Amb el pas del temps, els habitatges es deterioren de manera natural, la qual cosa incentiva les ganes de realitzar una reforma integral. Per a això, hem de considerar alguns aspectes de vital importància si volem evitar complicacions durant el procés. Planejar tots els passos a realitzar abans de començar l’obra és fonamental, i més encara en tractar-se d’un projecte una mica estressant per als seus habitants. En què consisteix una reforma integral?

Però abans de començar, és important recordar que una reforma integral a Barcelona és la renovació total d’un espai per a aconseguir un habitatge amb les condicions desitjades per a viure. En aquesta mena de reforma està implicada tota l’estructura de la llar. Ara sí, ja podem entrar en matèria i veure quines són totes les seves fases i temps. Ens centrarem, sobretot, en quin pot ser el preu en termes generals.

Fases d’un projecte

 Fases del projecte d'una reforma integral

Com hem comentat, fer una bona planificació és molt important. És primordial tenir clars els passos necessaris per a garantir l’èxit de la reforma. Obtenir els permisos d’obra és un pas previ a l’inici de les obres. El tipus de llicència depèn de la mena de treball a realitzar, per la qual cosa recomanem consultar un professional perquè tramiti aquestes paperasses. A continuació, passem al disseny. És important veure la idea plasmada en un pla per a poder corregir errors abans d’hora i saber en quin ordre es farà cada part del projecte.

Les parts més grans han de fer-se primer, com tot el referent a les bases de la casa. A més, hem de tenir en compte que poden realitzar-se modificacions en la forma en què l’habitatge es distribueix: canvis en les grandàries de les habitacions, obertures, enderrocament de parets, etc. Els canvis en la calefacció i aigua calenta, així com l’electricitat, també són una de les parts més grans d’una reforma. Això fa referència a la revisió i reparació de les instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas en cas de ser necessari. Una vegada decidida la distribució del nou habitatge, passem al treball de fusteria, que consisteix a avaluar la necessitat de retirar i col·locar finestres i portes, o canviar-les de lloc.

Quan totes les fases anteriors relacionades amb la infraestructura estan llestes, poden dur-se a terme les fases de pintura i decoració estètica. Aquesta última inclou la col·locació del mobiliari, dels electrodomèstics, equips de cuina, entre altres elements. És la fase en la qual la llar ja queda llesta per a ser habitada de nou.

Preu reforma integral

Un altre aspecte important és estimar els costos. En el moment de decidir el pressupost de la reforma integral, és bàsic tenir en compte una petita part per a despeses ocultes o imprevistos. L’aspecte econòmic d’una reforma sol estar subjecte, normalment, a tres condicions: zona de l’habitatge, qualitat dels materials i quantitat de treball que calgui realitzar depenent de les dimensions de l’espai. No obstant això, hi ha costos que són inherents a qualsevol reforma, com és la llicència d’obres, que costa uns 2.000 euros.

El que ens interessa en aquest apartat és veure el possible preu d’una reforma integral per a tenir una idea aproximada de la inversió que serà necessària realitzar. Aquest preu oscil·la entre els 2.000€ per a les reformes menys profundes, fins als 60.000€ en reformes molt completes amb els millors materials. De totes maneres, el més comú és trobar preus entre els 25.000€ i 35.000€. Per descomptat, aquestes dades són orientatives, per la qual cosa t’aconsellem que contractis amb professionals que puguin fer-te un pressupost personalitzat, concorde a les teves possibilitats i necessitats.

Quant temps triga una reforma integral?

Pressupost reforma integral

Un projecte de reforma integral requereix esforç, temps i treball. Cada projecte és diferent i necessita canvis diferents. Així doncs, el temps també variarà segons les diferents labors a realitzar. Per descomptat, com més gran sigui el pis, més temps es necessitarà. Un altre aspecte a considerar, encara que pot semblar que no tingui importància, és el clima. Si plou, les obres podrien retardar-se bastant. Per aquest motiu, els mesos més triats per a reformes són els de primavera i estiu. Finalment, els imprevistos també poden retardar una reforma.

En termes generals, els temps aproximats per a cadascun dels treballs són els següents: entre una i dues setmanes per a la demolició, dues setmanes per a la instal·lació elèctrica, dues setmanes més per al subministrament d’aigua i dues més per a la pintura de les parets. L’enrajolat comporta una setmana de treball per cada bany, els sòls una setmana més, i les finestres entre dos i tres dies.

A més, l’empresa amb la qual contractis l’obra és un element clau. Cerca professionals que tinguin experiència en el sector, i que brindin seguretat i garantia. Han d’escoltar les teves propostes i entendre de quina forma vols dur a terme la reforma. També, han de resoldre els teus dubtes en tot moment i fer-te el pressupost de la reforma integral el més ajustat possible als teus desitjos i necessitats. Al cap i a la fi, aquesta empresa serà l’encarregada de guiar-te en tot el procés de principi a fi.

Així doncs, una reforma integral es compon de diverses fases que cal seguir per a aconseguir el resultat necessari. És necessari realitzar uns passos previs de planificació per a poder passar, amb més garanties d’èxit, a l’anàlisi del projecte i tots els seus tràmits. Finalment, un dels passos més importants de tot projecte és la definició del preu de la reforma integral. Aquesta fase és la que més pot preocupar i atabalar a qualsevol persona però, com ja hem comentat, la clau està a compartir les teves preocupacions amb els professionals que decideixis contractar, i pactar el pressupost conjuntament. Esperem haver resolt tots els teus dubtes i haver-te donat l’empenta que necessites per a començar una reforma integral.

Al final, tot és començar, i volem posar-t’ho el més fàcil possible amb els nostres consells!

Posa’t en contacte amb Nexdom, si necessites un pressupost personalitzat. Els nostres professionals t’ajudaran sense cap compromís.