Una xemeneia sempre sol ser el centre d’atenció i de la distribució d’un saló. Tot gira al seu voltant, des dels mobles que estan disposats per a contemplar-la, fins a la decoració de la resta de l’estada.

El teu saló no té xemeneia? Podem solucionar-ho amb una reforma!

Als salons amb xemeneies se’ls pot treure partit en qualsevol època de l’any. Lògicament, en els mesos més freds, faran de la nostra llar un lloc més càlid i reconfortant però després, podem reinventar les xemeneies i donar-li un altre ús més decoratiu. En aquest article, te’l demostrarem. Que s’encengui la inspiració!

Més inspiració? Descobreix les tendències per a aquesta tardor-hivern

Salones con chimenea ideas

Inspiració per a salons amb xemeneies

El punt central del saló

Allí on hi hagi una xemeneia, tenim un punt d’atenció i per aquesta senzilla raó, la distribució d’un saló gira al seu voltant. És inevitable. De sobte, tots els mobles estan pendents d’aquest element i se situen per a no donar-li l’esquena perquè, com tots sabem, els moments màgics estan més que assegurats.

El microcement és un dels paviments que cada vegada s’utilitza més. Així resulten molt més contemporànies i lleugeres que els models més clàssics. No obstant això, la fusta mai falla. Per això la continuem veient en tons més naturals o banyades totalment en blanc, perquè quedin més integrades en el saló. En aquest cas, la xemeneia es pot emmarcar entre estors de làmines: una solució per a donar-li un toc molt elegant a l’estil rústic. Una altra combinació que mai falla és la suma de pedra en la base de la xemeneia, tocs de fusta i fibres naturals.

Aposta per la fusta per a donar un toc de calidesa a la teva llar

Les embocadures fan que qualsevol xemeneia sigui molt més elegant. Si vols embellir la teva, aquesta solució és perfecta. La majoria són d’estil clàssic però es poden adaptar i personalitzar.

Les xemeneies més modernes presenten noves solucions i dissenys com el tancament de cristall, una de les propostes que encaixa en els ambients més moderns. I clar, menys pols per al saló si això és el que més et preocupa però la mateixa sensació de calidesa.

A vegades, hi ha cantonades que passen desapercebudes. Com podem donar-los més protagonisme? Construint una xemeneia i creant un racó al seu voltant, amb una tauleta auxiliar i una butaca, per a guanyar un extra de calidesa.

El nostre consell? Fes-te amb una catifa original per a donar calidesa i un toc de disseny al saló

Si el que et preocupa és la higiene, la solució és una xemeneia tancada, per exemple, amb cristall. Així evitaràs que la cendra embruti el mobiliari i el sòl.

Però una xemeneia apagada també té el seu encant. Afegeix calidesa en qualsevol moment del dia col·locant un conjunt de veles cilíndriques de diferents altures. I en el repeu, no oblidis jugar amb veles, quadres o plantes. Tots aquests elements de decoració són benvinguts perquè afegeixen personalitat fàcilment.

Marbre és sinònim d’elegància. I així són les xemeneies que inclouen aquest material. Inspirades en dissenys clàssics i més geomètrics, solen incorporar volutes o ornaments. Les podem trobar en tonalitats blanques, beiges, rosàcies i, en les llars més atrevides, negre.

Inspiració: decoració estil Memphis

Salones con chimeneas ideas

Una altra manera de decorar salons amb xemeneia

Per què no adaptem la decoració de la teva xemeneia a l’època de l’any? Pots donar-li un total look tardorenc amb una garlanda de fulles d’eucaliptus, veles i mini carabasses pintades de blanc. Una fórmula perfecta per a les tardes de sofà i manta.

La zona inferior de la xemeneia també es pot omplir d’inspiració. Si no l’encendràs, juga amb coixins i un *plaid dins d’un palet de fusta, sempre en la mateixa gamma cromàtica, per a aconseguir un racó molt acollidor.

Cerques un saló que aporti tranquil·litat? El teu és la decoració minimalista

Les xemeneies són ideals per a crear un saló elegant

Podem envoltar la xemeneia amb prestatgeries d’obra en la mateixa paret. Així, l’estructura amagarà el tir de la xemeneia i tindrem espai extra de magatzematge. Ens referim a la clàssica boiserie, que es construeix totalment a mesura i és personalitzada. Atemporal, elegant, actual. Aquestes llibreries clàssiques i simètriques, de les quals existeixen moltes possibilitats, es poden fer de fusta però també combinant pladur i DM.

I dins de les xemeneies, també hi ha diferents formes. Si les quadrades solen ser més tradicionals i urbanes, les rectangulars són més rústiques o modernes. Es caracteritzen perquè no solen tenir embocadura i es rematen amb materials com a base de pedra, paret de ferro, repeu ample de fusta. Quina opció t’agrada més?

Tens un gran saló? Llavors és l’oportunitat per a instal·lar la xemeneia en el centre i una gran campana de ferro. Podem col·locar els mobles al voltant d’ella o deixar-la com a separador d’ambients. Sigui com sigui, cridarà l’atenció segur.

Perquè una xemeneia mantingui el diàleg entre dues estades, és important que es projecti del mateix color que la resta de les parets.

Salones con chimenea

En aquells salons on predomina el color, també es pot seguir la mateixa línia decorativa amb la xemeneia. Tan senzill com personalitzar el front amb una tonalitat, que emmarcarà i ressaltarà la calidesa de la xemeneia amb un punt de color.

No saps on guardar la fusta? El dilema se soluciona si creem un compartiment lateral en la xemeneia per a deixar exposada la llenya.

I aquest Nadal…

  • Tornen els tons metal·litzats. Daurats i rogencs es combinen entre un llit de branques verdes decorades amb pinyes naturals.
  • Si prefereixes una cosa més clàssica, opta per una garlanda verda o vermella entrellaçada amb una altra lluminosa.
  • Si damunt de la xemeneia tens un mirall, col·loca l’arbre just enfront d’ell perquè es reflecteixi.
  • Plena el repeu d’estrelles, tot un símbol nadalenc. Tria-les de diferents materials i grandàries i alguna amb llum, perquè hi hagi més màgia encara.

I si no tens repeu, pots penjar en la paret una corona verda amb baies blanques o vermelles. Menys és més i el resultat és igual de fantàstic.
Ideas de salón con chimenea
És la manera més elegant d’escalfar un espai. La vida al voltant d’aquest element té una cosa màgica i irresistible per a grans i petits. Per això ens encanta construir salons amb xemeneies, perquè sabem que els seus propietaris viuran molts moments especials.

Vols prendre’t la vida davant d’una xemeneia? Explica’ns com t’imagines la teva i la farem realitat.

Salón con chimenea