En Nexdom som especialistes en reformes i reformes integrals i, encara que treballem en diversos municipis de Catalunya, és a Barcelona on hem desenvolupat la major part del nostre treball. Això no sols ens converteix en profunds coneixedors dels barris i les zones de la ciutat, sinó que ens ha ajudat a trobar les claus per a reformar els pisos d’estil modernista sense que perdin la seva essència. Continua llegint si vols saber com ho fem!

Com reformar un pis modernista a Barcelona

Així doncs, què hem de tenir en compte a l’hora de reformar un pis modernista de Barcelona? Aquests són els cinc reptes amb els quals més sovint ens hem trobat:

La redistribució de les habitacions

En una reforma integral d’un pis modernista, no ens salvem d’una redistribució d’habitacions. La distribució clàssica d’aquesta mena de pisos no és molt pràctica, ja que està basada en una profunda divisió dels espais, amb llargs passadissos, habitacions i banys petits. Avui dia, preferim els espais més grans i diàfans, per la qual cosa tirar algun envà serà gairebé obligatori.

Modernismo: las claves para reformar un piso modernista en Barcelona

La millora de l’aïllament acústic i tèrmic

Quan es van construir aquests pisos, encara mancàvem de molts dels materials amb els quals comptem avui per a aïllar acústica i tèrmicament els pisos. A Barcelona, l’aïllament és particularment necessari, sobretot l’acústic, ja que els sorolls de la ciutat poden pertorbar bastant el descans. Encara que la façana no es pot treballar sense permís de l’ajuntament, es pot millorar molt la situació amb els cristalls i els tancaments, entre altres coses.

El sòl hidràulic

La conservació del sòl hidràulic és essencial perquè el pis modernista conservi el seu caràcter, si bé no sempre és possible (en algunes ocasions, estan massa deteriorats). Existeixen diversos mètodes per a fer-los i en Nexdom pots comptar amb els professionals més experts.

Modernismo: las claves para reformar un piso modernista en Barcelona

Les instal·lacions

Igual que l’edifici, el més probable és que sigui necessari renovar les canonades i el cablejat. En Nexdom som conscients que això complica la reforma, però gràcies a la nostra anàlisi prèvia de les estructures aconseguirem fer-ho de la forma més neta i pràctica possible.

El respecte als elements que ho fan únic

Finalment, si hi ha alguna cosa que no es pot perdre de vista en reformar un pis modernista, són els seus elements estilístics. Sostres alts, motllures, sòls… Tot això conforma la personalitat del teu habitatge, i és el nostre treball mantenir-lo i restaurar-lo tant com sigui possible.

Com veus, si alguna cosa sabem fer en Nexdom, això és reformar un pis modernista a Barcelona. Si estàs pensant a renovar el teu habitatge de la Ciutat Comtal però vols comptar amb professionals que sàpiguen com mantenir la seva essència, no dubtis a comptar amb nosaltres!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]