La cuina s’ha convertit en l’autèntic cor de casa, l’espai fonamental en el qual compartim vida i gaudim amb la família o amb els amics i, per descomptat, on cuinem. T’expliquem quines són les propostes decoratives de moda per dissenyar les cuines del segle XXI.

Els millors materials per als taulells

Les tendències decoratives actuals reforcen la presència de materials tradicionals de procedència ecològica, com ara les pedres naturals, entre les quals destaquen el marbre i el granit.

Marbre

El renaixement del marbre ve provocat per la moda de les cuines de tall nòrdic, estil decoratiu en què predominen els materials naturals com la fusta i les pedres. Tant en la seva versió més autèntica com en les superfícies compactes que n’imiten fidelment l’acabat i la textura, el marbre aportarà un toc d’exclusivitat i distinció a les superfícies de la teva cuina, de manera que el conjunt es veurà reforçat.

Higiènic i resistent, es pot tacar en entrar en contacte amb àcids i olis, per la qual cosa et recomanem anar amb compte i netejar-lo com cal. Hi ha la possibilitat de polir-lo per recuperar-ne la bellesa original.

Granit

Sòlid i natural, el granit torna a ser un material de moda per a les superfícies de la cuina. Molt resistent a la calor, podràs deixar-hi estris calents sense cap problema. Les versions més exclusives de granits compten amb tractaments antitaques i el converteixen en el producte més bell i funcional.

Campanes: disseny i funcionalitat

Una correcta extracció de fums et permetrà gaudir al màxim de la teva cuina; eliminar les olors i fums, especialment en espais integrats, es converteix en un aspecte fonamental. Els nous models de campanes extractores compten amb motors silenciosos i dissenys sorprenents que, en alguns casos, semblen objectes decoratius ben originals.

Extractors de sostre

Aquest tipus d’extractor resulta ideal per col·locar sobre illes o penínsules, especialment en cuines de tall actual, ja que resulten elements discrets que no trenquen amb la continuïtat visual i el disseny de l’espai. Compten a més amb focus halògens per il·luminar correctament la zona de cocció i poden instal·lar-se en cuines amb sostres llisos.

Campanes de recirculació

La seva silueta s’assembla més a un llum de sostre de disseny que no pas a la clàssica campana extractora. Es tracta d’una solució flexible, apta per instal·lar-la a pràcticament qualsevol ubicació, ja que els models de recirculació d’aire no necessiten una sortida de fums a l’exterior, tal com succeeix en les campanes tradicionals.

Aquests models purifiquen i eliminen les olors dels habitatges que no compten amb una sortida a l’exterior, a causa principalment del fet que s’ha modificat l’espai destinat a la cuina o s’ha canviat l’ús general de local a habitatge. A més, aquestes campanes suposen una autèntica revolució estètica.

Recorda que a Nexdom et podem assessorar sobre les reformes de la teva cuina, sense cap compromís.