La decoració d’inspiració japonesa està cada vegada més de moda, i no ens estranya: el minimalisme i la simplicitat d’aquest estil decoratiu dóna uns resultats excel·lents, encara més en el cas d’un dormitori, en el qual és important sentir-se relaxat i en equilibri. Aquest elegant estil inspira molta calma, una cosa essencial en el cas de l’estada de la casa en la qual dormim.

 

Necessites una reforma per a tenir l’habitació dels teus somnis? Compte amb nosaltres!

 

Estàs decidit a crear un dormitori d’estil japonès? No et perdis aquests consells:

 

5 ideas para crear tu dormitorio de estilo japonés
Imprescindibles per a una habitació d’estil japonès

Un tatami

L’element clau de tot dormitori d’inspiració japonesa és el tatami, és a dir, un llit baix, sense potes, en la qual el matalàs està gairebé directament en el sòl. Per descomptat, el tatami japonès serà una mica més difícil de trobar, però tampoc el necessites. Avui dia hi ha moltes opcions de bambú i de fusta, sense potes, que aporten el mateix efecte. També n’hi ha amb magatzematge o prestatgeries sota, per a aquells que necessitin aprofitar l’espai de sota el llit. Aquest tipus de llits ajuden a aconseguir aquest efecte minimalista, ja que, en ser més baixes, deixen el dormitori molt més buidat.

 

Més inspiració: Claus per a aconseguir l’estil wabi-sabi 

 

5 ideas para crear tu dormitorio de estilo japonés

Cerca la simetria…

En la cultura japonesa, la simetria representa l’equilibri de les forces, per la qual cosa és important que la tinguis en compte a l’hora de decorar el teu dormitori. Col·loca el llit enmig de la paret, i no al costat, i cuida que hi hagi elements amb el mateix pes visual en tots dos costats.

…I la simplicitat

Per descomptat, els japonesos són els reis del minimalisme, així que limita’t a incorporar elements funcionals i a mantenir els purament decoratius en un mínim.

5 ideas para crear tu dormitorio de estilo japonés

 

Colors neutres i contrastos

Per a decorar el teu dormitori amb estil japonès hauràs de limitar-te a usar colors neutres, com a blancs, marrons i, potser, grisos. Una altra característica d’aquest estil és el contrast entre els colors foscos (marró fosc o negre) i el blanc, així que, si vols que sigui el més japonès possible, és també una altra possibilitat a tenir en compte.

5 ideas para crear tu dormitorio de estilo japonés

Pantalles shoji

Finalment, pots col·locar una pantalla shoji a manera de porta o de paret. Com estan fetes de paper d’arròs, deixaran passar la llum, així que a més podràs gaudir de molta llum natural.

Què t’han semblat aquests consells per a crear un dormitori d’estil japonès? Preparat per a posar-te a la feina?

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]