La distribució, el tipus de mobiliari, o l’ús de gamma cromàtica i materials harmonitzats són alguns dels aspectes que ens permeten integrar, i fusionar la cuina amb la zona d’estar de forma equilibrada i funcional.

 

Els salons amb cuina oberta i el menjador són una de les alternatives més demandades en els nous models de reforma.
Des de Nexdom apostem per aquesta mena de distribució. Sempre tenim en compte que és necessari trobar un equilibri funcional i estètic entre els diferents ambients que conformen una única superfície.

Per a aconseguir-ho, és important triar mobiliari de cuina ben coordinat amb els mobles disposats en la zona d’estar, a més de dissenyar solucions que integrin en harmonia tots dos espais.

cocinas abiertas con salones

 

Salons amb cuina oberta: la distribució

Ja sigui en espais de grans dimensions com en superfícies de pocs metres, en els quals cuina i saló comparteixen una mateixa estada de forma integrada, és necessari planejar al detall el tipus de distribució més eficient, perquè cada ambient pugui complir perfectament la funció que precisa.

Aconseguir que la visió global de l’espai es vegi neta i perfectament organitzada, té molt a veure amb el mobiliari de cuina triat, però també amb el tipus de distribució seleccionat.
Per això, és important dissenyar una distribució que compleixi amb les exigències i els requeriments imprescindibles, i amb una gran capacitat d’emmagatzematge, perquè sigui possible tenir sempre la cuina perfectament ordenada.

 

Les illes de cuina són un gran recurs per als espais amb salons amb cuina oberta, tant a nivell distributiu com per la seva funcionalitat, ja que ens permeten disposar d’una superfície de treball extra, comptar amb una zona de barra i delimitar els ambients, sense contaminar l’estètica i el disseny de la zona d’estar.

 

Les illes de cuina són un element distributiu de gran valor pel seu aspecte més funcional, ja que ens permeten disposar d’una superfície de treball extra, comptar amb una zona de barra i delimitar els ambients sense contaminar l’estètica i el disseny de la zona d’estar.

Aquest tipus de peces són aptes tant per a cuines obertes amb salons de grans dimensions com per a espais més petits, apartaments o segones residències. Tan sols és necessari adaptar les proporcions de l’illa de la cuina a l’espai disponible, tenint en compte que les mesures d’una illa no haurien de ser inferiors als 90 cm d’ample i 120 cm de llarg, perquè sigui realment eficient. A més, és necessari calcular que al voltant de l’illa hem de deixar, almenys, 100 cm de distància lliure per a poder moure’s còmodament i obrir els calaixos, armaris i electrodomèstics sense impediments.

Una illa més estreta —adossada a una de les parets laterals— és també una bona solució si els metres escassegen i volem separar visualment la zona de la cuina de la del saló i comptar amb una superfície de treball extra o una còmoda barra per als desdejunis i menjars del dia a dia.

En cas de no disposar de l’espai necessari, podem prescindir d’aquests elements i distribuir naturalment, en forma d’O, en L o en línia; i utilitzar altres recursos per a separar visualment la cuina del saló, col·locant una taula de menjador o utilitzant la posterior del sofà com a element de separació.

 

Potser t’interessa: Cuines amb illa: la clau per aprofitar l’espai

 

Disseny i mobiliari de la cuina

espacios salones con cocina

 

En aquesta mena d’espais integrats de salons amb cuina oberta, és fonamental decantar-se per materials i acabats que segueixin una mateixa línia estètica en els diferents ambients, per la qual cosa si en el saló destaca un estil contemporani, és preferible que per al disseny de la cuina utilitzem un tipus de mobiliari també de tall actual.

Per a evitar que l’espai es vegi sobrecarregat, des de reformes de Barcelona Nexdom et recomanem que evitis l’ús de mòduls superiors excessivament pesats a nivell visual. Si comptes amb suficient espai de magatzematge, pots prescindir d’aquests mòduls superiors, íntegrament o en una part, i substituir-los per algunes baldes expositives, que sempre i en qualsevol cas hauran d’estar perfectament ordenades.

Si necessites afegir mobles superiors, tria dissenys visualment molt lleugers que es funden amb el color de la paret triat, amb fronts llisos i, si és possible, sense tiradors; d’aquesta manera aconseguiràs crear un efecte de continuïtat molt afavoridor.

Aplicar el mateix tipus d’acabats del mobiliari del saló a la cuina és també una solució molt decorativa, per la qual cosa si comptes amb una gran llibreria en la zona d’estar pots integrar aquesta peça en la cuina, de manera que aconseguiràs que els dos ambients es fonen en un només.

 

Salons amb cuina oberta: paviments unificats

Instal·lar el mateix tipus de sòl en tota la superfície, tant la que ocupa la zona de la cuina com la d’estar, també resulta molt eficaç per a crear aquesta sensació de continuïtat en un saló amb cuina oberta.

En espais oberts és imprescindible mantenir un ordre impecable, de manera que els diferents ambients puguin conviure de forma organitzada i en harmonia.

Això sí, tingues en compte que no tots els paviments són aptes per a la seva col·locació en una zona en la qual es genera molta condensació i humitat com la cuina, per la qual cosa hauràs d’apostar per sòls laminats, vinílics o porcelànics, amb capacitats hidròfugues per a evitar que s’espatllin en poc temps.

 

Salons amb cuina oberta: gammes cromàtiques

Cocinas y salones juntos

 

Les tonalitats que triïs per a decorar la zona del saló també hauran de ser presents, d’una manera o un altre, en la cuina, de manera que aconsegueixis dissenyar un sol espai harmònic i equilibrat en el qual no hi hagi contrastos desafortunats.

Així doncs, et recomanem que et decantis per colors neutres per a les parets, les peces de major volum —tant per als mobles del saló com en els fronts del mobiliari— i els materials de la cuina com la placa de cocció i quadre de comandament, podent afegir detalls cromàtics més atrevits en els accessoris i complements tèxtils que vesteixen la zona d’estar o decoren la cuina.

L’autèntic secret perquè tots dos ambients convisquin en harmonia radica en l’ordre; procurar que les plaques de cocció estiguin sempre buidades i perfectament organitzades es converteix en un encert assegurat.

 

Si necessites informació sobre qualsevol reforma integral a Barcelona o voltants, no dubtis a posar-te en contacte amb Nexdom. Estarem encantats d’ajudar-te.