A vegades, necessitem donar més autonomia als espais perquè la nostra llar s’adapti millor al nostre dia a dia. A vegades, simplement, volem que hi hagi independència entre dos ambients però mantenint la relació fluida entre tots dos. La veritat és que existeixen moltes maneres de separar ambients a casa sense necessitat de recórrer a una paret.
En ocasiones, necesitamos dar más autonomía a los espacios para que nuestro hogar se adapte mejor a nuestro día a día. A veces, simplemente, queremos que haya independencia entre dos ambientes pero manteniendo la relación fluida entre ambos. Lo cierto es que existen muchas formas de separar ambientes en casa  sin necesidad de recurrir a una pared.

Ideas para separar ambientes en casa

Quines formes tenim de separar ambients de manera senzilla?

La pintura

És un recurs ràpid i senzill per a ajudar-te a distingir atmosferes en un mateix espai o fins i tot per a emmarcar racons. Però si vols una separació més notòria, et proposem altres solucions.

Quins són els millors colors per a pintar les parets de casa?

Portes corredisses

És una de les favorites perquè amb un simple gest pots unir i separar espais. A més, no ocupen superfície i minimitzen les zones de pas. La nostra recomanació és que optis per portes de doble fulla, que obrin àmplies obertures.

Cómo separar ambientes

Murs de cristall

El mateix ocorre amb un tancament de cristall, que permet que dos ambients estiguin junts i separats alhora. És molt recomanable per al binomi saló-cuina, perquè aconseguim mantenir a ratlla olors i fums fora de les zones d’estar.

A més, gràcies a la transparència del vidre, la llum té barra lliure i això té una conseqüència directa: més amplitud visual.

Una llibreria

Ens referim a una feta a mida, perquè s’adapti millor i compleixi la seva funció de separador. Al mateix temps, et servirà per a guardar coses i decorar. Si és del mateix color que les parets, passarà desapercebuda mentre que si optes per un altre to, ressaltarà com a element diferenciador.

Ideas para separar ambientes de casa

Una barra com a nexe

Ja hem comprovat en altres articles el funcional que resulta una barra. Si la teva cuina comparteix escena amb el saló i sempre has volgut distingir tots dos ambients, recorre a un d’aquests elements: barra, illa o península. Dependrà de com siguin els teus espais i de quin sigui el seu ús.

Làmines en vertical

La cerca de calidesa i disseny en un projecte decoratiu ens porta moltes vegades a utilitzar la fusta, ja sigui en els revestiments interiors o sostres. No obstant això, també es poden emprar com a element separador, creant un efecte molt original. És més lleuger que un envà i tampoc resulta un obstacle per a la llum.

Canvi de sòls

Jugar amb el paviment no és només qüestió d’estètica. També pots distingir ambients dins d’un mateix espai si combines colors, canvies material, nivell de sòl o recorres a solucions més enginyoses com dibuixar una catifa de mosaic hidràulic per a traçar una zona concreta.

Separar ambientes: ideas

Un armari, un muret o un moble baix són algunes de les altres idees que podem trobar per a separar espais a casa. Fins i tot un parell de graons aconsegueix que es distingeixen dues zones per l’altura, sense perdre el nexe totalment.

En qualsevol cas, quan aconsegueixes crear diferents ambients, la teva llar es transforma i els moments que pots viure dins, també.

Demana’ns pressupost