No és vermell ni taronja. Tampoc és marró. El color terracota podria definir-se com un color torrat i càlid, mescla dels dos primers i amb un toc del segon. El que sí que és segur és que es tracta d’un color sorprenentment adaptable a diversos estils de decoració… i que torna a estar de moda.

T’interessa: assessorament per a les parets de llar

terracota-color-tendencias

Per què és tendència el color terracota?

La moda del color terracota està relacionada amb l’èxit dels tons terra en els últims anys, sobretot en la pintura de les parets. Es tracta d’un color càlid i original, encara que ha de combinar-se amb cura, com succeeix amb els colors foscos.

Un excés o una mala combinació de colors podria tenir com a resultat una estada fosca en la qual el terracota es “mengi” tots els elements de la decoració. 

No obstant això, si es fa amb gust i mesura, el terracota aporta una originalitat i una calidesa excepcionals. A més, no tots els tons terracota són igual d’intensos: pots trobar terracotes en tons més clars que aportin llum alhora que calidesa.

El terracota no és tendència només en decoració: també ho és en moda. En els últims anys, els colors propis de la naturalesa han guanyat protagonisme, i el terracota és una mostra d’això.

Més tendències!

Com introduir els colors pastel en la teva llar?

Aposta pel color blau per a les parets de la teva casa

terracota-color-tendencias

Idees per a incorporar el color terracota a la teva llar

Ja t’has decidit pel terracota? Aquí tens algunes idees per a decorar amb aquest color.

Perfecte per a una decoració rústica

Encaixa a la perfecció amb l’estil rústic, ja que és el color de l’argila i del camp. Si vols decorar la teva casa d’una forma tradicional alhora que atemporal, és una opció excel·lent. També queda fantàstic amb els motius decoratius ètnics.

Parets decorades amb fusta per a una llar rústica

terracota-color-tendencias

Combina-ho amb beiges, grisos o fustes…

Una paleta de colors en la qual el terracota sigui el protagonista no és fàcil d’aconseguir. Els colors neutres seran els teus millors aliats, ja que combinen a la perfecció amb un color amb tanta força i personalitat.

O amb verds i corals!

Si busques una paleta de colors més cridanera, el terracota també fa bona parella amb els tons corals clars i fins i tot amb els verds, encara que et recomanem triar els uns o els altres per a evitar un resultat massa estrident.

Tendències: cuines en tons verds 

Parets o tèxtils

El terracota és popular especialment en el color de les parets, sobretot en sales d’estar i dormitoris, però resulta molt elegant també en els tèxtils: fundes nòrdiques, coixins, sofàs i fins i tot catifes són superfícies excel·lents per a aportar-li aquest to vermellós a la teva llar.

terracota-color-tendencias

Posa-ho en el sòl

El terracota torna a ser tendència, però hi ha un element de la decoració en el qual mai va deixar de ser-ho… Els sòls! Les rajoles de terracota són un clàssic i un valor segur, a més d’un exemple de per què aquest color s’emporta tan bé amb la decoració d’estil rústic.

Necessites assessorament per al teu projecte d’interiorisme? Contacta amb nosaltres!

Què li dius al terracota, sí o no? Com veus, es tracta d’un color que permet opcions molt diferents i que, a més, pots fer-te a la teva mesura. A l’ésser una mescla entre vermell, marró i taronja, pots buscar el matís que més t’agradi. A nosaltres ens encanta!