Diuen que l’adolescència és una etapa plena de canvis i també de creixement i autonomia. Dues paraules que sonen a fer-se majors. Deixar enrere la infància és un pas important i afecta a totes les esferes de la vida. En un moment així, comptar amb un espai personal en el qual sentir-se a gust és fonamental. Per això, aquest procés mereix temps i una cerca d’idees de tota mena per a donar amb el millor resultat. Aquest article li ho volem dedicar a tots aquests adolescents que ara estan decidint com volen que sigui el seu dormitori.

Compartir aquesta experiència amb els pares és molt positiu i segur que ho recorden tota la vida.

Decoración habitaciones juveniles para 2020

Tendències de decoració d’una habitació juvenil en 2020

Combina els seus colors favorits

Els adolescents estan definint la seva personalitat i els colors vius són uns bons aliats per a no perdre la vitalitat ni l’energia. Des de pintar els marcs de finestres, triar una cadira d’escriptori de color o vestir el llit amb un to molt despert. És cert que necessiten serenitat però sense oblidar l’alegria.

Vols saber més sobre els millors colors per a pintar dormitoris? En aquest article, repassem la personalitat de cada color. 

De fet, per a pintar les parets, les tendències prefereixen els colors neutres perquè afegeixen calidesa però no generen estrès en el dia a dia. Cal tenir en compte que els adolescents passaran molt de temps en aquesta habitacions i necessiten trobar l’equilibri per a estar a gust. Un dels favorits és el gris; perfecte perquè és versàtil, modern i serè.

Decorar habitaciones adolescentes

Tria mobles originals i multifuncionals

Els llits amb dosser s’han tornat una de les peces favorites dels adolescents, perquè aporten un encant especial i més intimitat que un llit normal. Però si solen ser amfitrions i convidar a amics a casa, la millor opció és un sofà llit. Amb uns coixins i una catifa, tens tot el que necessitarà el teu fill/a per a gaudir d’un saló de dia i un dormitori de nit en el qual les converses i riures entre amics estan assegurades.

A moltes famílies els encanta apostar pels llits amb magatzematge, perquè saben que els seus fills/as necessiten aquest espai extra per a guardar qualsevol cosa.

Una bona prestatgeria és imprescindible per a mantenir l’ordre i, sobretot, assegurar l’organització i magatzematge en aquesta època d’estudis. Afegeix tot tipus de complements com una pissarra d’imants o caixes de diferents grandàries.

Al costat d’aquest moble, es recomana situar un escritori. Millor si és blanc o d’un color neutre perquè facilita la concentració. Sobre la taula, no pot faltar un llum. Els anomenats escriptoris de doble ús, que es poden crear a mesura, són una manera de guanyar espai, separar ambients i, al mateix temps, mantenir l’ordre.

Tendencias habitaciones juveniles

Una de les tendències en la decoració d’una habitació juvenil durant  el 2020 ens convida a crear diferents espais (el de descans i el d’estudi) en una mateixa estada. La veritat és que és realment senzill amb un element com per exemple, una cortina, una paret de pladur o una porta corredissa.

Si alguna cosa no els falta als adolescents és imaginació així que és possible que no es conformin amb pintar les parets. En aquest cas, un paper pintat amb un estampat atrevit i creativa assegurança que els sembla millor idea. Una proposta que, com hem vist en altres articles, enguany es repeteix en qualsevol racó de casa.

Decoración dormitorios juveniles

Si hi ha una etapa en la qual la decoració mural és present és l’adolescència. Fotos dels seus amics, de les vacances, pòsters, records de tota mena… Les parets són, per a ells, llenços que omplir de vida.  Per descomptat, també veiem làmines decoratives amb missatges positius i vinils decoratius per a començar el dia amb un somriure.

I finalment, una cosa molt comuna en aquesta etapa és provar noves aficions i convertir-los en part de la seva vida. Per això, els agrada exhibir-los i decorar el seu dormitori amb objectes que representen els seus entreteniments. Això vol dir que és totalment normal veure un monopatín o una canastra si és el que els apassiona.

Decoración habitación juveniles

Ells/as també necessiten el seu espai, un lloc en el qual sentir-se a gust, comptar amb privacitat i saber, al mateix temps, que tenen als seus a prop. Aquestes són algunes idees de decoració d’habitació juvenil que aquest 2020 s’estan compartint però la clau és crear un dormitori que sigui més madur sense perdre l’alegria i que els acompanyi en el seu creixement. 

Després de veure aquestes imatges, només ens queda recordar-te que nosaltres també podem acompanyar-vos per a crear l’habitació que el teu fill/a somia.