Estàs pensant a redecorar? T’has cansat de l’aspecte de la teva casa i vols fer-li una bona rentada de cara? Si és així, llegeix aquest article sobre les tendències en decoració que ens portarà la temporada primavera-estiu de 2021 abans de posar-te a la feina!

Vols renovar-la completament? Necessites una reforma integral!

Volta a la naturalesa

Potser és perquè l’any 2020 tots passem a casa més temps del compte, però la tendència dominant en el 2021 és, sens dubte, la volta a la naturalesa en tots els seus vessants. Plantes, colors neutres, materials naturals… Si vols redecorar la teva casa perquè estigui a l’última moda, has de buscar la inspiració a l’altre costat de les parets.

Fusta, ara i sempre

Per descomptat, en un estil en el qual triomfi el natural, la fusta serà sempre la reina. Tria bonics mobles de fusta massissa que tinguin personalitat i protagonisme, com una taula de menjador d’una fusta en to càlid. No tinguis por de combinar mobles de diferents fustes i colors.

Inspiració: parets decorades amb fusta

Colors neutres i lluminosos

Els tons neutres i càlids continuen sent tendència, i això és tot un avantatge, ja que, a més de ser molt fàcils de combinar en qualsevol paleta de colors, són atemporals. El blanc ja porta molt temps de moda i així continuarà sent; en la temporada primavera-estiu, ve acompanyat dels beiges i els grisos.

T’interessa: Dormitoris en tons blancs perfectes per a relaxar-te

I què hi ha dels tocs de color? Aquests tampoc s’allunyen molt del natural: combina els teus neutres amb blau turquesa, verd oliva o verd ampolla. Si busques colors més càlids, el terracota també va guanyant cada vegada més protagonisme en la llista de colors més desitjats.

Com introduir el terracota en la teva llar?

Fibres naturals i artesanies

Els detalls de la decoració segueixen, per descomptat, la mateixa línia d‘inspiració natural: tria llanes per a la primera part de la primavera, que és una mica més freda (per exemple, per a la manta del sofà) i després deixa pas al lli, el jute, el ratán o fins i tot el vímet per a cadires o llums.

La tendència principal per a aquesta primavera-estiu: l’estil Wabi-Sabi

Una altra tendència que, a més d’estètica, és solidària i sostenible és la decoració amb artesanies. A més d’obtenir elements únics i amb personalitat, estarem ajudant a petits artesans i comerços en aquests temps tan difícils. Pensa, per exemple, en atuells de ceràmica, rams de flors seques o jardineres de fang o argila, que, a més, et permetran alegrar la teva llar amb plantes de tota mena, alguna cosa que també és tendència.

Més idees per a aquesta primavera: aposta per crear un jardí vertical interior!

Tendències en reformes per a aquesta primavera-estiu

Si estàs pensant en una rentada de cara una mica més profund i t’atreviràs amb una reforma, tingues en compte que el open concept continua guanyant terreny als tradicionals envans.

Com separar ambients en una casa oberta?

Espais polivalents

Una cuina oberta, una cortina o porta corredissa per a separar el saló del menjador o unir-los segons convingui, substituir un envà per un cristall opac o transparent que deixi passar la llum… El confinament ha modificat els nostres hàbits, així que, quin millor moment per a adaptar la nostra llar a les nostres noves necessitats?

T’interessa: Com tenir una casa amb espais oberts?

Senzillesa

I, entre les moltes coses que ens ha ensenyat el temps excessiu que hem passat tancats en quatre parets, ara sabem millor que mai que menys és més. Els espais saturats s’han convertit en enemics del nostre benestar, així que el minimalisme està guanyant cada vegada més força. L’objectiu és un espai on no falti però tampoc sobre res, on tot tingui la seva funció.

I tu, t’apuntaràs a aquestes tendències en decoració primavera-estiu de 2021 o prefereixes nedar a contra corrent?