Descobreix quines són les més importants i imprescindibles tendències en reformes integrals perquè puguis gaudir d’una llar a l’última, més funcional i estètica.

Per a gaudir d’un habitatge actualitzat, i d’acord amb les noves necessitats que hem descobert després de mesos de confinament, a vegadesresulta evident que requerim intervenir en la nostra llar a partir de la realització de reformes parcials, o integrals.

 

Tendències en reformes integrals: els espais oberts

tendencies en reformes integrals

 

Durant l’any 2022 els espais oberts continuen sent una de les principals tendències en reformes integrals, especialment en aquelles llars de dimensions més reduïdes en les quals es busca guanyar espai i gaudir de major funcionalitat. Definitivament, la separació d’espais ha quedat enrere, i el concepte ‘open space’ guanya adeptes dia a dia. Gràcies a l’obertura d’espais en estades principals com la cuina, el saló i el menjador, aconseguim generar major sensació d’amplitud de l’espai, a més multipliquem la lluminositat. A més, l’absència d’envans permet que la llum natural arribi fàcilment a tots els racons.

Distribuir correctament un espai obert també permet facilitar la mobilitat pels tres ambients i fomenta la conversa i la participació en família. I això, en aquests temps, sens dubte és un valor afegit.

Tendències en reformes integrals: una il·luminació natural

Un altre must en tendències de reformes integrals d’enguany, és la il·luminació natural. El fet d’haver estat tant de temps tancats a casa, especialment en habitatges sense terrassa o balcó que ens permetés gaudir d’una manera o un altre d’una sortida exterior, ha provocat que valorem molt més la llum natural.

Per això, és molt freqüent que en l’actualitat una de les reformes més demandades sigui la instal·lació de grans finestrals que permetin l’entrada, i la fluïdesa de la llum del sol en tot l’habitatge, convertint cada espai en un lloc més agradable i acollidor. A més, hem de tenir en compte que la incidència de la llum del sol ofereix un important estalvi energètic, ja que serveix de suport per a escalfar l’habitatge de manera natural, reduint l’ús de la calefacció durant els mesos més freds de l’any, i ens permetrà gaudir de més hores de llum sense necessitat de connectar l’electricitat, evitant així el consum elèctric que produeixen en estar enceses.

En qualsevol cas, és imprescindible instal·lar una bona fusteria que permeti aïllar l’interior de l’habitatge. La més utilitzada és la d’alumini, fusta i PVC.

En el cas del PVC, al ser un material no conductor, proporciona un major nivell d’aïllament quan les temperatures són baixes, per la qual cosa s’aconsegueix un estalvi substancial de calefacció a l’hivern. També és un material especialment eficient durant els mesos més calorosos de l’any, si es disposa d’aire condicionat.

Si optem per les fusteries d’alumini, encara que condueixen més la calor, podem triar un sistema de tancament abatible amb trencament de pont tèrmic, que també servirà per a aconseguir un major nivell d’aïllament.

 

les tendències en reformes integrals 2022

 

Banys tipus spa i elements de color negre

Els banys han deixat de ser estades secundàries i fosques per a convertir-se en espais principals, en els quals gaudir de grans moments de relaxació a casa, així com un bàsic en les reformes integrals d’enguany. Per això, una de les reformes integrals o parcials de tendència és la reconversió del bany tradicional en un spa domèstic.

Encara que en banys de petites dimensions és habitual apostar per la substitució de la banyera per una dutxa equipada amb columna d’hidromassatge, en banys de grans dimensions no podem obviar les banyeres com l’eina ideal que ens permet desconnectar, i gaudir d’una estona agradable sense necessitat de sortir de casa.

Quant a gammes cromàtiques de tendència, podem afirmar que, tant en banys com en cuines, el color negre s’ha convertit en un imprescindible, ja sigui per a aplicar-ho a manera ‘total black’, creant una uniformitat cromàtica absoluta en l’espai, o simplement amb la col·locació de petits detalls en aquest color.

Si apostem per aquestes tendències en reformes integrals, aconseguirem donar un canvi radical a l’estètica de la nostra cuina o bany, encara que serà imprescindible determinar si preferim decantar-nos per un acabat mat o brillant. Si busquem un acabat més actual, des del departament de reformes i interiorisme, Nexdom ens recomanen el lacatge o brillant com la millor opció.

En el cas de preferir dotar a la nostra cuina o bany d’una estètica més nòrdica o vintage, és preferible triar la versió mat. Encara que pot semblar arriscat, el negre és un color elegant, sofisticat i versàtil que permet crear espais únics i personalitzables, fàcilment combinables amb altres colors, textures i materials.

 

reformes integrals i reformes de bany

 

Els tancaments de vidre

Els tancaments de vidre són una altra de les grans tendències en reformes integrals i decoratives del 2022. Un tancament ens permet gaudir de l’exterior en qualsevol època de l’any, sense importar si fa fred o calor i, a més, permet augmentar l’espai útil de la llar, ja que podem habilitar aquesta terrassa com a despatx, sala de jocs, zona d’office, etc., un avantatge a tenir en compte, especialment en el moment de reformar habitatges petits.

Els tancaments d’aquest tipus resulten també molt útils en espais interiors, com la cuina, per exemple, ja que en substituir algun envà per un tancament envidrat, podriem aconseguir multiplicar la sensació d’amplitud. A més, ens ajudarà a aconseguir una major lluminositat en la nostra cuina, permetent el pas de la llum natural alhora que estalviarem en el consum d’energia.

Un altre benefici que s’aconsegueix és la continuïtat visual, ja que sembla que la cuina s’obre al saló, mantenint una certa privacitat entre espais i evitant que els fums i olors de la cuina es propaguin per la resta de la nostra llar.

Si estàs buscant és una empresa de reformes a Barcelona, a Nexdom et podem ajudar. Si vols adaptar la llar a les teves necessitats i a les de la teva família, només hauràs de preocupar-te de gaudir del resultat final.