests consells t’ajudaran a renovar la decoració de la teva terrassa sense grans canvis.
Decoración terrazas

Com serà la decoració de la teva terrassa?

Bancs a mesura

No totes les terrasses són tan grans com ens agradaria però hi ha solucions enginyoses que ens permeten aprofitar l’espai. Col·loca bancs a mesura que també tinguin un espai d’emmagatzematge, en el qual podràs guardar les eines de jardineria o bricolatge, per exemple.

Mobles de posar i treure

És convenient no omplir en excés les terrasses petit o balcons i fins i tot triar elements plegables, que podrem retirar i deixar a un costat quan no anem a utilitzar. Un altre recurs són els mobles de poca altura, perquè aconsegueixen un efecte visual: dissimular la falta d’espai.

Un racó chill out

Si disposes de més metres, pots crear diversos espais en la mateixa terrassa. Amb uns matalassets i uns coixins en el sòl, tindràs un racó molt acollidor en el qual tirar-te la migdiada o tombar-te a llegir. En aquest cas, intenta que la decoració de les diferents zones que has creat sigui coherent i segueixi el mateix estil.
Decoración terrazas

Els palets són perfectes per a crear una zona de relax a l’aire lliure. Només hauràs d’acompanyar-los d’un matalasset i coixins.

Sol, amb precaució

Per molt que ens agradi la vitamina D, l’excés de sol no és recomanable. Recorda que pots instal·lar tendals i altres elements com a pèrgoles o cobertes vegetals per a evitar les hores punta. Les plantes també t’ho agrairan.

Jardins verticals

Si les parets de la teva terrassa són molt altes, pots omplir-les de plantes en sentit vertical i aconseguir aprofitar l’espai. Aquesta idea també és perfecta si cerques una mica de privacitat. Però això sí, que no falti el toc verd. I és que una terrassa sense plantes és una terrassa sense vida.
Ideas de decoración para terrazas

Un estil definit

Si vols un aire més clàssic i tradicional, tria materials com la fusta, ferro forjat o les rajoles esmaltades. Per a un estil provençal, fusta desgastada, estampats florals i mobles de forja. Un consell? Intenta que la decoració interior i l’exterior segueixin la mateixa línia estètica.

I de nit

Cerca la il·luminació adequada. Els llums solars són perfectes perquè t’estalviaràs tota la instal·lació, els cables i, a més, no gasten gens de llum. Es van carregant durant tot el dia i a la nit, s’encenen perquè puguis continuar gaudint de la teva terrassa.

El sòl

És un dels assumptes més importants que has de tenir en compte, pensant sempre en la mena de clima i les condicions meteorològiques. El manteniment també influeix en aquesta decisió. La fusta, per exemple, exigeix més cures però és una opció elegant, atemporal i encaixa en qualsevol estil decoratiu. A més, tampoc s’escalfa tant com altres paviments. Una alternativa és el composite, una mescla de fibres de fusta i resines plàstiques. Visualment, sembla fusta, però ofereix els avantatges d’un sòl plàstic. Els de ceràmica són dels més resistents i no necessiten manteniment, això sí, s’escalfen molt quan les temperatures són altes.
Ideas de decoración de terrazas

Per a més informació sobre tipus de sòls, pregunta’ns.

Un gronxador

Més enllà de les típiques peces d’exterior, algunes tenen un encant especial. És el cas del gronxador, un seient que cada vegada veiem més en terrasses, patis i jardins. A més, es pot trobar en moltíssims models. El gronxador és un invent antic i quan l’instal·les a casa, ja no pots viure sense ell.

La tendència en decoració per 2020

Acabem amb un estil que inspirarà a moltes terrasses: el balear o mediterrani. Les parets blanques dels pobles d’Eivissa o de Menorca són la referència per a aquesta tendència. Ho veurem acompanyat de notes blaves, que ens portaran la mar fins a casa. Colors còmplices de l’estiu, ideals per a detenir el temps i convidar-nos a una vida més pausada.

Decoración terrazas

Inspira’t en aquestes idees i comença a somiar en la teva. En Nexdom, t’ajudem a aconseguir que la teva terrassa sigui el teu oasi perfecte.