Sens dubte, el terra de fusta és un punt a favor per a moltes llars, per la seva calidesa i pel seu confort. No obstant això, escollir-lo pot ser tot un maldecap. Quin utilitzar? Parquet o tarima flotant? Molts dubtes i un gran treball per endavant, triar.

Fusta natural o sintètica?

Encara que cada casa és un món i trobar la millor opció depèn de cada cas, aquí hi ha unes pistes que t’ajudaran a simplificar el dilema.

Tipus de material

Determina l’aparença, però també la resistència, la qualitat, la durabilitat i, sobretot, el preu.

  • Parquet de fusta natural: és el més autèntic i també és el que dura més, ja que es pot rebaixar, polir i envernissar més d’una vegada. També és l’opció més cara. Pot ser de tarima massissa o multicapa, molt més assequible, i de diferents tipus de qualitat de fusta. El roure, per exemple, és molt resistent i s’aconsella per a llocs amb molt de moviment, mentre que la noguera és interessant per als llocs dins de casa teva on hi ha humitat.

  • Parquet laminat o sintèticlàmines de fusta premsades, sobre les quals s’enganxa una capa de decoració que imita la fusta. L’acabat el fa més resistent a l’aigua, al sol, a les cremades i als cops. La resistència a l’abrasió es classifica com a AC-3 (habitual per a llars), AC-4 i AC-5 (aconsellat per a locals comercials). No obstant això, no es pot rebaixar i quan s’espatlla, s’ha de canviar. Un dels seus principals atractius és que és més econòmic.

Quantitat de làmines i mida de les peces

Influeixen en la qualitat i el preu, però també en el disseny final.

  • Com menys làmines i de més gruix, més car és el parquet, però també dura més. El més habitual és el terra de tres làmines, amb una primera de fusta noble i les altres dues de material de menys qualitat.
  • Les peces poden tenir mides molt variables, des dels llistons rectangulars fins a les peces més grans similars a una tarima. En espais petits no són massa aconsellables les peces molt grans.

Tipus d’instal·lació

Pot ser més laboriosa i professional o més fàcil i assequible.

  • Encolat: és el sistema més tradicional i dels menys utilitzats actualment, encara que ofereix acabats millors i que duren més. Consisteix a enganxar les peces de fusta una per una. Atenció!, aquest sistema requereix una base de terra homogènia i en bon estat.
  • Tarima sobre llistons: les peces es claven sobre llistons de fusta separats entre si.
  • Tarima flotant: és el mètode d’instal·lació més fàcil i més popular, sobretot si l’instal·la un mateix. Els llistons van encolats o units entre si mitjançant un sistema de clic i no estan fixats directament sobre el terra. Es pot posar sobre qualsevol terra i només necessita una capa d’escuma al mig per reduir possibles imperfeccions i garantir l’aïllament.

Terres respectuosos amb el medi ambient

  • Les tarimes flotants són més econòmiques i també més ecològiques, ja que utilitzen menys fusta natural.
  • Alguns parquets disposen del certificat ecològic FSC o de la certificació europea PEFC, que acredita que la fusta procedeix de boscos sostenibles. El seu preu és més elevat.

L’equip de professionals de Nexdom et podran assessorar per escollir el tipus de terra més adequat a les teves necessitats.

Demana’ns pressupost