Per transformar l’aspecte de la llar no sempre calen grans obres que generen elevats costos i molèsties. De vegades, petites intervencions molt senzilles poden crear un efecte sorprenent.

Pinta el teu habitatge

Si has pres la decisió de renovar l’aspecte del teu habitatge, un dels factors imprescindibles als quals pots recórrer amb èxit, passa per canviar els colors de les parets. Si les parets estan en bon estat, podràs pintar-hi al damunt sense haver d’interrompre excessivament el dia a dia, encara que sempre convé netejarles abans per garantir el millor acabat possible.

A l’hora de pintar, el primer que has de tenir en compte són els colors que millor s’adapten a tu, a la teva família i al teu estil personal, així com les seves diferents propietats.

Colors neutres 

Si tries tonalitats clares i neutres com el blanc, el beix o grisos pàl·lids –ara, plenament de moda–, multiplicaràs la sensació de lluminositat i amplitud. Les pintures fosques habitualment funcionen millor en espais amplis i que tinguin una bona font de llum natural.

Tons freds i càlids

Els blaus transmeten serenitat, de manera que són ideals en espais que fomenten el descans, com ara sales d’estar i dormitoris. El verd, barreja de blau i groc, és una proposta equilibrada i molt positiva. Amb els grocs hi afegiràs calidesa; això sí, procura dosificar-lo; per exemple, en una sola paret. Vermells i taronges són molt energètics, utilitza’ls amb mesura en dormitoris. En canvi, poden donar un toc molt vistós a la teva cuina o sala d’estar.

Adéu al gotelé. Decideix-te, per fi, a eliminar el gotelé de les parets de casa teva, un recurs molt utilitzat en habitatges antics que actualment no gaudeix de bona acceptació.

Decora també amb la il·luminació

Per aconseguir un confort visual, aplica tres tipus d’il·luminació. 

General, per veure-hi i desplaçar-nos amb seguretat.

Puntual, que incideix sobre una zona concreta, per exemple un llum de lectura al costat del sofà.

Ambiental, que crea una atmosfera, més decorativa i menys funcional.

Un altre consell: instal·la sistemes d’il·luminació LED, que redueixen la factura de la llum i amb prou feines emeten calor.

Deixa’t assessorar pels professionals de Nexdom. Ells t’ajudaran a aconseguir un espai adaptat al teu estil i que cobreixi totes les teves necessitats.