Les reformes integrals més sol·licitades inclouen el canvi de sòls en l’habitatge. Si et planteges renovar el de la teva saló però no saps per on començar, aquestes recomanacions et vindran molt bé per no cometre errors de principiant i aconseguir l’espai que vols a la primera.

Vols canviar els sòls de la teva casa?

suelos-salon-ideas (5)

Claus per a triomfar amb els sòls del teu saló

El principal és projectar una idea de conjunt. Has de considerar tots els elements amb paper en la decoració per a dissenyar un espai coherent on tot estigui integrat.

Tria la tonalitat adequada

Els paviments clars encaixen amb tota mena de mobiliari; difícilment erraràs en la teva elecció. Quant als foscos, millor combinar-los amb mobles que es moguin dins de la paleta del blanc per a un toc elegant i tradicional. No obstant això, si busques una estada en estil industrial o minimalista, una bona idea és conjuminar un sòl de fusta fosc o de microcement grisenc amb mobles negres amb detalls en coure.

Si el teu sòl serà cridaner (per exemple, de ceràmica geomètrica), no sobrecarreguis l’estada i tria mobiliari neutre. Una altra opció és que prenguis un dels colors presents en el paviment i el traslladis a una peça especial que vulguis destacar, com una prestatgeria o llum.

Tendències: Sòls de terratzo

suelos-salon-ideas (4)

Si el teu saló és ampli i està ben il·luminat durant el dia, aposta sense por per paviments foscos. Sobris i elegants, no empetitiran el teu espai. En aquest cas decanta’t per parets clares per a compensar.

Els sòls de color clar aporten major amplitud visual i multipliquen la llum de manera immediata. A més, en estar en la gamma de neutres combinen fàcilment amb més tonalitats. Tindràs menys limitacions a l’hora de triar el to del mobiliari, les cortines i les parets.

Vols un toc a l’última sense renunciar a la practicitat? Els sòls de rajola hidràulica són just el que necessites. Això sí, utilitza’ls amb moderació; disposels a manera de catifa per a no recarregar l’espai.

Idees de taulells hidràulics

suelos-salon-ideas

Combina la tendència amb mobles neutres i un porcelánic o fusta en acabat llis per a un saló de revista.

Cortines, coixins, catifes i el propi entapissat del sofà defineixen l’estètica del teu saló. Han de sumar a la imatge basi aconseguida amb el to de sòl i parets.

Tingues molt en compte la resta de mobles del saló

Excepte en supòsits on la rajola hidràulica sigui la protagonista, és en els tèxtils on has d’apostar per estampats, dissenys i colors. Quan el sòl és llis les possibilitats són infinites: des dels clàssics sofàs en to nude amb coixins cridaners a les catifes de cabells curts o fibra natural per a un toc boho. Tot dependrà del teu gust i del corrent estètic que vulguis seguir. Això sí, de nou, mantingues ferm la visió de conjunt perquè el resultat final no sigui un caos.

La decoració no és com les matemàtiques; cada elecció que facis pot tenir moltes solucions vàlides.

Per a acabar, un consell: si pots, unifica els sòls del saló amb els de la resta de l’habitatge. Sí, de primeres pot semblar un enfarfec i una inversió més elevada, però a la llarga ho agrairàs. Amb aquesta mena de reformes integrals donaràs a la teva casa o pis l’harmonia que portes temps buscant.

suelos-salon-ideas (4)