Pot ser que tinguis molt clar que aquest color és el teu favorit, així que en aquest article no haurem de convèncer-te de res. En cas contrari, el que sí que volem fer és inspirar-te amb algunes propostes en les quals el blau és l’autèntic protagonista i, al mateix temps, explicar-te tots els seus efectes positius. Veuràs que ha molts més dels que creïs i de triar el blau per a les parets de la teva llar és una aposta d’èxit.

Necessites assessorament per a reformar les parets de la teva llar?

paredes en azul

Per a gustos, blau!

És cert que el blanc augmenta la sensació d’amplitud, especialment a les habitacions més petites i fosques. Però això no significa que no hi hagi més colors que no puguin aconseguir el mateix. És el cas dels blaus més intensos.

Cuines en blava i blanc per a donar un toc fresc a la teva casa

Sabies que afegeixen profunditat i fan que l’estada sembli més gran?

Aprofita l’arquitectura. Si t’agrada el blau però no vols un total look, pinta les motllures, sòcols o marcs de les portes. El blau marí dóna un aire fresc si ho combines amb parets de tons més clars.

Per què no pintar el sostre de blau? És una forma simple però molt creativa de submergir-te en l’univers del color. A l’ésser un color tan versàtil, et sorprendrà amb les seves formes inesperades de reinventar la teva casa.

paredes en azul

Ja saps quines són les tendències per a aquesta tardor-hivern? Encara ets a temps de renovar la teva casa. Aquí tens totes les claus!

Per als més atrevits, blau amb groc. Sí, és una combinació arriscada però mai falla. Contrasten i sumen vitalitat. Per a una zona de treball és perfecta si vols trobar energia a qualsevol hora.

Més idees: saló pintat en dos colors

Cerques un racó de pau? Alguns tons blaus, com el celeste, tenen la capacitat de crear una sensació de serenitat increïble. El blau és beneficiós per al cos i la ment, equilibra les hormones, redueix la freqüència respiratòria i modera la pressió arterial. No ho diem nosaltres, ho ha comprovat l’expert en colors
estatunidenc Faber Birren i tu, ho pots sentir a la teva casa.

Has pensat a apostar per tons pastel?

Si tries un intens blau de mitjanit, combina-ho amb tocs daurats o metàl·lics. Aconseguiràs un ambient d’allò més elegant.

Recorda aquestes dues paraules: Indigo Blue. Encara que quan vegis el resultat, no necessitaràs fer esforços per a memoritzar-les. Aquesta tonalitat de blava sempre és tendència. És intensa però pots atrevir-te sobre una base neutra o combinant-ho amb fusta. Fresc, potent i molt afavoridor: ho té tot.

paredes en azul

És gairebé impossible equivocar-se amb el blau…

Hi ha moltes tonalitats i l’interessant és triar una en funció del que vulguis que et transmeti. Recorda, les més pàl·lides com el blau cel o aiguamarina, augmenten la sensació d’amplitud. Els més foscos com el blava pissarra o añil són elegants i càlids. Quin tries tu?

paredes en az