En planificar una reforma a casa, la idea de canviar envans de lloc sol estar sobre la taula. No totes les parets es poden tirar, clar, ja que algunes són imprescindibles per a sostenir el pes de l’estructura, però és relativament fàcil canviar envans de lloc, la qual cosa ens permet modificar el nombre d’habitacions o la seva superfície. No obstant això, els envans no són la nostra única opció: les parets de cristall tenen moltes virtuts, per la qual cosa són cada vegada més populars.

Necessites més informació en reformes integrals?

paredes-cristal

Quins són els avantatges de les parets de cristall?

Les parets de cristall faran de la teva llar un lloc molt més lluminós, ja que no hi ha res que exerceixi de barrera davant la llum natural. Són perfectes en apartaments petits i amb poca llum, o per a habitacions que no tenen finestres exteriors. Separen ambients, a diferència dels envans, permeten que passi la llum i fan que les habitacions semblin molt més espaioses.

T’interessa: Com separar ambients a casa?

paredes-cristal

Lluerna o vidre laminat?

Si volem instal·lar una paret de cristall, tenim dues opcions principals. La primera són els vidres laminats de seguretat, que són dues o més làmines de vidre que, en estar pegats amb alguna mena de material plàstic, el fan més segur i resistent als cops. Amb aquesta opció, la paret es converteix en una espècie de finestral. El seu principal avantatge és que augmenten la sensació d’espai: Tot sembla més gran i tot queda a la vista, com si fos una espècie de loft, però sense els desavantatges dels apartaments d’aquest tipus: les olors i els sorolls no surten de l’estada on es produeixin.

Més inspiració: Reformes d’inspiració mediterrània

paredes-cristal

D’altra banda, si el que busquem en instal·lar parets de cristall és simplement guanyar llum natural, la lluerna pot ser l’opció perfecta. En estar fets amb blocs de vidre, les formes i colors de l’habitació que hi ha a l’altre costat només s’intueixen, no es veuen, així que els espais continuen sent íntims alhora que es beneficien de la llum natural.

També és possible optar per opcions intermèdies, com a cristalls translúcids, i fins i tot combinar-les amb els envans, de manera que, en lloc d’una paret de cristall, instal·lem una espècie de finestra que recorri tota la part superior de la paret.

paredes-cristal

Què et sembla la idea de substituir els clàssics envans amb parets de cristall? Si trobes a faltar tenir més llum natural a casa, són la solució més evident.  Compta amb el nostre assessorament per al teu projecte, demana pressupost!