Quan parlem del color blanc, sempre ens ve a la ment un mateix color, però, en realitat, hi ha un ventall de matisos infinit. Hi ha blancs més freds, més càlids, més o menys apagats, amb diferents subtons… En definitiva, les sensacions que es poden transmetre amb unes parets blanques són tan riques i diferents com la gamma de tons de blanc que existeixen. Per això, abans de triar una pintura blanca, hem de pensar bé què és exactament el que volem aconseguir. Des de Nexdom, volem tirar-te una mà, així que et parlem dels diferents tons de blanc que millor queden en les parets.

T’assessorem per a reformar i actualitzar les parets de la teva llar

tipos-blanco-pared-tendencias (1)

Per què triar el color blanc per a les parets?

El color blanc té una infinitat d’avantatges i és, amb tota seguretat, l’opció més popular, més clàssica i alhora més moderna. Com pot ser totes aquestes coses alhora? És molt senzill: els avantatges del color blanc com a base de la nostra decoració superen a les de qualsevol altre, per això sobreviu a tots els canvis de tendència i es manté en els primers llocs en totes les noves modes. Mentre els colors més buscats van canviant, el blanc segueix sempre aquí. Vegem per què.

La seva lluminositat

Com més fosc és un color, menys s’aprofita la llum natural. Si busques estades lluminoses que aprofitin la llum al màxim (disposis de molta llum natural o no) el blanc serà sempre l’opció que més alegria i llum aporti.

La seva versatilitat

Pintar les parets de color blanc deixa la porta oberta a qualsevol estil de mobles, color i fins i tot material. Això no sols significa que pots ser tan creatiu com vulguis (com veurem més a baix), sinó que pots canviar la decoració o aspectes de la decoració de la teva llar sempre que vulguis sense necessitat de pintar les parets.

Dóna sensació d’espai

Amb el color blanc les estades semblen més grans del que són, ja que l’ambient està molt menys carregat que amb colors amb més presència.
Aporta tranquil·litat i efecte de neteja: Així és! Segons la psicologia del color, el blanc relaxa i genera una sensació d’ordre i neteja.

Permet donar curs a la teva creativitat

El blanc és el color neutre per antonomàsia, cosa que significa que la seva presència no afectarà en absolut a la paleta de colors que triïs per a la decoració de la teva llar. Vols usar grocs i taronges? El blanc és un bon complement. Que prefereixes blaus i grisos? També ho serà. T’inclines per colors neutres com el gris i els fustes? El blanc és gairebé obligatori! És un llenç en blanc, valgui la redundància, i la base perfecta per a qualsevol estil decoratiu.

Més fàcil i barat

Finalment, no oblidem els aspectes més pràctics. La pintura blanca no sols és la més barata del mercat, sigui com sigui el seu acabat: també és la més fàcil d’aplicar… i de llevar! Qui no ha hagut de donar el que semblaven desenes de capes de color per a tapar una pintura fosca? Amb el blanc no tindràs aquest problema.

Quants tons de blanc per a la paret coneixes?

Blanco pur

Comencem el nostre llistat pel blanc universal, el pur, el que tots tenim al cap quan pensem en les parets blanques. Es tracta d’un blanc sense cap subto, és a dir, sense matisos càlids ni freds. És l’opció més neutral i homogènia si volem que tota la força de la decoració resideixi en el mobiliari i els altres elements.

Blanc os

El blanc os té un subto marró, la qual cosa el converteix en un dels blancs càlid. És ideal si vols tenir les parets d’un color neutral però sense que resulti fred, ja que l’efecte és molt acollidor.

Inspiració per a incorporar l’estil wabi sabi en la teva llar

tipos-blanco-pared-tendencias

Blanca trencada

Molt semblant al blanc os, el blanc trencat té un matís color sorra i resulta elegant i senzill. És un dels blancs més populars entre aquells que volen les parets d’aquest color però amb una mica de caràcter.

Blanc guix

Amb el blanc guix ens endinsem en els freds, ja que té un subto lleugerament grisenc.

T’interessa: Dormitoris en tons blancs perfectes per a relaxar-te

tipos-blanco-pared-tendencias

Blanco seda

El gris és també el subto del blanc seda, però en aquest cas té més presència que en l’anterior, per la qual cosa les parets podrien veure’s a mig camí entre el blanc i el gris. Si vols un toc de color molt suau, pot quedar molt elegant i sofisticat combinat amb portes, sostres i sòcols de color blanc pur.

Blanco fred

Si el que cerques és transmetre sensació d’ordre i neteja, el blanc fred és el teu color. En tenir un subto blavós, dóna molta sensació de llum i d’amplitud

tipos-blanco-pared-tendencias

10 idees per a integrar el sòl blanc en la teva llar

Com triem?

Tingues en compte la il·luminació de l’estada

Una vegada sàpigues quin efecte busques, és important que tinguis en compte la il·luminació. Si aquests diferents tons de blanc ja es distingeixen únicament per subtons i matisos, és fàcil imaginar el molt que afectarà que la llum sigui natural o elèctrica. La llum elèctrica aporta fredor mentre que la llum natural, calidesa, així que és important calcular bé l’efecte que aquest factor pot tenir en el resultat final. Una bona idea és, per exemple, pintar una paret o un tros de paret a manera de prova abans de decidir-se per una tonalitat de blanc.

Pensa en l’acabat de la pintura

També convé valorar si ens convé més un acabat mate, que reflecteix menys la llum però és més vellutat i elegant, o un acabat més setinat, que és beneficiós en habitacions poc il·luminades: com més lluentor tingui la pintura, més reflectirà la llum.

tipos-blanco-pared-tendencias

Com veus, encara que el blanc sigui una opció aparentment senzilla, hi ha molts factors a tenir en compte. No és una decisió fàcil, així que en Nexdom estem preparats per a ajudar-te a triar el millor to de blanc per a la teva casa. Posa’t en contacte amb nosaltres, explica’ns què tens al cap i quines són les característiques del teu habitatge i trobarem el blanc perfecte per a tu.