Roses pàl·lids, blaus pacífics, verds relaxats… Les parets en color pastel s’associen a emocions tranquil·les  però alhora, poden aportar frescor i energia a la nostra casa. Sense caure en l’excessiu romanticisme, et proposem alguns mix perquè et sumis a aquesta tendència.

Vols reformar la teva llar? T’oferim solucions personalitzades!

Pintar paredes en tonos pastel ideas

“Els colors pastel solen tenir connotacions poètiques i romàntiques, però m’agrada donar-los un aire diferent combinant-los amb formes geomètriques i materials freds, com a metalls i fibres sintètiques”.

-Heleen van Gent, responsable del Global Aesthetic Centri

Abans de començar, recorda que en entre post parlem de com triar els colors de les parets.

Pintar paredes en tonos pastel ideas

4 idees per a les parets en colors pastel

Blau serenity, qui va dir fred?

Un dels colors favorits per a aquelles habitacions en les quals necessites concentrar-te. Per exemple, els estudis o els despatxos.  Amb el blanc tindràs més lluminositat i un aire més estiuenc. Si creus que és fred i poc acollidor, afegeix tons tons torrats i beix en la decoració o aposta per un degradat en la paret, jugant amb turqueses, indis i tons petroli.

Pintar paredes en tonos pastel ideas

Més inspiració: cuines en tons blau i blanc

Préssec en el bany

Un dels colors que més presència ha tingut aquest estiu i que es quedarà amb nosaltres: el to préssec pàl·lid, ideal per a incloure en estades petites i aportar lluminositat. Introdueix-ho en el bany perquè contrasti amb materials com el marbre, compensant així molt bé la dolçor del to pastel. 

Si t’atreveixes amb més i cerques un efecte més potent visualment, prova a contrastar-los amb tonalitats com a gris antracita, negre o blau añil

Verd menta a la cuina

És un dels colors pastel que mai passa de moda. Serè i refrescant, combina amb el blanc i els tons fusta a la perfecció. Ens agrada en la cuina perquè aporta calidesa, especialment amb colors com el beix i mostassa. A més, com en la cuina solem tenir plantes, això reforça molt més el seu efecte green. Però no tanquis portes a cap opció. Si la teva cuina s’inspira en el look nòrdic i té presència de grisa i negre, el verd menta també té cabuda. Reserva una paret perquè ressalti entre les altres.

Pintar paredes en tonos pastel ideas

Ideal per a interiors clàssics, retros o, fins i tot, rústics, en els quals hi ha tocs amb ferro, acabats envellits i objectes d’altres èpoques.

El rosa ja no és de princeses

En el 2016, el rosa quars va ser triat el color de l’any segons Pantone. La veritat és que des de fa temps, ja no s’associa als espais més femenins sino al que transmet. I és el que el rosa pastís, en la seva versió més soft és romàntic i relaxant. La proposta perfecta per a decorar les parets dels dormitoris. Si vols esprémer al màxim aquestes qualitats, crea un total look i pinta del mateix color els mobles del dormitori. 

Pintar paredes en tonos pastel ideas

Pinta la meitat d’una paret en rosa i la resta, en blanc. Una mescla feta per a guanyar lluminositat i amplitud.

Finalment, dues inspiracions per a jugar amb les parets en color pastel:

  • Agrupa colors pastel de tonalitats semblants en la mateixa paret, com si creessin diferents capes. 
  • Les tonalitats més dolces queden millor quan es compensen amb colors més sòlids com el grisa plata i el blau marí fosc. 

Inspira’t amb més idees per a pintar el teu saló en dos colors

Pintar paredes en tonos pastel ideas

No els tinguis por. Si una de les tendències de l’estiu segueix entre nosaltres, és perquè té molt a aportar a les nostres cases. Dolços sí però mai fats o cursis. Per això, només se’ns ocorre una manera d’acabar aquest article… Home Sweet Home.