Si tens la sort de disposar d’espai suficient per a tenir una habitació de convidats, decorar-la pot ser un veritable plaer.

Vols una habitació extra a casa? Aposta per una reforma!

decorar-habitacion-invitados

En primer lloc, és una cosa que pots fer al teu ritme i sense gens de pressa, la qual cosa no sempre succeeix amb la resta d’estades de la casa. Sí, per descomptat, podem esperar quant sigui necessari fins a trobar la catifa perfecta, però haurem de triar el llit o espais de magatzematge, no?

El segon avantatge és que pot ser una espècie de maqueta on provar estils i colors que et cridin l’atenció, però sense haver de comprometre’t del tot amb aquest tipus de canvis. Sempre, això sí, pensant en el confort dels nostres futurs convidats… Que són els qui gaudiran de l’habitació!

T’interessa: Els millors colors per a pintar un dormitori

decorar-habitacion-invitados

5 claus per a decorar l’habitació de convidats perfecta

I, ara, sí, amb els nostres amics en ment, veurem quines són les claus per a decorar una habitació de convidats:

Un llit de matrimoni

Si disposes de suficient espai i sempre que aquesta habitació estigui destinada exclusivament als convidats, és millor comptar amb un llit de matrimoni, i no sols per si vénen de dos en dos: una sola persona també dormirà molt més còmoda en un llit de matrimoni que en una individual.

Inspiració de dormitoris de somni

decorar-habitacion-invitados

Sofà llit o llit niu

Si necessites donar-li un ús a aquesta habitació quan no hi ha convidats (com a despatx, biblioteca o saló secundari, per exemple), un sofà llit o un llit niu (que amb uns coixins pot fer les vegades de sofà) són les solucions ideals.

Espai d’emmagatzematge

No oblidis afegir almenys un petit espai d’emmagatzematge, perquè els teus convidats puguin desfer la maleta, per petita que aquesta sigui. L’ideal és un petit armari on puguin penjar la roba, encara que, si no disposes de suficient espai, amb una còmoda pot bastar.

Colors a gust de tots

Una habitació de convidats és l’estada ideal per a experimentar amb noves tendències i colors, però sense passar-se: hi ha gent que és molt sensible a les sensacions que transmeten els colors i el nostre objectiu és que els nostres amics passin una bona nit. Tria colors neutres o no massa virolats, però, sobretot, tria una paleta de colors bonica i agradable en la qual no falti el blanc i els acoloreixis fusta.

Més inspiració: Els millors dormitoris en color blanc

decorar-habitacion-invitados

Els accessoris ideals per a una estada perfecta

Porta la teva habitació de convidats al següent nivell amb els accessoris: que no falti una tauleta de nit, un despertador, una safata per a les joies i una lampareta, per exemple: el mateix que necessites tu en el teu dia a dia. Tampoc està de més una cadira per a deixar la bossa o la roba del dia anterior, per exemple.

També pots guardar les tovalloles i llençols que reservis per als convidats en la mateixa habitació, perquè sempre estiguin preparades i netes. Deixa també algunes mantes extra, per als especialment frioleros… I no oblidis afegir algun detall com a veles o llibres, perquè se sentin com a casa.

decorar-habitacion-invitados

T’assessorem per a crear l’habitació perfecta

Quina seria la teva habitació de convidats ideal si el convidat ets tu? Pensa una mica en què t’agradaria trobar-te: això també t’ajudarà a decorar-la!