El blau és un dels colors tendència enguany i no hi ha dubte: especialment durant l’estiu, està inspirant les nostres cuines. Ja sigui perquè ens recorda als cels impecables de l’estació més càlida o perquè ens porta a la mar que sempre ens deixa amb ganes de més, el blau combinat amb el blanc resulten el millor tàndem per a decorar aquesta part de la casa i aconseguir una atmosfera mediterrània, optimista i plena de llum.

Més inspiració: Les claus de l’estil mediterrani per a la teva llar.

Ideas de cocinas en azul y blanco

Els nostres consells per a combinar el blau i el blanc en la teva cuina

Però les cuines blaves i blanques es quedaran per més temps, perquè són atemporals, elegants i és difícil cansar-se d’elles. Si ja has decidit triar aquests colors, arriba la millor part: com els combinaràs? Quin protagonisme tindrà cadascun? Pintaràs també els mobles? En l’article d’avui, volem compartir algunes propostes per a inspirar-te amb aquesta tendència i respondre a tots aquests dubtes. Perquè el millor de les cuines blaves i blanques és la seva personalitat.

El blau, un oceà sense límits

Descobreix totes les possibilitats que t’ofereix el blau. Des del més pàl·lid fins al més intens, hi ha un to per a cada cuina i estil de vida. Per exemple, el blau petroli és perfecte per a un look més chic i glamurós. Però, si tens una arquitectura original, amb sostres voltats, aprofita per a pintar-los en blau turquesa i crear un lloc amb més encant, inspirat en els paradisos grecs.

Cocinas en azul y blanco

Blau per als mobles

En lloc de pintar parets, pots centrar-te en els mobles i omplir-los de color. El resultat serà diferent i original. Pinta els fronts dels teus armaris d’un blau àrtic i no t’oblidis d’afegir un acabat desgastat amb un to blanc. Per fi tindràs la cuina campestre que sempre has somiat.

Menys és més: tria el blau només per a un racó 

Et sembla massa pintar tot el mobiliari de la cuina en blava? Creus que et saturarà? Llavors, reserva-ho només per a una zona. Una bona idea és l’illa central, per a donar-li més protagonisme. La nostra proposta és un añil profund, clàssic i elegant, com el Classic Blue que Pantone ha assignat com a color de l’Any 2020.

Ideas cocinas azul y blanco

No sols pintura

Si no vols apostar només per la pintura, et proposem combinar alguns mòduls de color blau amb uns altres de fusta blanca. Una forma senzilla de jugar amb diferents textures i guanyar un plus de calidesa en la teva cuina. No oblidis els petits detalls: els objectes amb acabats daurats i la vegetació natural sobresurten en aquesta mena d’espais. A més, s’emporta el mix and match que no és una altra cosa que experimentar amb dos colors o dues tècniques decoratives que combinen entre si.

Ideas en azul y blanco para la cocina

I encara tenim més motius per a dir sí a les cuines blaves i blanques.

  • No et quedis sense conèixer l’efecte que s’aconsegueix si pintes totes les parets i el sostre de blau. Reserva els mobles en blanc i sembla que estiguin surant en l’ambient.
  • A més, si el mobiliari és blanc, la il·luminació es potenciarà durant tot el dia.
  • Aixeca el look molt més i aconsegueix un resultat més harmoniós triant una vaixella i uns tèxtils en diferents tonalitats i estampats en blau.

Ideas de cocinas en azul

I és que, encara que hi ha moltes referències i possibilitats, sempre hi ha una cosa en comú en aquesta mena de cuines: el blau transmet tranquil·litat i calma i és capaç d’aportar confort i serenitat.

Cocinas en azul y blanco

És perfecte per a una part de la casa en la qual es fa tanta vida i ens reunim tots. Ara que s’emporten les parelles de colors per a decorar la nostra casa, et proposem donar-li una oportunitat a les cuines blaves i blanques per a comprovar que funcionen en qualsevol estil i que aquesta combinació ha vingut per a quedar-se. A la teva casa, segur que també.