Algunes peces de vestir, estampats o estils de moda viuen el seu millor moment però després passen a un segon pla. Amb el temps, tornen a ressorgir i a recordar-nos les causes del seu gran èxit. Amb la decoració passa exactament el mateix. I el sòl de terratzo, una tendència que torna sense haver perdut la seva essència, és el clar exemple.

Ideas de terrazo

Saps com es forma el terratzo?

A través dels còdols de pedra, normalment de marbre, que s’unifiquen amb el ciment. La fórmula no pot ser més senzilla i dóna com a resultat un sòl resistent i a més, de baix cost. El més interessant és com es juga actualment amb diferents tipus de pedres i diferents granometries. Això ho fa molt versàtil i per això, s’ha tornat a recuperar per a usar-ho com a paviment i revestiment en multitud d’espais. Fins i tot ha arribat a inspirar a la indústria del disseny tèxtil i s’han creat coixins que el seu estampat és un homenatge a les superfícies de terratzo.

El sòl amb rajoles hidràuliques, una altra manera de donar-li un toc especial.

L’origen del sòl de terratzo

Que es digui sòl venecià no és casualitat i és que els primers models van sorgir en el segle XV a Venècia. En aquella època, quan es fabricaven sòls de marbre, s’aprofitaven els còdols que s’unien amb argiles i finalment, s’usaven com a paviment. Posteriorment, les argiles es van reemplaçar per ciment. Per la seva lluentor i durabilitat, va acabar convertint-se en el paviment tradicional de palaus i habitatges italians.

Suelo de terrazo ideas

Com utilitzem ara aquesta tendència?

Evidentment, la primera opció és el sòl de terratzo, l’aplicació original d’aquest material. A més, pot funcionar tant en espais interiors com en zones exteriors. Se sol recomanar l’elecció de rajoles en tons neutres, perquè serà més fàcil que combinin amb qualsevol estil decoratiu. És una excel·lent opció enfront dels convencionals sòls de marbre o granit.

No obstant això, oblideu-vos de les clàssiques rajoles de terratzo en tons *beiges i acabat brillant que, al costat de les parets de *gotelé, van ser tota una icona en les llars espanyoles. Com totes les modes que tornen, el terratzo d’avui arriba amb una bona rentada de cara i unes característiques que s’adapten perfectament a les últimes tendències en decoració i interiorisme. En primer lloc, es prefereixen els acabats mat i, en segon lloc, s’ha diversificat en colors. De fet, aquesta versatilitat és un dels seus punts forts: avui dia, a més dels tradicionals tons terra, grises i blancs, es troba en tonalitats verdes, roses i blaves, un ventall de colors que encaixarà en qualsevol paleta de colors.

Els avantatges del terratzo

 • A més del que aporta en qüestions d’estètica, el terratzo té molts avantatges en termes de funcionalitat.
 • Es tracta d’un material dur i de gran durabilitat.
 • És resistent a la humitat i als productes de neteja, per la qual cosa el seu manteniment és molt senzill.
 • Encara que l’haver-se convertit en tendència ho ha encarit, és un material bastant econòmic.
 • És molt versàtil.

Tendencias de terrazo

Algunes idees per a introduir el terratzo en la teva llar

 • El terratzo és una bona alternativa és una bona alternativa als taulells, el quars o silestone en cuines i banys. Per la seva resistència a les taques és perfecte per a usar en sòls i parets, quan estaran exposades en zones en les quals hi ha molta activitat. A més, hi ha múltiples acabats. Des dels revestiments més minimalistes fins als més atrevits, amb pedres de grandària extra gran.
 • Una forma ràpida de donar un canvi a un bany normal i corrent és amb una banyera de terratzo. En un bany en blanc o amb el contrast amb altres materials de les parets, vestiràs aquest espai i el faràs més sofisticat i elegant. I si el teu són els detalls, un dels objectes que aportarà major qualitat a qualsevol bany serà una pila de terratzo.

Suelos de terrazo ideas

 • Una altra idea que ens agrada és donar un toc de personalitat a les superfícies del lloc de treball. D’aquesta manera, creem un disseny molt original i innovador. També a les tauletes del saló o del dormitori. Per a un estil minimal o modern, tria un model de terratzo en blanc i negre.
 • Un dels usos del sòl de terratzo serveix per a delimitar visualment espais: per exemple, entre una cuina oberta i el saló. Pot conviure amb qualsevol mena de sòl encara que la combinació amb el parquet és de les favorites, perquè el contrast de materials és molt interessant.

Suelo de terrazo ideas

Més idees: Com separar els diferents ambients a casa?

 • L’última tendència? Enganyar a la vista amb un paper pintat que imita terratzo. Així també pots provar si t’agrada l’efecte abans de passar som-hi.

Tendencias de terrazo en paredes y suelos

Si a l’origen s’usava únicament per a vestir sòls, ara reapareix per a fogons, banyeres i dutxes, taules, catifes i fins a llums. Lluny queda de pensar que és una decoració antiga. Idees no li falten perquè ara, el terratzo es quedi més temps. Li donaràs una segona oportunitat?

Més enllà del sòl: accessoris de terratzo

Encara que totes les modes tornen, i a pesar que algunes ens agraden més que unes altres, és innegable que el terratzo és un material preciós. Únic alhora que recognoscible, té multitud d’acabats i colors diferents, la qual cosa ens obre tot un ventall de possibilitats quan parlem de decoració. Per això, en aquest últim ressorgir, el terratzo s’ha estès a altres objectes i superfícies de la nostra llar. Fa unes línies parlàvem dels fogons o els banys de terratzo, però encara hi ha més. Si t’has enamorat d’aquest material però no és el millor moment per a fer reformes a casa, no et preocupis, perquè pots afegir el terratzo a la teva decoració d’un munt de formes diferents:

 • Taules: Recordes la clàssica taula de jardí amb tauler de terratzo i potes metàl·liques? Una de les últimes tendències en decoració consisteix a “portar” aquestes taules dins de casa i reconvertir-les en *mesitas de cafè o auxiliars que donin un toc especial al saló.
 • Vaixelles: Com no se’ns havia ocorregut abans? Les vaixelles semblen l’accessori perfecte per a introduir el terratzo en la nostra llar: és durador, bonic, fàcil de netejar i ve en molts colors diferents. A més, aquesta espècie d’estampat que creguin els còdols és ideal per a vestir la taula i donar-li un toc de color a una estètica minimalista.
 • Llums i accessoris: avui dia, en qualsevol botiga de decoració que es preï, trobaràs terratzo pertot arreu: llums de taula i dempeus, jardineres, accessoris de bany, safates, sotagots i fins i tot catifes!

Si t’ha agradat aquesta idea, no dubtis a contactar amb Nexdom.