Parquet, laminat, vinílic, ceràmic… Descobreix quin tipus de terra s’adapta millor al teu estil.

Renova el terra de la teva llar

Quick Step Laminado

Una de les accions de reforma que pot transformar radicalment l’aspecte de les nostres llars és la renovació dels terres. Substituir un paviment antiquat o fet malbé a causa del pas del temps per una de les noves propostes que ofereix el mercat d’avui dia, suposarà un canvi absolut que et permetrà gaudir d’ambients més actualitzats, càlids i confortables.

Encara que, d’entrada, puguis pensar que es tracta d’un tipus de reforma que genera excessives molèsties i inconvenients, hi ha diferents opcions que et permetran executar-la de manera ràpida i senzilla.

En funció del teu estil decoratiu preferit, així com de les teves necessitats específiques podràs triar entre diferents propostes de paviments: parquets de fusta natural per als qui busquen l’elegància i la noblesa que aquest material ens transmet; paviments laminats per als qui exigeixen funcionalitat i estil en un mateix material; ceràmics i porcellànics per decorar am­bients tradicionals; i paviments continus (microciment, resina epoxi o linòleum) per vestir els terres d’estil més contemporani.

Descobreix quines són les característiques i diferents opcions que proporciona cada tipus de paviment, perquè puguis escollir l’alternativa que millor s’adapti als teus gustos i necessitats.

1. Fusta: calidesa, bellesa i elegància

a. Fusta natural

Els paviments de parquet natural són del tot ideals si el que volem és crear ambients que siguin confortables i acollidors. Tria’ls per vestir els terres de les zones nobles, principalment per al saló, menjador o dormitori. En lamel·les de gran format o col·locats en forma d’espiga, una de les últimes tendències decoratives del moment, t’ajudaran a crear un ambient car­regat d’estil i distinció natural. 

Paviment laminat en tons clars

Kahrs-Oak-Ydre

b. Laminats

Tria els laminats de PVC per a espais en què es generi molta condensació o humitat, com ara la cuina o el bany; la seva resistència et permetrà gaudir de la calidesa que transmet el seu acabat i, a més, és un material funcional, especialment fabricat per suportar les taques i l’abrasió, i de fàcil manteniment.

c. Bambú

La bellesa, duresa i estabilitat que proporciona la fusta de bambú, a més de la ràpida capacitat de creixement de la planta que ens la proporciona, la converteix en una de les opcions més funcionals i ecològiques per als terres dels més compromesos amb el medi ambient.

terra bambú

Moso

2. Porcellànics i ceràmics

El gres porcellànic és un tipus de rajola ceràmica que presenta una baixa absorció de l’aigua i una gran resistència mecànica, característiques que permeten fabricar-la amb gruixos molt fins i grans formats. Es pot utilitzar en qualsevol tipus d’espais i superfícies, tant per revestir parets com terres, en interior o exterior.

a. Gran format

Si t’agraden les peces de gran format, que aporten més sensació de continuïtat, ja que tenen menys juntes, el gres porcellànic es converteix en la millor opció. Aquest tipus de peces es fabriquen generalment amb rectificat, amb les vores retallades en angle recte, fet que confereix més elegància a l’espai.

{%ALT_TEXT%}

Tria aquesta opció en acabats texturitzats i colors neutres, en gris, blanc o negre, si vols potenciar el caràcter contemporani de qualsevol estança, ja sigui sala d’estar, cuina, dormitori, bany o zones de pas, com ara passadís o rebedor.

b. Hidràulic

Per a ambients de tendència eclèctica o també retro, decanta’t pels dibuixos que recuperen motius tradicionals del passat, com ara els hidràulics. Hidràulics, sens dubte, una de les tendències decoratives del moment, en forma de peces originals recuperades o com a rajoles de nova creació, inspirades en les rajoles fabricades a principis del segle XX, els terres hidràulics tornen per vestir les llars més actuals.

{%ALT_TEXT%}

3. Terres continus d’estil actual

Una de les tendències decoratives del moment presenta els terres continus com una de les alternatives més sol·licitades, per a ambients d’estil actual.

Sense juntes i d’aparença industrial, els paviments de microciment, linòleums i les resines epoxi són ideals per a reformes: Gràcies a la seva gran adherència podràs aplicar-los directament sobre el terra original, sense haver d’eliminar-lo. 

a. Resina epoxy

Una de les millors opcions per renovar el terra de casa teva de manera ràpida, econòmica i gairebé sense aixecar pols. Es tracta d’un polímer que recobreix la base existent, a partir d’un estat semi-líquid que es transforma en un material sòlid, dur i molt resistent, de manera que resulta perfecte si no vols eliminar el ter­ra original existent.

El pots utilitzar tant en espais interiors com exteriors, a més de triar-lo per cobrir el terra de cuines i banys; en aquest últim cas, a més, pots utilitzar la resina epoxi per cobrir l’interior de la banyera o la dutxa, ja que també és altament resistent a l’aigua.

b. Microciment

Pot aplicar-se sobre qualsevol tipus de suport ferm: arrebossats, morter de ciment, marbre, terratzo, guix, pladur, etc.

Decanta’t pel microciment si el que vols és aportar un toc contemporani a la teva llar, amb alguna de les tonalitats grises més habituals. Ara bé, si ho prefereixes, podràs escollir un acabat en una àmplia gamma de colors i en acabats mat, setinat o brillant. 

Terres ceràmics d’última generació

Shootfactory Microcemento

c. Paviments de linòleum

Es fabriquen amb diferents tipus de materials, amb l’oli de llinosa com a element fonamental, barrejat amb diferents tipus de resines, pols de suro, pedra calcària i farina de fusta reciclada, materials d’origen natural i biodegradables. 

{%ALT_TEXT%}

Podràs trobar aquest tipus de material per renovar el terra de casa teva en una àmplia varietat de colors i dissenys, en textures llises, generalment brillants, una de les característiques més valorades per dissenyar espais d’estil contemporani i industrial.

L’equip de professionals de Nexdom et podran assessorar per escollir el tipus de terra més adequat a les teves necessitats.