En els últims anys, al repte de trobar pis se li suma el de moblar-lo i posar-s’hi dins amb tot el que volem o necessitem. I és que cada vegada més els pisos tendeixen a espais únics i de tot just 40 o 50 metres quadrats, i encara que puguin ser molt moderns i acollidors, també poden ser difícils de decorar sense que semblin encara més petits ni un veritable caos.

Si aquest és el teu cas, pren nota, perquè encara que pugui semblar pràcticament impossible, amb alguns senzills trucs és possible convertir petits espais en grans llars.

Comença per crear major sensació d’espai:

1. Si les habitacions et semblen petites, elimina barreres. Tira envans que no siguin necessaris i elimina portes on no hagis d’usar-les. O si no vols treure les portes, també pots posar-les transparents o corredisses, que ocupen molt menys.

2. Aposta per les parets blanques o de colors clars. Encara que t’agradi el color, contribuiran a donar més sensació de llum i d’espai.
3. Posa miralls per crear sensació de profunditat i juga amb els mobles i els objectes de vidre.
4. Aprofita al màxim la llum natural i juga amb punts de llum artificial en racons o sostres per crear ambients.
5. No facis servir teixits pesats. Les cortines, les catifes i els coixins, millor que siguin de teixits lleugers que no sembli que ocupin espai.

Als espais petits, “menys és més”:

6. Com menys coses, més espai: posa només aquells mobles que realment necessitis
7. Busca mobles de disseny senzill, línies rectes i que siguin funcionals o multifuncionals. No hi ha millor invent per als espais petits que els llits amb canapè, els tamborets amb emmagatzematge, les taules extensibles o els sofàs llit, i n’hi ha per a tots els gustos i de tots els preus. Si els sostres són alts, també pot ser útil posar un llit elevat.
8. Oblida’t de les clàssiques habitacions i dóna’ls més d’una funció: Per exemple, un despatx o un vestidor amb un llit abatible poden ser una magnífica habitació de convidats, o un llit elevat amb una taula sota pot ser un dormitori i un espai de treball.

No posis límits a la imaginació quan es tracta d’emmagatzematge:

9. Utilitza racons i espais poc convencionals per posar-hi prestatges o lleixes: els racons, els capçals dels llits o sobre de les portes poden ser llocs ideals per posar prestatges o lleixes. Amb una mica de gràcia, a més de ser útils, quedaran decoratius.
10. Converteix en aliats els penjadors múltiples o els ganxos a l’interior de les portes dels armaris, són molt útils en els espais petits.

El nostre equip de professionals de NEXDOM, empresa de reformes de Barcelona, són experts en distribució d’espais per obtenir la major funcionalitat en un habitatge.