Si la teva llar té ja uns quants anys, a què esperes per a reformar-lo? En aquests casos, planificar una reforma és pràcticament imprescindible. La renovació ha d’estar ben organitzada per a prevenir imprevistos i aconseguir aquesta tranquil·litat que et permeti sentir que el projecte es troba en bones mans. Segurament et preguntaràs, i com reformar un pis a Barcelona? Per on es comença?
Som conscients del pànic que a qualsevol persona solen donar-li les obres. Per això, aquest article pot servir-te de guia si tens pensat reformar un pis antic sense gaires maldecaps. Sigui com sigui la dimensió pensada per a la reforma, seguint aquests consells ho tindràs tot sota control.

Planificar una reforma a Barcelona: per on començar

Reforma Barcelona

Abans de començar a planificar una reforma de pis a Barcelona, has de tenir molt clar què reformaràs. Agafa paper i bolígraf, i apunta tot allò que vulguis canviar, tenint en compte què és el més necessari o urgent. És fonamental, també, saber la quantitat de diners que pots dedicar a la reforma i el seu cost. Una bona planificació t’ajudarà a prevenir despeses extres i, així, evitar sorpreses en el cost final. Aquest primer pas requereix d’un temps de reflexió molt important, i no cal decidir-lo ràpidament i amb pressa.
Un altre aspecte molt important, i que recomanem fer abans d’iniciar les obres, és: buscar inspiració. Com fer-ho? Molt fàcil!

  • Busca reformes reals que ja s’hagin realitzat.
  • Consulta plans i simulacions 3D.
  • Descobreix les últimes tendències en acabats.
  • Mira vídeos de reformes amb l’abans i després.

 

Tria a un professional

En reformar un pis antic, l’equip que contractis és el factor clau per a garantir l’èxit d’una reforma. T’assessorarà en tot moment sobre quines solucions són les més òptimes i t’ajudarà a estalviar costos posteriors. Segurament, el més convenient és recórrer al “boca a boca”, preguntar a familiars, amics o coneguts per una empresa o professional recomanable. Una vegada ho trobis, assegura’t d’obtenir un pressupost segellat el més detallat possible.

 

Com planificar una reforma d’un pis antic?

Planificar una reforma

En planificar una reforma d’un pis antic, hi ha uns certs elements tècnics que, encara que no són els més estètics, són molt funcionals i, per això, és important tenir-los en compte.

Mantingues els elements fixos

Tingues en compte que hi ha elements fixos que no s’han de modificar, com per exemple murs de càrrega, bigues o qualsevol altre element estructural. Se’ls pot treure molt de partit a l’hora de reformar un pis antic, per la qual cosa respecta’ls en la nova distribució!

Instal·la nous punts de llum

La il·luminació és un factor imprescindible per a aconseguir un ambient més càlid i còmode a la llar. Ens permet delimitar espais, potenciar unes certes zones i transmetre sensacions. Un habitatge ha d’estar ben il·luminat en tots els seus espais. Per això, és important instal·lar punts de llum on sigui necessari.

Millora l’aïllament tèrmic i acústic

Algunes cases antigues, amb el pas dels anys, deixen escapar la calor. Invertir en bons aïllaments per a optimitzar la despesa energètica del teu habitatge és un aspecte que agrairàs. A més, si el que cerques és un espai tranquil i privat, no oblidis reforçar l’aïllament acústic per a fer de l’habitatge el teu nou refugi.

No t’atabalis amb aquests consells tan tècnics! També hi ha altres processos més agradables de dur a terme en tot aquest projecte. Són tots aquells elements bàsics que marquen la diferència i estètica d’una llar.

Canvia sòls i pintura: és el més essencial!

El pas estrella en reformar un pis, i un dels més essencials, és canviar sòls i pintura. Aquestes dues accions rejoveneixen automàticament un habitatge, milloren l’ambient i confort de l’interior. Triar bé els colors de les parets és molt important per a afavorir l’estètica i decoració del pis. Quant als sòls, la fusta és un dels materials estrelles. No obstant això, amb el pas del temps, han anat apareixent diferents tipus de sòls que aporten molts beneficis: sòls tèrmics, sòls de ceràmica, etc. Quin prefereixes tu? És molt important que ho tinguis clar!

Reforma la cuina i bany, fonamental!

planificar reforma en Barcelona de cocina

Si aquestes dues estades no es poden aprofitar, t’aconsellem optar per una reforma integral canviant la distribució, sòls i mobiliari. El bany té moltes possibilitats: posar dutxaben lloc de banyera, canviar el lavabo o posar aixetes noves. És un espai important per a centrar-se en la decoració si el que volem és atorgar un toc més fresc a la llar i percebre sensació de neteja.

La cuina, com el bany, és un dels espais on fem més vida. No és només un lloc per a cuinar i menjar, sinó també és, en moltes ocasions, el punt de trobada amb la família, l’eix de la llar. Abans només era un espai on preparar aliments, avui dia és un lloc on crear i compartir. Al ser l’estada que possiblement més es fa malbè, requereix molta cura i manteniment. Per aquest motiu, és primordial centrar-se en la cuina al reformar un pis antic.

No obstant això, no és necessari desfer-se i canviar-ho tot! Si t’agrada l’estil vintage, pots conservar alguns elements d’última generació. És important que el teu nou habitatge conservi alguna cosa del caràcter de l’antiga, ja sigui mitjançant elements arquitectònics (sòls de mosaic, parets de pedra, columnes) o mitjançant simples detalls, com un llum. El toc que donaràs al teu pis serà molt únic i personal.

Participa en el projecte

Tens molts dubtes sobre com planificar una reforma a Barcelona? Quan començar-la? Aquestes són preguntes típiques que ens fem abans de començar. És probable que les obres durin més dels acords del principi, per la qual cosa tingues-ho en compte a l’hora de triar data d’inici. Sobretot, en tractar-se d’un procés complex, evita períodes d’estrès i molta feina.

Una vegada seleccionada la data d’inici, ja pots començar a seguir les recomanacions anteriors. És important que, quan ja tinguis clars tots els detalls i comenci l’obra, segueixis present en el projecte per a garantir que tot surti conforme el que es preveu. A més, transformar la llar en el qual has passat molts anys i vivències en un pis més actual i eficient és una experiència molt bonica veure.

Si estàs planificant la teva reforma i necessites assessorament de professionals, no dubtis a posar-te en contacte amb Nexdom. Estarem encantats d’ajudar-te!