La reforma del bany és una de les obres que més dubtes i preguntes planteja. Quin és l’estat de les instal·lacions? Quant trigaran? Puc canviar-ne la distribució?… En aquest article tractarem de resoldre les més importants perquè puguis afrontar la rehabilitació de manera més senzilla i eficient.

Qualsevol tipus de reforma, especialment la d’un espai com el bany, planteja una sèrie de preguntes que necessiten ser resoltes per portar la rehabilitació a bon port. Conèixer quins són els mitjans de què disposem i les possibilitats reals de l’espai t’ajudarà a aconseguir el resultat desitjat. D’altra banda, definir el tipus de reforma, parcial o total, conèixer quins són els millors materials i quin tipus de distribució és la més adequada per dissenyar el teu nou bany és fonamental per crear un espai funcional, atractiu i amb el pressupost ajustat a les teves possibilitats.

Responem els teus dubtes i et proposem les millors solucions perquè tinguis més clar quins aspectes has de tenir en compte abans de començar amb la rehabilitació de la teva cambra de bany.

Trio dutxa o banyera?

Substituir la banyera antiga per una dutxa és una de les reformes parcials més habituals que es realitzen en l’actualitat. Es tracta d’una obra relativament senzilla i econòmica que aporta molts avantatges, entre els quals destaquen la funcionalitat, la confortabilitat i la cada vegada més important sostenibilitat.

Triar una dutxa en lloc d’una banyera permet alleugerir la cambra de bany, multiplicant la percepció d’amplitud de l’espai. A més, segons el tipus de materials escollits i l’estat de les instal·lacions originals, de vegades, el canvi d’un element per un altre pot fer-se amb agilitat. 

Banys més segurs i sostenibles

Dutxar-se en lloc de banyar-se suposa un important estalvi en el consum d’aigua, un aspecte també fonamental per tal de preservar la salut del medi ambient i fomentar un tipus de vida més ecològic i sostenible. Com a complement, es poden instal·lar estalviadors d’aigua a les aixetes, un sistema que redueix la quantitat d’aigua que es perd.

A més, comptar amb una dutxa multiplica la seguretat de la cambra de bany, especialment per a la gent gran, ja que la majoria de plats disposen d’un acabat antilliscant que evita possibles accidents domèstics.

Estat de les instal·lacions del bany

Probablement sigui un dels aspectes fonamentals que ens ajudarà a concretar si hem de fer una reforma total o parcial. Si l’estat de les canonades i desguassos és bo, podrem decantar-nos per un tipus de rehabilitació més superficial; mentre que, si les instal·lacions són molt antigues o són defectuoses, aleshores caldrà fer una obra major. En el cas dels habitatges amb més de 15 anys és possible que la instal·lació de fontaneria estigui obsoleta a causa de l’ús de materials com el plom o l’acer galvanitzat que, amb el pas del temps es poden arribar a oxidar i a espatllar.

Encara que una substitució total de les instal·lacions de la cambra de bany suposarà una despesa extra, amb el temps t’evitaràs fugues o ruptures provocades per la corrosió que tindrien com a conseqüència reparacions imprevistes més costoses.

A Nexdom t’ajudem i assessorem amb les reformes del teu bany.