Les últimes tendències en dissenys i propostes de materials per revestir les parets de casa ofereixen múltiples solucions que permeten renovar l’aparença de la llar d’una manera senzilla i original.

En els últims anys, les parets s’han convertit en un element decoratiu de gran importància, més enllà de la funcionalitat estructural o per separar espais.

Les noves propostes en interiorisme domèstic ens ofereixen un tipus de solucions més creatives i originals que són perfectes per a tota mena d’espais. A més a més, s’adapten a tot tipus d’ambients ja siguin de tall contemporani, rústic o clàssic, gràcies a l’ús de materials nous i d’actualitat, com ara el paper pintat, els revestiments tridimensionals, les motllures decoratives o els plafons de lamel·les de fusta, entre molts altres.

Motllures per a espais sofisticats 

Les motllures decoratives clàssiques, en forma de plafons de diferents volums i d’elements decoratius de fusta o guix, es presenten com una gran alternativa, per dissenyar espais sofisticats i elegants. En combinació amb el mobiliari d’estil contemporani i l’ús de tonalitats sòbries, aporten caràcter senyorial a cadascun dels espais, ja siguin salons, menjadors, passadissos o dormitoris. 

Es poden emprar per zonificar ambients en una mateixa superfície, emmarcar un paper pintat, crear sòcols i arrimadors, o decorar les portes, entre moltes altres aplicacions.

Aquestes motllures estan inspirades en les decoracions clàssiques dels habitatges més distingits de principi i de mitjan segle passat, amb les quals s’afegeix personalitat i estil de manera ràpida i senzilla.

Plafons divisoris per separar ambients

En una època en què prevalen els espais oberts en lloc de l’excés de particions, s’ha optat per dissenyar elements que permetin separar els diferents ambients d’un habitatge sense perdre amplitud i visió global de l’espai. Per això, els plafons divisoris s’han convertit en una gran alternativa per aconseguir una certa privacitat en espais diàfans.  Si estàs pensant com separar ambients en un espai per donar-los una utilitat més eficient, afegir un detall d’accent decoratiu a una habitació, amagar zones o aconseguir certa privacitat, ja sigui temporal o permanent, funcional o purament decorativa, els separadors d’ambients o plafons divisoris són la solució que, sens dubte, has d’instal·lar.

Tria models independents collats a terra i al sostre amb elements de diferents formes i volums o peces de lamel·les de fusta articulables, que permeten orientar-ne l’obertura en funció de les necessitats de cada moment. 

Els plafons i envans divisoris corredissos compten amb la virtut de distribuir l’espai en diferents zones o duplicar els ambients sense perdre la perspectiva i l’entrada de lluminositat. Són ideals per a espais de pocs metres en els quals es necessiti crear ambients privats o per a habitatges de grans dimensions dissenyats com un sol espai, una de les tendències decoratives del moment. 

Aquest tipus d’elements divisoris poden estar fabricats amb diferents materials, com ara lamel·les de fusta, PVC, vidre transparent, vidre translúcid, etc. Triar un model fix o mòbil i orientable dependrà de les necessitats de l’espai que calgui zonificar.

Parets de fusta. Calidesa decorativa

La fusta, en totes les seves versions i acabats, és un dels materials més utilitzats en decoració, tant per a la fabricació de mobiliari com per a paviments i revestiments. En funció del tipus de fusta triat i de com es col·loqui, aconseguirem donar èmfasi a un estil o a un altre, ja que es tracta d’una proposta molt versàtil i adaptable.

En els últims anys la fusta s’ha convertit en un element essencial per vestir també les parets d’ambients d’estil contemporani; en forma de lamel·les estretes rematades amb perfils a la cara exterior i de tonalitats naturals, aquest tipus de plafons per revestir les parets ens aportaran calidesa i naturalitat a l’espai, sense perdre la seva essència més actual i cosmopolita de l’ambient, una de les claus del nou minimalisme. 

D’altra banda, amb l’ús de lamel·les de fusta recuperades, de diferents amplades i acabats envellits, aconseguiràs donar més personalitat a qualsevol espai. A més, les lamel·les de fusta natural poden pintar-se fàcilment amb el color que més t’agradi, i poden ser renovades quan es consideri necessari. Si tries el color blanc per pintar els taulons de fusta, aconseguiràs donar més lluminositat i lleugeresa a l’ambient, mentre que les tonalitats més fosques, que són perfectes per als espais més amplis o per marcar una paret d’accent, serviran per dissenyar ambients més sofisticats i elegants.

Com a valor afegit, pots utilitzar revestiments de fusta, que et permeten augmentar l’aïllament tèrmic i acústic de l’espai per tal d’aconseguir un ambient més confortable i acollidor.

Els taulons de fusta de palet són una solució molt emprada en ambients d’estil nòrdic o rústic, una proposta original que pot instal·lar-se tant en parets i sostres en vertical –el tipus de col·locació més habitual, que permet accentuar la verticalitat de l’espai– o en horitzontal –una tendència que multiplica la sensació d’amplitud.

Deixa’t assessorar pels professionals de Nexdom per aconseguir un espai adaptat al teu estil i que cobreixi les teves necessitats.