El modern també pot ser acollidor, rústic o fins i tot natural. Com a prova d’això, la nostra selecció de propostes en les quals aquests espais poden ser tan confortables i personals com molts altres estils.

Necessites assessorament per a reformar el saló? Demana pressupost sense compromís!

Hi ha salons per a tots els gustos, però si vols aconseguir un look modern, el primer punt de partida és començar a construir-lo amb una base atemporal. Així podràs anar adaptant-la al ritme de les tendències que van i vénen.

La decoració d’estil modern va sorgir a mitjan segle XX, per a proposar altres opcions oposades a les més clàssiques. Actualment és una de les més triades per aquelles persones que volen donar-li al seu saló un aire més contemporani. La seva versatilitat és un bon reclam, perquè resulta fàcil adaptar aquesta tendència a les necessitats i gustos de cadascun. Per això, resulta impossible trobar dos salons moderns iguals.

Avui li dedicarem el temps que es mereix a aquesta part de la casa, on tants moments en família es viuen. Si et quedes, compartirem les últimes tendències per a aconseguir salons moderns.

 

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

Salons moderns sí, però no impersonals

Aposta per les línies rectes

Els salons moderns cedeixen tot el protagonisme a les línies rectes, des dels sofàs i les butaques, fins i tot en els mobles com l’armari i la llibreria. Són aquestes línies pures les que creguin una atmosfera neta i atemporal. Es tracta d’una tendència que té molt a veure amb el minimalisme i l’estil nòrdic, encara que no és necessari cenyir-se a aquest estil per a aprofitar els efectes i les sensacions d’ordre i neteja que proporcionen les línies rectes.

T’interessa: Decorar el teu saló al més pur estil minimalista

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

En el saló: menys és més

Decantar-se per poques peces però ben triades, pot ser la fórmula de l’èxit, una altra tendència de tall clarament minimalista. Un sofà raconer, per exemple, sempre és una bona opció perquè a més, saca partit a l’espai o una taula de disseny per a un saló menjador. En els casos en els quals ens decantem per pocs elements però ben triats, convé triar mobles i elements decoratius amb personalitat, que cridin l’atenció, perquè el resultat no sigui avorrit.

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

Però si es tracta de llums…

La situació és diferent perquè, en aquest cas, quantes més millor. Omple el sostre de models diferents i cridaners. Una idea atrevida que encendrà la inspiració en el teu saló.

Més informació Què hem de tenir en compte per a la decoració del saló?

 

Pensa en els tèxtils

Són els teus aliats per a modificar la decoració sense grans canvis. Pensa en els coixins, les catifes o les cortines… El seu paper és fonamental perquè a més d’afegir calidesa, aporten molts matisos i defineixen l’estil. Són també una excel·lent opció per a donar color o afegir un toc disruptiu a la paleta de colors.

Sense deixar de costat la personalitat, un saló modern s’inspira en el minimalisme i en la força dels colors per a crear harmonia.

Guia per a triar el color perfecte per a les parets de la teva llar

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

Una paret per a inspirar-te

Els quadres per a decorar són una de les millors opcions. Juga a combinar quadres, rellotges, marcs, llums i fins i tot dibuixos dels més petits de la casa. Per a això no hi ha normes: juga amb les possibilitats fins a trobar la fórmula que més t’agradi en combinar la pintura, el paper o fotografies. Pots triar un quadre gran i cridaner que domini tota una paret o optar per cuadritos més petits i jugar amb l’asimetria, els colors, els motius… Una bona opció és fer una foto de la paret que vols decorar i provar diferents coses fent fotomuntatges per a decidir què t’agrada més.

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

I una altra paret per a ser diferent

Arribats a aquest punt, és inevitable parlar de les parets cobertes amb paper pintat. Són la nostra opció número u per als salons moderns. Els estampats tropicals i plens de color són un encert segur. Ens agraden perquè afegeixen valor, són fàcils d’instal·lar i renoven l’aspecte global d’un habitatge de manera ràpida i econòmica. Si no t’agraden els motius tropicals, avui dia és molt senzill trobar paper pintat de tota mena, llisos, amb motius geomètrics, estampats… Una altra opció és simplement pintar la paret d’un color diferent a la resta del saló que encaix o que trenqui amb la paleta de color.

Tendència: Salons pintats en dos colors

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

Una escultura original

Recordes que parlàvem dels avantatges d’incorporar pocs elements però ben triats? Una escultura original i bonica pot donar-li al teu saló tota la personalitat que necessita.

Grans vidrieres per a tenir un saló lluminós

La llum natural està més de moda que mai: si tens la possibilitat de fer una petita reforma, res modernitzarà el teu saló com un gran finestral que doni al jardí, que així serà gairebé com un gran quadre paisatgístic. A més, la llum natural farà el saló més càlid i acollidor, convertint-lo en un lloc ideal per a llegir i relaxar-se. Fins i tot pots crear un menjador exterior per als mesos més càlids.

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

Un moble diferent: el carret típic dels bars

No parlem d’un sofà ni d’una butaca o una taula auxiliar. Ens referim a un carret, una peça menys tradicional però que s’ha colat en la nostra llista de favorits per la seva aportació estètica i per la seva funcionalitat. Pot ser un lloc per a guardar l’ampolla i la glaçonera o simplement per a deixar una làmina amb missatge. Has fitxat el teu?

Disrupció en els mobles

I tornant als mobles tradicionals, una bona manera d’aconseguir un resultat modern és incloure un moble que trenqui amb l’estil de la resta de la decoració. Per exemple, si en el nostre saló dominen les línies rectes, un sofà de formes arrodonides pot ser l’element clau que li aporti aquest toc modern que busquem.

 

10 ideas de decoración para salones modernos en 2021

 

Has pensat a afegir un suro?

No ens estranya que s’hagi posat de moda. És flexible, lleuger i encara que la seva aparença és humil, té un gran potencial. Aquest material és present en molts dels elements decoratius i de mobiliari, aportant un toc d’originalitat que sempre és benvingut. És un element ideal per a posar fotografies o recordatoris, i, a més, els que es cansin fàcilment de la decoració de les seves cases podran anar fent canvis constantment.

 

Ordre i senzillesa: la millor manera de crear el saló ideal

En aquesta mena de decoració, es pot jugar amb altres estils molt afins com el wabi-sabi. Tots tenen en comú una posada en escena simple, on l’ordre transmet una sensació de calma a la qual no podem ignorar, quan arribem a casa després d’un llarg dia.

 

És hora de ser atrevits!

Quan sàpigues quines són les tendències, arriba el moment més important: deixar la teva petjada. I és que la teva personalitat ha de reflectir-se en cada racó del teu saló. Atreveix-te a barrejar tradició amb modernitat o a combinar peces exclusives amb altres d’herència familiar. Per exemple, pots canviar radicalment el saló si decores de manera original la xemeneia.

Si estàs buscant idees de salons moderns per a una reforma, aquests són nostres MUST NEEDS per a inspirar-te. L’equip de interioristas i arquitectes de NEXDOM està a la teva disposició per a ajudar-te en el teu projecte de reforma però recorda que després arriba la part més emocionant: que el teu saló s’ompli de vida.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]